پایش آلاینده‌ها با فناوری‌های ماهواره‌ای به کنترل بحران آلودگی هوا پشتیبانی می‌کند

علی باقری
4 Min Read


به حرف های مدیرعامل استارتاپ تیزنگر، منفعت گیری از فناوری در سیستم‌های فضایی می‌تواند در کنترل مشکلاتهایی همانند آلودگی هوا پشتیبانی‌کننده باشد.

رنگ نارنجی نقشه‌های پراکندگی آلودگی هوا در تهران و شهرهای صنعتی طی روزهای تازه هشدار جدی برای گروه‌های حساس است. طی این روزها، ریه‌های مردم مملو از آلاینده‌های هواست و به قول کاربران فضای مجازی، درحال حمل همه عناصر جدول مندلیف در ریه‌هایمان هستیم. در این شرایط، تنها کار کمیته ضروری آلودگی هوا برگزاری جلسات طویل و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا خبر ثانوی است.

یکی از کاربردهای فناوری در عصر دیجیتال، منفعت گیری از ظرفیت‌های آن برای حل مشکلاتها و مشکلات سرزمین است. بدون شک بیگانگی مسئولان با فناوری می‌تواند علتبشود تا در منفعت گیری از این ظرفیت‌ها عقب بمانیم. اخیراً استارتاپ تیزنگر نقشه‌ای از پراکندگی آلودگی هوا با گفتن «پایش سری وقتی دی‌اکسید گوگرد استان تهران و البرز از ۱ تا ۱۳ آذر» انتشار کرده است.

«یاسر عشورزاده»، مدیرعامل تیزنگر، درمورد نحوه چگونگی راه اندازی این نقشه به دیجیاتو او گفت: «ما این نقشه را با سامانه هوشمند مشاهدات ماهواره‌ای تهیه کرده‌ایم. درواقع ما داده‌های ماهواره‌ای را از ناسا و آژانس‌های فضایی اروپا و آمریکا دریافت کرده و با منفعت گیری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی به نقل از‌ تبدیل می‌کنیم.»

گسترش تکنیک چاپ سه بعدی سریع با فلز مایع توسط پژوهشگران MIT
ادامه مطلب
آخرین مطالب

او این چنین در ادامه گفت: «بر پایه این گزارش، ما مناطقی را که تراکم دی‌اکسید گوگرد در بازه وقتی ۱ تا ۱۳ آذرماه در آن‌ها زیاد تر است، مورد پایش قرار دادیم. مناطقی را که چگالی دی‌اکسید گوگرد در آن‌ها بالاتر است نیز اشکار کردیم. وقتی که مازوت و گازوئیل مصرف می‌بشود، دی‌اکسید گوگرد تشکیل می‌کنند. هرچقدر درصد دی‌اکسید گوگرد بالاتر باشد، نشان‌دهنده مصرف زیاد تر مازوت است. با منفعت گیری از همین روش، ما می‌توانیم از طریق داده‌های ماهواره‌ای، مناطق با آلایندگی بالای دی‌اکسید گوگرد را شناسایی کنیم.»

تاکسی‌های خودران کروز سال آینده به ناوگان اوبر اضافه می‌شوند_خبرخوان
ادامه مطلب

«با فناوری می‌توان چالش‌های محیط‌زیست را حل کرد»

مدیرعامل تیزنگر نظر دارد که با منفعت گیری از این چنین نقشه‌هایی می‌توان تعداد بسیاری از مسائل زیست‌محیطی را کنترل کرد. او با اشاره به این که تهیه این تصاویر نوعی پایش و نظارت به‌حساب می‌آید، گفت: «تصاویر ماهواره‌ای داده‌هایی می باشند که هنگامی مورد پردازش قرار می‌گیرند، گزارش‌های خوبی از آن‌ها به‌دست می‌آید که می‌توان برای مدیریت مسائل زیست‌محیطی و پیش‌بینی‌‌ها از آن‌ها منفعت گیری کرد. اگر بتوانیم از طریق تصاویر ماهواره‌ای منبع های و مناطق این آلاینده‌ها را پایش کنیم، سازمان‌های وابسته راحت‌تر می‌توانند کارهای نظارتی را انجام بدهند و مسائل را کنترل کنند.»

به حرف های عشورزاده، سازمان محیط‌زیست در قبل برای منفعت گیری از این گزارش‌ها یک‌سری جلسات با این استارتاپ برگزار کرده است. اما چون این فناوری در او گفت و گو آلودگی هوا یک او گفت و گو تازه است و سازمان‌ها آشنایی چندانی با آن ندارند، سوق‌دادن دولت و سازمان‌ها به‌سمت منفعت گیری از این فناوری‌ها مقداری دشوار است. او این چنین باور دارد که در سرزمین ما، در صنعت فضایی آن‌طور که باید، به بُعدهای این‌چنینی دقت نشده و عمده توجهات روی ابعاد نظامی ماجرا بوده است.

همه چیز درباره بیمه موبایل که باید بدانید
ادامه مطلب

یکی از موارد حائز اهمیت این نقشه، اشاره به آلوده‌ترین نقاط استان تهران و البرز است. مطابق داده‌های این نقشه، شهرک‌های صنعتی، معادن شن و سنگ و کارخانه‌های سیمان آلوده‌ترین مناطق به شمار می‌آیند. این چنین دلنشین است بدانید که سوزاندن مازوت بین ۲.۵ تا ۳.۵ درصد و سوزاندن گازوئیل بین ۰.۵ تا ۱ درصد گوگرد دارد.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.



منبع

Share This Article