به نقل از خبرگزاری برنا تهران، این کتاب مستند روایی است که به دوران حکومت پهلوی اول و دوم میپردازد و با عکسهای مستند و تصویرسازییهای دلنشین همراه است و همه اتفاقات آن دوران را روایت میکند.
نثر روان، دلنشین و شیرین است و اینفوگرافیهای انتهای فصلها از نکات مهم و کلیدی هر فصل است که به طور خلاصه توضیحاتی اراعه میدهد.
سپیده انوشه محقق و پژوهشگر که به تاریخ و ادبیات علاقهمند است و فعالیتش را از کانون پرورش فکری کودکان اغاز کرده به نحوه روی آوردن به عرصه نویسندگی در این جلسه اشاره کرد و او گفت: نسبت به تاریخ انقلاب اسلامی وقایعی هست که زیاد پرداخته نشده و این ناآگاهیها جهت شد که مطالعه تاریخ علاقه مند شوم.
او گفت: برای نوشتن این تاثییر تلاش کردم کتاب لحن ملایم داشته باشد و آمار و اطلاعات واقعی داشته باشد چراکه سلیقه و نظر مخاطبان برای تشکیل انگیزه زیاد اهمیت دارد.
نویسنده تاثییر با اشاره به این که چگونگی روی کار آمدن محمدرضاشاه و این که چه مقدار سواد داشته و وابستگی آنها به غربیها مورد سوال است، در ادامه گفت: حکومت پهلوی اولین حکومتی است که ایران به طور غیرمستقیم مستعمره کرد.
جمشیدی که داستان مختصر و رمانهای تعداد بسیاری نوشته است در نقد این تاثییر او گفت: جملات در این کتاب به حالت صمیمانه نوشته شده که از نکات امتیازآور کتاب است و ادبیات طنز را میتوان در این کتاب خواند.
او همین طور گفت: تاریخ را باید خواند تا بدانیم از کجا اغاز کردهایم و از کجا میخواهیم برویم. انگلیسی ها با مقصد دستیابی به نفت علاقه به فتح سرزمین های آفتاب داشتند و سرزمین ایران از لحاظ مراتع زیاد غنی می بود.
منتقد تاثییر افزود: کتاب «چاپید شاه» ، کتاب جامعی است. در کتاب بزرگان روشنفکر کمتر دیده شده است. در ادامه این نشست علاقهمندان به کتاب نظرات و نقدهای خود را گفتن کرده و به او مباحثه پرداختند.
انتهای مطلب/
منبع