به گزارش خبرخوان
به گزارش شبکه شرق، قیمت پایین دخانیات در ایران و سود هنگفت صنایع دخانی در شرایط مالیاتی جاری، جرایم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست و این چنین مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات، از جمله مباحثی است که رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات نسبت به آن هشدار و در خصوص آن گفت.
مهندس بهزاد ولیزاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات با گفتن این که «مالیات» به گفتن با اهمیت ترین راهکار افت مصرف دخانیات در جهان شناخته میشود، اظهار کرد: نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خردهفروشی سیگار به گفتن موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معارفه شده است.
مالیات ۷۵درصدی بر خردهفروشی سیگار و دخانیات
او با گفتن این که اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خردهفروشی به گفتن یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معارفه شده اما این نرخ در سرزمین اجرا نمیشود، افزود: مقدار نرخ مالیات بر دخانیات سرزمین، ۲۵ درصد قیمت خردهفروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اظهار شده است. آمار و رقم های بیانگر این است مقدار نرخ مالیات بر دخانیات سرزمین با نرم جهانی نزدیک به ۵۰ درصد فاصله دارد.
قیمت پایین دخانیات در ایران
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در ادامه گفت: قیمت محصولات دخانی سرزمین زیاد ارزان و مصرفکنندگان در هر سطح درآمدی میتوانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز اراعه محصولات دخانی به طور نخی فروخته میشود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد.
او با گفتن این که فروش سیگار به طور نخی یک عمل غیرقانونی است، اصرار کرد: جرائمی برای فروش سیگار به طور نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معارفه شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه میتوانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به طور نخی فروخته نشود، مصرفکنندگان برای تهیه محصولات دخانی میبایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به طور بستهای، این گمان وجود دارد که جوانان و نوجوان برای نهان کردن بسته سیگار با محدودیتهایی روبه رو شوند که علتمنصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی میشود.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با گفتن این که مالیات بر دخانیات در سرزمین دارای یک عیب ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر قیمت افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و اکنون برای محصولات تشکیل داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بینالمللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخهای مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم گسترش در نظر گرفته شود، اما در نهایت مقدار این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ زیاد کمتر مصوب شد.
لزوم اجرای پوزهای اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خردهفروشی دخانیات
او در ادامه گفت: برای تاثییر بخشی قانون مالیات قیمت افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوزهای اختصاصی تجهیزشوند؛ به نحوی که نرخهای مصوب مالیات محصولات دخانی به طور خردهفروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قاطق، اجرای پوزهای اختصاصی مراکز اراعه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خردهفروشی میتواند تا حدودی بر افت مقدار مصرف اثرگذار باشد. شرایط جاری مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکتهای دخانیات میکنند و راه های فرار مالیاتی فراهم است.
ولیزاده او گفت: این چنین ملزوم است سازمان امور مالیاتی سرزمین نیز مقدار درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اظهار کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون قیمت افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت سرزمین واریز میشود را به روش ستاره دار اشکار کند تا در اجرای سیاستهای اظهار شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت سرزمین، گزارشی درمورد هزینهکرد حاصل از مالیات بر قیمت افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اراعه دهد.
مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با گفتن این که امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و دیگر راهکارهای افت اراعه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، او گفت: آمار و رقم های بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست خواهند داد. مقدار مرگومیر ناشی از مصرف دخانیات در سرزمین ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع