محمدرضا کاویانپور رئیس موسسه تحقیقات آب در او گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، درمورد نحوه مدیریت آب در سرزمین اظهار داشت: با دقت به این که تغییرات اقلیمی یک چالش جهانی است، نه تنها ما بلکه ساختارهای گوناگون اجرای سرزمین نیز باید با این اتفاق روبرو شوند. به عبارت دیگر، این قضیه دینامیک و گذرا است و برای مقابله با آن، ابتدا باید ماهیت آن را به خوبی شناسایی کنیم.
او همین طور گفت: متاسفانه تا بحال به نحو کافی به شناخت ماهیت این اتفاق و تأثیر آن بر کشورمان دقت نشده است. به این علت، تلاش کردهایم با مطالعات و تحقیقات، اطلاعات ملزوم را جمعآوری و در اختیار مجموعه قرار دهیم. اما این تنها کافی نیست و باید به ساختار و تکنیکهای قسمت کشاورزی نیز دقت کنیم تا بتوانیم به بهبود و مقابله با این اتفاق در عرصه آب و کشاورزی بپردازیم.
رئیس موسسه تحقیقات آب خاطرنشان کرد: با دقت به این که اطلاعات قرار دادن در حوزه آب مشکل حل نمیکند، ملزوم است به ساختار و تکنیکهای قسمت کشاورزی دقت شود. اکنون کشورهای جهان به سمت گسترش فناوری در قسمت کشاورزی پیش میروال و منفعت گیری از کشاورزی گلخانهای و ظرفیتهای فناوری و هوش مصنوعی در قسمت کشاورزی، افت مصرف منبع های آبی را به جستوجو دارند. این تغیرات میتواند تأثیر مثبتی بر قسمتهای صنعت و شرب داشته باشد.
کاویانپور در آخر تصریح کرد: برنامهریزی باید بر پایه این ساختار انجام شود و کاری که در وزارتخانه انجام میشود، برای آینده است و تعیین میشود که چه مقدار آب در دسترس خواهیم داشت.
انتهای مطلب/
منبع