به نقل از ، نشست خبری «سومین جشنواره ملی تولیدات پویانمایی و برنامههای عروسکی ایران» در اداره کل روابط عمومی سازمان صداوسیما برگزار شد.
محمدصادق باطنی مدیر شبکه پویا در این جلسه او گفت: در یک سال و نیم قبل قریب به ۱۱۰ میلیارد تومان فروش آثار انیمیشینهای ایرانی در سینماها بوده و یکی از عوامل این اتفاق همراهی شبکه کودک با این محصولات است. مدتی می بود که نمایشهای عروسکی به سمت مخاطبان بزرگسال رفت اما تلاش ما این است که مخاطبان خردسال را پای کارهای عروسکی بیاوریم. تدبیر کردهایم که جشن بزرگ ملی اختصاصی کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان داشته باشیم .قرار است آثار برگزیده در شبکه کودک به نمایش دربیاید و حداکثر حمایترا از گروههای برگزیده خواهیم داشت.
حسن عابدینی معاون امور استانهای سازمان صداوسیما نیز او گفت: این جشنواره از ۲۴ تا ۲۶ بهمن در زاهدان برگزار میبشود. علت این که چرا سیستان و بلوچستان را برای این جشنواره انتخاب کردیم این است که جام سفالین شهر سوخته نماد پویانمایی است و به باور تعداد بسیاری از کارشناسان نخستین پویانمایی تاریخ است که توسط ساکنان منطقه باستانی شهر سوخته طراحی شده است. متاسفانه احتمالا کمتر از یک درصد از پویانماییهایی که در ۱۰ سال تازه در کشورهای غربی تشکیل شده است، در رسانه ملی قابلیت پخش دارد چراکه این تولیدات با فرهنگ ملی و دینی ما همخوان نیست.
علیرضا کیخا مدیرکل صداوسیمای استان سیستان و بلوچستان در قسمت فرد دیگر از این نشست خبری او گفت: معتقدم از روایت تمدن غنی و پیشینه زیاد غنی استان سیستان و بلوچستان در رسانه غفلت کردیم. اکنون فرصتی به دست آمده تا بعد از سالها میزبان این اتفاقات هنری و رسانهای باشیم. این یک اتفاق اختصاصی است چرا که ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی سیستان و بلوچستان به خوبی روایت نشده است.
او همین طور گفت: این جشنواره از ۲ منظر حائز اهمیت است؛ یکی احیای جایگاه پویانمایی و نمایش عروسکی در رسانه و فرد دیگر پرداختن به ظرفیتهای غنی فرهنگی استان سیستان و بلوچستان است. باید بگویم که ۲۴ بهمنماه میزبان هنرمندان و مدیران مراکز صداوسیما خواهیم می بود.
کرمی استاندار سیستان و بلوچستان نیز او گفت: استان سیستان و بلوچستان به گفتن جوانترین و پهناورترین استان سرزمین شرایط زیاد خوب فرهنگی برای فعالیت در این حوزه دارد. احتمالا نگاههای نامناسبی از بیرون وجود دارد که باید اصلاح بشود، نگاه ما فرهنگی و تلاش ما این است که جوانان و نوجوان خلاقیت و نوآوری خودشان را در این جشنواره متبلور کنند.
وی اصرار کرد: افتتاحیه و اختتامیه جشنواره در دانشگاه سیستان و بلوچستان خواهد می بود. از بیستم گروهای گوناگون عروسکی در این اتفاقات وجود خواهند داشت. علاوه براین، با خاله شادونه، ببعی و جنابخان هم سخن بگویید شده است تا در این اتفاقات وجود داشته باشند.
انتهای مطلب/
منبع