به گزارش خبرخوان
به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ صبح امروز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، یکصد و هشتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی با وجود محمد خزاعی به میزبانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برگزار شد.
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در اغاز این جلسه او گفت: به نظر میرسد مدتی است بخشی از جریان رسانهای در صدد نا دیده گرفتن دستاوردهای سازمان سینمایی می باشند و به طور اشکار این مسئله را گفتن میکنند که شما از کدام رونق در سینما سخن بگویید میکنید، در حالی که تعداد بسیاری از سینماگران بی کارند. این آدرس غلط دادن است، ما در این باره کمتر سخن بگویید کردیم و درمورد اش تحلیل نشده که بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلمها ندارد و مولفههای فرد دیگر در این قضیه دخیل است که نیاز به واکاوی و دقت نظر دارد.
رئیس سازمان سینمایی افزود: رونق اقتصادی شاخصهایی دارد: تشکیل، اشتغال، مخاطب سینما، گسترش زیرساخت و مسائلی از این دست. بیکاری سینماگران به این دوره محدود نیست، افرادی می باشند که یک دهه یا دو دهه بیکار بودهاند. علت این بیکاری، رونق تشکیل فیلم نیست، قضیه این است که قسمت خصوصی رغبتی برای همکاری با این افراد ندارد. قسمت خصوصی دلایل و مختصات خودش را دارد، در عین حال، در همین شرایط هم، در قسمت خصوصی، کارگردان یا تهیهکنندهای سالی پنج پروژه دارد.
محمد خزاعی او گفت: ما نمیتوانیم قسمت خصوصی را ناچار کنیم با فلان کارگردان، تهیهکننده و بازیگر کار کند اگر توجیه اقتصادی و منطقی برایش ندارد. این زیر سوال بردن فروش فیلمها و استقبال از اکران سینماها بدون در نظر گرفتن دلایل و مسائلی که در تشکیل موثر است، ذهنها را گمراه میکند. آیا بیکاری شما دوستان به یکی دو سال تازه مربوط است، خوشبختانه پلتفرمها بازار خوبی دارند و تشکیل در آنها پررونق است، تعدادی از کارگردانها، تهیهکنندهها و بازیگران هر سال در پلتفرمها مشغول کارند، بعد کار و پروژه وجود دارد.
او با اشاره به وجود بیشتر از ۷۰ فیلم سینمایی در جشنواره فجر ۴۲، تشکیل بیشتر از ۲۵۰۰ فیلم مختصر که نزدیک به ۵۰ درصد آنها با پشتیبانی، شراکت و همراهی انجمن سینمای جوانان ایران تشکیل شده اند و تهیه و تشکیل بیشتر از ۹۰ مستند و ۴۰ انیمیشن در مرکز گسترش در سال قبل در کنار گردش چرخ صنعت سینما در قسمتهای اکران، توزیع، پخش و تبلیغات سینمایی خاطرنشان کرد: به طور میانگین در هر فیلم سینمایی تا سقف ۱۰۰ نفر و در فیلمهای مستند و مختصر نزدیک به ۱۰ نفر در هر تاثییر مشغول به کار بوده اند. یعنی به طور تقریبی، سال قبل، بالغ بر ۳۰ هزار نفر در تشکیل آثار سینمای ایران در سال قبل نقش و همکاری داشته اند؛ و این ظرفیت، در کنار امکان اشتغال خوبی که در بستر پلتفرمها فراهم شده قابل احتیاط است.
به حرف های وی، این حالت گوشهای از کوششهای سازمان سینمایی در کنار دیگر مجموعههای هم افزا برای رونق مضاعف و رشد و گسترش ظرفیتهای تشکیل و اشتغال در سینماست؛ عدم اشتغال، شاخصهای متغیری دارد که برخی از آنها را خود دوستان و عزیزان منتقد بهتر میدانند. بنابر این، ملزوم است تلاش کنیم تا با اراعه قصههای بدیع، نو و دغدغهمند بتوانیم سینمای سرزمین را همراهی کنیم.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه سخنانش او گفت: دلایل بیکاری نسلهای گوناگون بازیگری و کارگردانی قضیه امروز سینما نیست، مدام وجود داشته است. برخی از این عزیزان که امروز منتقد شرایط می باشند خودشان سابقه مدیریتی دارند؛ مگر در آن دوره ها، این چالشها وجود نداشته است؟ میتوان بازدید تطبیقی از کارکرد ادوار داشت با مختصات و الزامات اجتماعی و جامعه شناختی امروز. برخی سینماگران مسائلی دارند که به کمکاری منجر میشود، گروهی موردپسند فضای تازه و آثار تازه نیستند و این را هم بدانیم که سینما، دائم تحول میکند و هیچ نسل و گروهی همیشه پرکار و فعال نبوده و مدام با «چرخش نسلی» روبروئیم.
محمد خزاعی او گفت: آمار صدور پروانه ساخت ما اشکار است، در تشکیل عقب نیفتادهایم، مقدار اندوختهگذاری دولتی در تشکیل آثار شفاف و عیان است. به گفتن مثال تشکیل در بنیاد سینمایی فارابی، نسبت به قبل چهار برابر شده و در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و انجمن سینمای جوان، آمارها حاضر است که حمایتاز این نوع آثار چند برابر شده است.
او با گفتن این که ورود زیاد و بیرویه فارغ التحصیلان تازه دانشگاهها، آموزشگاهها و موسسات تجربی و کمرنگ شدن اشتیاق قسمتخصوصی برای اندوختهگذاری را در حالت حاضر نباید نادیده بگیریم در ادامه گفت: ماموریت های دولت، افزایش تشکیل و رونق در این عرصه است که به اشتغالزایی منجر میشود. چطور است که تشکیل آثار در همه قسمتهای سینمای ایران افزایش داشته، اما بیکاری زیاد تر شده است؟ دولت سیزدهم، برای رونق عرصه فرهنگ و هنر، برنامه داشته و دارد و تلاش میکند این برنامهها را عملی کند. همه اهتمام ما در قسمت فرهنگ، همین است.
محمد خزاعی در قسمت فرد دیگر از سخنانش یادآور شد: بیکاری هنرمندان در همه جای جهان، دلایل شبیهی دارد. بعضی اوقات میشود به این نوشته تمرکز کرد که صنوف به ماموریت های خودشان عمل نکردهاند. اگر آیین نامه امنیت شغلی هنرمندان، یک دهه پیش تهیه و تصویب میشد این روزها ناظر بیکاری گسترده نبودیم. سندیکاهای دیگر، در حوزههای دیگر، از حقوق اعضای خود دفاع کرده و درمورد آنها پاسخگویی و نسبت به دولت، مطالبه دارند، اما در سینما، این رخ نداده است.
او ضمن سپاس از همه آنانی که در عرصه سینما و در شکلگیری و راهبری صنوف زحمات بسیاری متحمل شده اند و امروزه سینمای ایران مدیون تدبیرها و زحمات آنهاست، او گفت: انسجام صنوف سینمایی امری الزامی است و انتظار میرود بزرگان و دست اندرکاران بانفوذ این عرصه، فضا را به طوری کنترل کنند که کار صنفی به طور جامع و درست انجام پذیرد تا پروژهها موظف باشند از اعضای صنوف منفعت گیری کنند تا بدین طریق قسمت قابل توجهی از مشکلات بیکاری برخی سینماگران مرتفع شود.
خزاعی با گله های از برخی بی انصافیها او گفت برخی دوستان، برای نقد کردن شرایط سینما، دست پیش میگیرند تا به سوالهایی که خود سینماگران دارند، جواب ندهند، خزاعی یکی از کارکردهای صنوف را رسیدگی مستمر و منظم به حالت معیشتی اعضای آن دانست.
او او گفت: مسئله مهم فرد دیگر که در سینمای ایران رخ داده معلول شرایط اقتصادی است، حقیقت این است که فیلمسازی گران شده، دیگر نمیشود با ۵۰۰ میلیون تومان فیلم ساخت. تشکیلهای ارزان قیمت، در قبل زیاد تر می بود، با وجود این گرانی، نمودار آماری صدور پروانه ساخت و نمایشی که ما صادر کردیم، مشخص می کند ما شرایط را برای فیلمسازی مهیا کردهایم تا آنانی که زمان دارند، این فضا را از دست ندهند. حمایتی که از تشکیل صورت گرفته نه تنها کمتر از ادوار قبل نبوده، بلکه ناظر رشد چند برابری نیز هستیم. این چنین در گسترش زیرساخت، سینماسازی و تجهیز سالن و موارد دیگر با جهش معنادار و قابل توجهی روبرو هستیم.
او همین طور گفت: با دقت به گزارهها و راهبردهای طراحی شده در سال تازه، به طور قاطق، روال رشد و جهش جاری با شراکت گستردهتر بدنه صنوف وخانواده سینما ادامه خواهد داشت که همین نوشته مشخص می کند چشمانداز پیش رو روشن است.
اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، یزدان عشیری، محمدرضا سوقندی، مجید زینالعابدین، محمد حمیدیمقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، مجید اسماعیلی، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدریخلیلی در این جلسه وجود داشتند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع