چطور دست‌ و پای خواب‌ رفته را بیدار کنیم؟_خبرخوان

علی باقری
5 Min Read


به گزارش خبرخوان

به گزارش برنا؛ همهٔ ما بعضی اوقات خواب‌رفتن دست یا پا را توانایی می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. حس گزگز زیاد تر با تحول حالت بدن به‌راحتی رفع می‌شود، چون سختی داخل بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

زیاد از افراد فکر می‌کنند خواب‌رفتن دست‌وپا به این علت است که خون به این اندام‌ها نمی‌رسد؛ اما همان گونه که گفتیم این اتفاق زیاد تر به عصب‌ها مربوط می‌شود. عصب‌ها همانند سیم‌های زیاد باریکی می باشند که در همه بدن کشیده شده‌اند و مطلب‌های عصبی را بین مغز و بدن ردوبدل می‌کنند.

هنگامی روی پاهایتان می‌نشیند، عصب‌ها در این تکه فشرده خواهد شد. این عصب‌ها نمی توانند به طور نرمال مطلب‌ها را ردوبدل کنند و به همین علت در این لحظات، ارتباطات عصبی قطع شده و شما چیزی حس نمی‌کنید.

جهاد علمی به تاسی از دفاع مقدس رقم خورده است_خبرخوان
ادامه مطلب

یکی از عصب‌های پا که امکان پذیر فشرده شود، عصب فیبولار است که از کنار زانو عبور می‌کند و زیاد تر هنگامی برای زمان طویل پاها را ضربدری نگه می‌دارید، فشرده می‌شود یا پیچ می‌خورد.
هنگامی از جایتان بلند می‌شوید یا پاهایتان را حرکت می‌دهید، عصب‌ها دیگر تحت‌سختی نیستند و حس طبیعی پاهایتان سپس از چند ثانیه سوزن‌سوزن‌شدن سریع برمی‌گردد.

مشکلات جدی‌تر دیگر، همانند انقباض رگ و محدودشدن جریان خون نیز می‌تواند علتخواب‌رفتن دست‌وپا شود. اگر همه زمان با این مشکل روبرو هستید، بعد ملزوم است برای بازدید و تشخیص درست علت، به پزشک مراجعه کنید.

خشن‌ترین تیم های لیگ برتر را بشناسید!_خبرخوان
ادامه مطلب

عوارضی که می‌توانند علتخواب‌رفتن دست‌وپا یا حس گزگز و سوزن‌سوزن شوند:

– فشردگی یا درگیری عصب‌ها: زیاد زمان‌ها یک عصب می‌تواند از همان ابتدا در نخاع دچار درگیری یا پیچ‌خوردگی شود و با همین حالت به پاها و انگشتان برود. زیاد تر فیزیوتراپی می‌تواند این عارضه را مداوا کند؛ اما در موارد شدیدتر نیاز به عمل جراحی است.

احتمالا خواب‌رفتن دست‌وپا یا بی‌حسی و گزگزی که دارید حس خوبی نباشد؛ اما زیاد سریع از بین خواهد رفت. اما اگر زیاد تر زیاد طول می‌کشد تا به حالت نرمال برگردید یا این اتفاق مکرراً برایتان رخ می‌دهد، بعد امکان پذیر عصب‌هایتان صدمه دیده باشند

– افتویتامین‌ها و مواد مغذی: داشتن رژیم غذایی نادرست علتمی‌شود ویتامین‌های B و مواد مغذی دیگر که برای کارکرد عصب‌ها ملزوم‌اند به قدر کافی به بدن نرسند.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس - ️علی الفت‌نیا ، پرش طول_خبرخوان
ادامه مطلب

– بیماری سیستمیک: مشکلات تیروئید، بیماری‌های کبد و کلیه، التهاب مزمن، دیابت و عدم اعتدال هورمونی از علت‌های ممکن مشکلات عصب می باشند که می‌توانند تبدیل خواب‌رفتن و بی‌حسی دست‌ها و پاها شوند.

– نوروپاتی: علائم نوروپاتی می‌تواند از بی‌حسی کامل تا سوزش شدید را شامل بشود. نوروپاتی از عوارض شایع دیابت شیرین است.

چطور دست‌وپای خواب‌رفته را بیدار کنیم؟

یک راه‌حل ساده این است که از جایتان بلند شوید و راه بروید. با حرکت‌دادن تکه‌هایی از بدن که خواب‌رفته، گردش خون به حالت عادی برمی‌گردد و سختی کمتر می‌شود. اگر زیاد طول می‌کشد دست یا پایتان از خواب بیدار شود یک راه‌حل دیگر این است که عضلات گردن خود را شُل کنید. ماساژ این تکه می‌تواند تنش عضلات را افت داده و راه‌های عصبی را باز کرده و جریان خود را نیز بهتر کند.

سگ‌های بلاصاحب صدرا ساماندهی می‌شوند_خبرخوان
ادامه مطلب

دهیدراته یا کم‌آب شدن بدن هم زیاد زمان‌ها می‌تواند خواب‌رفتن دست‌وپا را تشدید کند؛ به این علت ایده خوبی است که هر زمان دست یا پایتان خواب رفت آب بنوشید و به دفع سموم و اسیدلاکتیک جمع شده در عضلاتتان پشتیبانی کنید.

در نهایت بهترین پیشنهاد‌ای که می‌توان برای پیشگیری از خواب‌رفتن دست‌وپا اراعه داد این است که حالت بدن خود را هر چند دقیقه تحول دهید و عضلات را بکشید.

چه وقتی گزگز یا بی‌حسی دست‌وپا نرمال نیست؟

هنگامی پاهایتان خواب می‌روال، فقط چند ثانیه طول می‌کشد تا به حالت عادی برگردند. احتمالا خواب‌رفتن دست‌وپا یا بی‌حسی و گزگزی که دارید حس خوبی نباشد؛ اما زیاد سریع از بین خواهد رفت. اما اگر زیاد تر زیاد طول می‌کشد تا به حالت نرمال برگردید یا این اتفاق مکرراً برایتان رخ می‌دهد، بعد امکان پذیر عصب‌هایتان صدمه دیده باشند. ضمناً ملزوم است بدانید بی‌حسی پاها می‌تواند علامتی از یک عارضه پزشکی باشد. اگر به‌صورت غیرطبیعی و طویل‌زمان پاهایتان بی‌حس خواهد شد، حتماً به پزشک متخصص پا مراجعه کنید و علائم خود را شرح دهید.

روش‌های شناسایی جعل در اسناد حقوقی
ادامه مطلب

 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی



منبع
Share This Article