محققان رکورد راندمان پنل‌های خورشیدی چندپیوندی را شکستند!

سلول خورشیدی چند پیوندی


محققان شرکت Oxford PV موفق به گسترش یک پنل خورشیدی چندپیوندی (Tandem) تازه شده‌اند که درزمینه بازدهی یک رکورد تازه به نام خود ثبت کرده است. این پنل خورشیدی با بازده ۲۵ درصد نور خورشید را به برق تبدیل می‌کند.

بازده میانگین تبدیل انرژی در پنل‌های تجاری متداول ۲۴ درصد است. افزایش این بازده به ۲۵ درصد در پنل‌های چندپیوندی یک پیشرفت دیدنی محسوب می‌بشود. درنتیجه، این پنل‌ها اکنون پرثمرترین پنل‌های خورشیدی چندپیوندی سیلیسیمی پروسکایت در دنیا می باشند. رسیدن به بازده بالا در پنل‌های پروسکایت گامی مهم در گذار به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر است.

این سلول‌های خورشیدی را کمپانی آکسفورد PV ساخته است. این کمپانی در گزارش خود ادعا می‌کند که ساخت پنل‌های خورشیدی با این سلول‌ها می‌تواند عملکردی بی‌سابقه به‌همراه داشته باشد. این کمپانی، تحت مجموعه دانشگاه آکسفورد، یکی از پیشگامان فناوری سلول‌های خورشیدی پروسکایت روی سیلیسیم است. آن‌ها فناوری تازه خود را با همکاری مؤسسه سیستم‌های انرژی خورشیدی فرانهوفر گسترش داده‌اند.

بیشینه بازده تبدیل انرژی تئوری در سلول‌های خورشیدی چند پیوندی پروسکایت روی سیلیسیم از سلول‌های سیلیسیمی زیاد زیاد تر است

پنل خورشیدی چندپیوندی آکسفورد PV در آزمایش‌های خود موفق شد روی یک سطح به مساحت ۱٫۶۸ متر مربع به توان خروجی ۴۲۱ وات برسد. این نه‌تنها پنل تازه را به‌گفتن یکی از پیشگامان صنعت انرژی خورشیدی تثبیت می‌کند، بلکه مشخص می کند که می‌توان از آن در طیف گسترده‌ای از کاربردها منفعت گرفت.

سلول‌های خورشیدی چندپیوندی پروسکایت روی سیلیسیم روی کاغذ می‌توانند به بازده ۴۳ درصد برسند. این زیاد زیاد تر از سلول‌های خورشیدی سیلیسیمی است که بیشینه بازده آن‌ها تنها برابر با ۳۰ درصد است.

این مشخص می کند که مدول‌های تجاری متداول با بازده میانگین ۲۴ درصد تقریباً به بیشینه بازده تبدیل انرژی خود نزدیک شده‌اند. درنتیجه، این دستاورد آکسفورد PV را باید نقطه شروعی برای یک انقلاب در صنعت سلول‌های خورشیدی درنظر بگیریم. این کمپانی تصمیم دارد تا در سال ۲۰۲۴ پنل‌های خود را به تشکیل زیاد رساند.

انرژی خورشیدی اکنون یکی از اقتصادی‌ترین و پایدارترین منبع های انرژی در دسترس است. افزایش بازده تبدیل انرژی ــ تبدیل برق زیاد تر از یک مساحت ثابت ــ در راستای این مقصد است که منفعت گیری از پنل‌های خورشیدی در همه قسمت‌های اقتصاد، از کاربردهای خانگی و تجاری تا نیروگاه‌های خورشیدی، گسترش یابد. مقصد نهایی حرکت به‌سمت آینده‌ای با انتشار کردن کربن خالص صفر و همه الکتریک است.



منبع

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *