به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرگزاری برنا از قم، آیتالله جعفر سبحانی در پیامی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص تعطیلی روز شنبه به اصل ۱۷ قانون اساسی که تکلیفِ تعطیلی هفته در آن روشن شده است اشاره نموده و فرمود: در خمیره هر ایرانی روز شنبه روز کاری است، مصوبه مجلس بر تعطیلی شنبه، شنا بر خلاف مسیر آب است و اگر هم اقلیتی تعطیل کنند اکثریت از آن پیروی نمیکنند.
در این مطلب آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر محترم نمایندگان مجلس شورای اسلامی – دام تاییداتهم
با اهداء سلام، پیروزی همگان را از خداوند متعال خواهانم.
تصدیق میدهد؛ تعطیلی روزشنبه که در مجلس به تصویب رسید از لحاظ داخلی و خارجی قابل احتیاط است.
از لحاظ خارجی: در این چنین روزهایی که دشمن صهیونیست فزون از هفت ماه، به نسل کشی پرداخته و هزاران شهروند غزه را به خاک و خون کشیده است آیا صلاح است در این چنین شرایط روز تعطیلی دشمن که شنبه است، در جمهوری اسلامی ایران نیز به رسمیت شناخته شود. دنیای خارج که چشمانشان به ایران اسلامی باز است در این مورد چطور قضاوت میکنند و آیا این نشانه تسلط فرهنگ غربی نیست؟
از نظر داخلی: ۱. استدلال آقایان بر تعطیلی روز شنبه با علتآنان همخوان نیست که میگویند: «اقتصاد ایران با اقتصاد جهان پیوند ناگسستنی دارد باید کاری کرد که بیشترین روزهای هفته، این پیوند بر قرار باشد» این سخن زیاد منطقی است ولی علت بر تعطیلی روز شنبه نمیشود، چون در این چنین روزی دنیای خارج نیز تعطیل است. این علتایجاب میکند که روزهای پنجشنبه که روز کاری بوده، بیشترین فعالیت را داشته باشد که دنیای خارج نیز فعال است؛ آقایان به جای اصلاح علت سراغ معلول رفتهاند و جهت آن این است که میخواهند تعطیلی هفته از یک روز به دو روز افزایش یابد و قضیه ربط با خارج در درجه دوم است.
۲. در خمیره هر ایرانی روز شنبه روز کاری است، مصوبه مجلس بر تعطیلی شنبه، شنا بر خلاف مسیر آب است و اگر هم اقلیتی تعطیل کنند اکثریت از آن پیروی نمیکنند و این جهت میشود که در جامعه دو دستگی پدید آید که زیان آن کمتر نیست.
۳. سالها است که بر تاثییر یک رشته تبلیغات، روز پنجشنبه حالت تعطیلی به خود گرفته و با تصویب تعطیلی روز شنبه، شمار تعطیلی هفته به سه روز خواهد رسید و با بحران تشکیل که سرزمین با آن روبروست کاملاً در تضاد است.
۴. در اصل ۱۷ قانون اساسی، تکلیفِ تعطیلی هفته روشن شده است : «تعطیلی رسمی هفتگی روز جمعه است»، باز در این مورد ملاحظاتی است، به همین مقدار بسنده شد امید است تجدید نظر شود.
قم ، جعفر سبحانی
اردیبهشت ۱۴۰۳
انتهای مطلب
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع