به گزارش خبرخوان
به گزارش برنا؛ آخرین روزهای سال کاری ۱۴۰۲ با داغ شدن او گفت و گو افزایش روزهای تعطیل در آخر هفته و افت ساعات کاری آخر یافت.
ماجرا از آنجا اغاز شد که این مطرح به مجلس رفت و با اکثریت آرا تصویب شد اما نمایندگان بر سر جزئیات آن به توافق نرسیدند. آنطور که از پچ پچهای نقلشده به نظر میرسید انگار مجلس زیاد تر با تعطیلی روزهای جمعه و شنبه موافق می بود اما دولت زیاد تر مایل است که این دو روز تعطیل، از پنجشنبه تا جمعه باشد. مسئلهای که چندان دور از ذهن به نظر نمیرسید چون اکنون هم ادارههای دولتی و نیمهدولتی، روزهای پنجشنبه تعطیل یا نیمهتعطیل می باشند و همین هم نشاندهنده تمایل زیاد تر دولت برای تعطیل بودن پنجشنبه و جمعه است.
در آن نظر دیگر فعالان اقتصادی چندین دفعه توضیح دادهاند که چرا از دولت میخواهند روزهای جمعه و شنبه را تعطیل اظهار کند. یکی از موانعی که سد راه فعالان اقتصادی برای تجارت بینالمللی یا حتی خرید نهادههای اولیه تشکیل قرار میگیرد، تعطیل بودن روزهای پنجشنبه و جمعه است. به حرف های آنان تعطیل بودن دو روز پنجشنبه و جمعه در سرزمین ایران و این چنین ادامه این تعطیلات در روزهای شنبه و یکشنبه در زیاد تر کشورهای دنیا، جهت میشود که بعضی اوقات فرآیند یک خرید ساده چهار روز به درازا کِشد.
این اظهارات در حالی نقل میشود که سرزمین در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۶/۸میلیارد دلار کسری تجارت خارجی داشته و این مقدار کسری تجارت از دوره ریاست محمود احمدینژاد در قوه مجریه، بیسابقه بوده است. همزمان فعالان اقتصادی نیز هشدار خواهند داد در صورتی که تعطیلات رسمی هفته، دو روز شود و این دو روز هم روزهای پنجشنبه و جمعه باشد، تراز تجاری سرزمین از چیزی که هست نیز نامتوازنتر میشود.
سپس از تصویب مطرح دوفوریتی افزایش روزهای تعطیلی و افت روزهای کاری در هفته، فعالان اقتصادی به طرق گوناگون توضیح دادند که چرا پیشنهاد میکنند روزهای تعطیل هفته، به جای پنجشنبه و جمعه، جمعه و شنبه باشد. در صورتی که تعطیلات آخر هفته در دو روز پنجشنبه و جمعه تثبیت شود، فعالان اقتصادی عملاً سه روز برای انجام مراودات بانکی خود زمان دارند و چهار روز را از دست خواهند داد. اهمیت این نوشته آنقدر زیاد می بود که رؤسای اتاقهای بازرگانی در همان آخرین روزهای سال قبل، بیانیهای انتشار کردند و در آن خواستار تعطیلی شنبه، بهجای پنجشنبه شدند.
این بیانیه که از سوی هیئتنمایندگان اتاق تهران نیز به تایید رسیده می بود، گفتن میکرد اظهار تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه، ایام کاری مشترک با زیاد تر کشورهای جهان را به سه روز در هفته تقلیل داده و خسارت قابلتوجهی به مبادلات تجاری داخل میکند. از نظر دیگر، در نظرگرفتن تعطیلی روزهای جمعه و شنبه از تحمیل هزینههای اجتنابپذیر بر مراودات جلوگیری میکند و شرط ملزوم برای رونق بازارهای منطقهای را برآورده میسازد. آنها برای رساندن صدای خود به گوش دولت، تنها به انتشار کردن بیانیه بسنده نکردند. یکی دیگر از عمل های آنان، نقل کردن این قضیه در نشست شورای او گفتوگوی دولت و قسمتخصوصی استان تهران می بود. یقیناً انجمن اقتصاد هم درخواستی شبیه از دولت کرد.
اما نزدیک به هشت سال است که فعالان اقتصادی خواست انطباق تعطیلات رسمی آخر هفته در ایران با تعطیلات دیگر کشورها را نقل میکنند؛ چون در غیر این صورت، قسمت خصوصی تنها در سه روز میتواند با جهانیان تعامل کند. این قضیه آنقدر برای تاجران و صنعتگران اهمیت دارد که در همان آخرین روزهای سال قبل، بیانیهای انتشار کردند و در آن خواستار تعطیلی شنبه بهجای پنجشنبه شدند. این بیانیه که از سوی هیئتنمایندگان اتاق تهران نیز به تایید رسیده می بود، گفتن میکرد اظهار تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه، ایام کاری مشترک با زیاد تر کشورهای جهان را به سه روز در هفته تقلیل داده و خسارت قابلتوجهی به مبادلات تجاری داخل میکند. انجمن اقتصاد ایران هم از مجلس و دولت خواست کرده می بود با تعطیلی شنبهها، روزهای کاری مشترک با دنیا را به جای سه روز به چهار روز در هفته افزایش دهد.
نمایندگان مجلس میگویند که قرار است در نخستین جلسه کمیسیون اجتماعی، دو نظر بازدید و یکی از آنها تصویب شود. سپس این تصمیم بهگفتن نظر کمیسیون اجتماعی در صحن علنی اظهار شود. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس پیش از این حرف های می بود که این کمیسیون با تعطیلی پنجشنبهها موافق می بود اما نظر واگذاری تعیین روز بر مسئولیت دولت هم، در صحن علنی نقل شد.
در نهایت به علت اهمیت تعطیلی دو روز آخر هفته و نگرانی ناشی از کنار گذاشتن این نوشته و مطرح مباحثی همانند تعطیلی شنبهها، شور دوم بازدید این لایحه به کمیسیون اجتماعی محول شد و به گمان زیادً هفته آینده جزئیات این لایحه در کمیسیون بازدید میشود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع