به گزارش خبرخوان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری برنا، حکیم جفریس رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا با استقبال از مطرح پیشنهادی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای آخر دادن به جنگ غزه، آن را «مطرح صلح» خواند و او گفت که این مطرح برای «تثبیت پیروزی» اسرائیل طراحی شده است.
حکیم جفریس، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان در بیانیه ای او گفت: حماس دیگر هیچ زمان نباید مردم اسرائیل را تهدید کند. در این راستا، مطرح صلح پیشنهادی برای تثبیت پیروزی نظامی همه جانبه اسرائیل و این چنین آخر دادن به جنگ طراحی شده است.
بایدن روز جمعه پیشنهادی برای “آتش بس پایدار” اراعه کرد که به حرف های وی مورد تایید اسرائیل قرار گرفت. اما رهبران اسرائیل به شدت اصرار کردند که جنگ را بدون دستیابی به مقصد «نابودی» حماس به آخر نخواهند رساند.
حماس هم چنان در سراسر غزه فعال است و به حملات نیروهای اسرائیلی جواب می دهد.
تناقض بین بیانیه های آمریکا و اسرائیل علتسردرگمی شده است. با این حال، جفریس همانند دیگر سیاستمداران آمریکایی و غربی از حماس خواست این توافق را بپذیرد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ خبرداد که اسرائیل نظر جدیدی برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا اراعه کرده که از طریق قطر به حماس اراعه شده است و از طرفین خواست این زمان را از دست ندهند و بر سر این نظر به توافق برسند.
رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده آمریکا تصریح کرد: نظر تازه اسرائیل «نقشه راه برای آتش بس پایدار و آزادی همه گروگان ها» است. «می دانم عده ای در اسرائیل با این مطرح مخالفت خواهند کرد. این واقعا یک لحظه تعیین کننده است. حماس باید این توافق را انجام دهد. زمان آخر دادن به جنگی است که حماس اغاز کرد.»
مطرح سه مرحله ای که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا معارفه کرد، شامل:
مرحله اول: ۶ هفته طول می کشد که شامل «آتش بس کامل»، خروج نیروهای اسرائیلی از همه مناطق پرجمعیت غزه، آزادی تعدادی از اسیران از جمله زنان، سالمندان و مجروحان در ازای آزادی صدها اسیر فلسطینی است. گروگان های آمریکایی در این مرحله آزاد می شوند.
باقی مانده اسیران مرده به بغل خانواده هایشان بازخواهد گشت. غیرنظامیان فلسطینی به خانه های خود در محله های غزه از جمله در شمال باز خواهند گشت. پشتیبانی های بشردوستانه با ورود ۶۰۰ کامیون روزانه به غزه افزایش خواهد یافت. صدها هزار چادر توسط جامعه بین المللی توزیع خواهد شد.
مرحله دوم: شامل تبادل همه گروگانهای زنده باقیمانده، از جمله سربازان مرد، همراه با خروج کامل سربازان اسرائیلی از غزه است.
مرحله سوم: شامل اغاز “مطرح بازسازی بزرگ غزه” و برگشت دادن نهایی باقی مانده اسرا خواهد می بود.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل اغاز کردند که بعد از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، بین اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به آخر رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، دعوا زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت قسمت فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح ناظر حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در همه مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با دعوا به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.
ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) این چنین به بهانه نابودی حماس با دعوا به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و دهها نفر دیگر را زخمی کرد که این نوشته علتنگرانی های بین المللی شده چرا که حالت نوار غزه را وخیمتر میکند.
آمریکا به روش مکرر اظهار کرده که از عملیات نظامی اسرائیل در رفح که واقع در جنوب غزه است حمایتنمیکند اما با وجود کشته شدن غیرنظامیان در نتیجه این عملیات نظامی آمریکا تا این مدت عواقب تنبیهی برای رژیم اسرائیل در نظر نگرفته است.
اسرائیل طی این زمان دستاوردی غیر از قتلعام، ویرانی، جنایتهای جنگی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و تحمیل قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.
وزارت بهداشت غزه در دویست و سی و پنجمین روز جنگ، خبرداد که از اغاز عملیات طوفان الاقصی هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تا به امروز به ۳۶ هزار و ۹۶ نفر افزایش یافته و آمار مجروحان این جنایات نیز به ۸۱ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع