به نقل از خبرنگار خبرگزاری برنا، علی مستوفیان با اظهار این خبر افزود: پرونده فنون و توانایی پخت حلوا کنجدی شهرستان جاجرم برای ثبت ملی تهیه شده می بود که در جلسه شورای سیاستگذاری ثبت آثار وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در فهرست آثار ملی ناملموس قرار گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی خاطرنشان کرد:ثبت آثار ناملموس، عاملی مهمی در انسجام فرهنگی و تحکیم جغرافیای تاریخی و اجتماعی هر منطقه به حساب می اید که میتواند علاوه بر قیمت فرهنگیشان جهت جذب گردشگران و منفعت اقتصادی استان شوند.
مستوفیان در ادامه گفت:حلوا کنجدی یکی از شیرینیهای خوشمزه و کاملاً تهیه شده با مواد طبیعی و بدون افزودنی به استناد حرف هایهای بزرگان شهر از دوره قاجار تا امروز تهیه میبشود.
وی او گفت: این شیرینی به علت حجم کمقیمت غذایی بالا و طبع گرمی که دارد زیاد تر در فصل زمستان در مراسمهای نشاط اعیاد سفره شب چله و در مسافرتها بهگفتن تنقلات منفعت گیری میبشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فرمود: حلوا کنجدی با اضافهکردن کنجد به شیره انگور جوشانده شده و در دیگهای بزرگ بهاضافه ریشه گیاهی به نام بیخ بهگفتن قوامدهنده که در کوههای اطراف جاجرم میروید تهیه میبشود.
وی در خاتمه پافشاری کرد: خوشبختانه تا این مدت تعداد پنج کارگاه فعال تهیه این شیرینی در جاجرم وجود دارد که نحوه تهیه آن سینهبهسینه و نسل به نسل منتقل میبشود.
تا بحال بیشتر از هزار و ۵۱۱ تاثییر منقول، غیرمنقول و طبیعی در استان شناسایی شد که ۷۶۴ مورد از این آثار به ثبت ملی و هفت تاثییر هم به ثبت جهانی رسیده است.
انتهای مطلب
منبع