فراخوان شناسایی شرکت های توانمند با مقصد تشکیل، گسترش و ارتقاء کارکرد زنجیره قیمت پرورش میگو

فراخوان شناسایی شرکت های توانمند با هدف ایجاد، توسعه و ارتقاء عملکرد زنجیره ارزش پرورش میگو

به نقل از خبرگزاری برنا، براین مبنا مقصد از انتشار کردن این فراخوان شناسایی شرکت‌ها و مجموعه‌های توانمند به منظور تجاری سازی این فناوری‌ها و ارتقاء زنجیره قیمت پرورش میگو خواهد می بود. از شرکت‌های توانمند تقاضا می‌بشود جهت دریافت جزئیات زیاد تر فراخوان، رزومه خود را به پست الکترونیکی فراخوان ارسال کنند.

محور‌های فراخوان:

از بین بردن چالش تکثیر و تامین لارو در استان گمیشان

هوشمندسازی زنجیره قیمت میگو

طراحی و احداث سیستم‌های نرسری و نوزادگاهی

بهبود غذای مورد نیاز در قسمت‌های گوناگون تشکیل میگو در مقیاس تجاری

تشکیل تجاری مولدین SPF

خلاصه محور‌های فراخوان:

از بین بردن چالش تکثیر و تامین لارو در استان گمیشان: منطقه گمیشان یکی از مناطقی است که با دارا بودن مزیت‌های جغرافیایی و آب با شوری مناسب و شرایط طبیعی مطلوب در استخر که می‌تواند جهت افت ضریب تبدیل غذایی بشود، در سال‌های تازه جایگاه اختصاصی‌ای در صنعت میگوی سرزمین اشکار کرده است. علی رغم تقاضای بالا و رشد تشکیل میگو در این منطقه، اما تا بحال عملیات تکثیر و تشکیل لارو و بچه میگو در این منطقه به طور تجاری و مقیاس پذیر محقق نشده است و پست لارو مورد نیاز عمدتا از استان‌های جنوبی سرزمین فراهم می‌بشود که علاوه بر هزینه بالا و کم شدن کیفیت، ریسک بالاتر ابراز بیماری را نیز علتمی‌بشود؛ لذا رشد بیشتر از پیش صنعت میگو در این منطقه وابستگی جدی به تجاری‌سازی مراکز تکثیر در این منطقه دارد.

هوشمند سازی زنجیره قیمت میگو: پایش هوشمند زنجیره قیمت میگو یکی از خلاء‌های این صنعت می‌باشد که به دلایل ذیل از اهمیت بالایی نیز برخوردار است. وجود در برخی بازار‌های صادراتی نیازمند اشکار بودن شناسنامه محصولات بوده که این کار از طریق وجود سامانه‌های پایش زنجیره قیمت مقدور است. شناسایی علت ابراز برخی مشکلاتها (همچون ابراز بیماری‌های واگیر یا عدم توفیق در تشکیل لارو در مراکز تکثیر) نیازمند پایش زنجیره است تا اشکار بشود نقطه اغاز بحران از کجا بوده و تلفات در قسمت‌های گوناگون زنجیره شناسایی بشود.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

تشکیل سامانه‌های پایش و مدیریت زنجیره پشتیبانی می‌کند تا در صورت پیش بینی ابراز بحران، امکان اراعه خدمات سریع یکپارچه و مشاوره‌های برخط به فعالان صنعت فراهم باشد. پایش زنجیره این امکان را فراهم می‌کند تا هماهنگی قسمت‌های گوناگون هم، چون مقدار غذای تولیدی در سرزمین، لارو تولیدی، مزارع آماده به فعالیت، ظرفیت مراکز فراوری و نیروی کار در زنجیره پایش و مدیریت بشود. رصد زنجیره قیمت به تجار امکان فعالیت و بازرگانی بر پایه پیش بینی تشکیل را می‌دهد.

تشکیل این سامانه امکان اخذ راحت‌تر مجوزات صادراتی در سرزمین را فراهم می‌کند. سامانه‌های پایش زنجیره قیمت جهت کارایی و پیاده سازی در صنعت ملزوم است مشابه با زیرساخت‌های حاضر، فرهنگ کاری و نیاز‌های این صنعت شکل گیرند.

طراحی و احداث سیستم‌های نرسری و نوزادگاهی: سیستم‌های نرسری و نوزادگاهی به گفتن حد واسط مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو شناخته خواهد شد. میگو بعد از خروج از مراکز تکثیر و قبل از ورود به مزارع پرورشی در این قسمت نگه‌داری می‌بشود. اهمیت تشکیل مراکز نرسری در سال‌های قبل و بعد از پررنگ شدن مخاطرات ناشی از ابراز بیماری‌های نوظهور از جمله AHPND بیشتر از پیش مورد اصرار قرار گرفته است. افت ضریب تبدیل غذایی، افزایش امنیت زیستی و بهداشت آب، افت دوره پرورش، افزایش منفعت‌وری آب و خاک و افت ریسک انتشار کردن بیماری و بهبود تشکیل از اهداف تشکیل این سیستم‌ها است. با دقت به نوظهور بودن سیستم‌های نرسری لزوم طراحی سیستم‌هایی کارآمد، اقتصادی و مقیاس پذیر در این حوزه مورد دقت می‌باشد.

بهبود غذای مورد نیاز در قسمت‌های گوناگون تشکیل میگو در مقیاس تجاری: بیشتر از ۵۰ درصد از هزینه عملیاتی تشکیل میگو به غذای مورد منفعت گیری مرتبط است؛ از همین رو، افت هزینه تشکیل غذا با فکر افزایش یا ثابت بودن کیفیت آن می‌تواند اثری جدی در اقتصاد میگو سرزمین داشته باشد. افزایش مقاومت به بیماری، افت دوره پرورش از طریق بالا بردن مقدار جذب و افت ضریب تبدیل غذایی از اهداف فرعی گسترش فناوری‌های مرتبط با غذای آبزیان است. این چنین غذای مورد نیاز در برخی قسمت‌های زنجیره قیمت آبزیان هم، چون غذای مورد منفعت گیری در دوره لاروی کماکان وارداتی است که تشکیل آن با دقت به افزایش مستمر تشکیل لارو در سرزمین الزامی است.

تشکیل تجاری مولدین SPF: یکی از نهاده‌های مهم میگوپروری، لارو است که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از هزینه‌های تشکیل را شامل می‌بشود. تامین لارو با کیفیت یکی از مهم‌ترین عوامل در داشتن یک تشکیل موفق می‌باشد. هرچند به نسبت غذا، لارو قسمت کوچکتری از هزینه‌های جاری تشکیل را شامل می‌بشود، اما اثری جدی در ریسک و منفعت‌وری تشکیل خواهد داشت. لارو با کیفیت نیز حاصل منفعت گیری از مولدان باکیفیت می‌باشد. از این‌رو تامین مولدین باکیفیت از دغدغه‌های مهم صنعت میگو است.

معیار‌های برسی مطرح‌ها جهت حمایتتوسط دفتر برنامه ملی گسترش شهرک‌های گلخانه‌ای و شیلاتی:

مرحله های اثبات فناوری مطرح‌های پیشنهادی طی و از سطح آمادگی فناوری بالایی برخوردار باشد
مطرح‌های پیشنهادی دارای مثالهای شبیه خارجی و یا داخلی در مقیاس تجاری باشد و یا از قابلیت تجاری‌سازی بالایی برخوردار باشد
وجود تیم توانمند یا کنسرسیومی از چند مجموعه توانمند که بیانگر توانمندی در اجرای پروژه باشد
مطالعات امکان سنجی مطرح‌های پیشنهادی انجام شده باشد و از توجیه پذیری اقتصادی مناسبی برخوردار باشد
وجود اندوخته‌گذار توانمند در کنار تیم مجری یا امکان اندوخته‌گذاری توسط مجری.
از شرکت‌های توانمند و دارای اسبق مرتبط دعوت می‌بشود جهت شراکت در فراخوان‌ها، رزومه مرتبط خود را تا ۱۵ آذرماه ۱۴۰۲ از طریق نشانی الکترونیکی [email protected] به شرکت فناوران و آبادگران مکران به گفتن مدیر مطرح گسترش زنجیره قیمت میگو، ارسال کنند.

انتهای مطلب/



منبع