به گزارش خبرخوان
به گزارش شبکه شرق، محققان یک قدم کشف اکسیر جوانی و رازهای ضدپیری نزدیکتر شدهاند. آنها کشف کردهاند ترقی یک ژن خاص که در بدن همه انسانها وجود دارد، نرخ فرسودگی سلولها را کندتر میکند.
به نقل از دیلی میل، محققان چینی زمان بازدید دیانای مگس میوه، فهمید شدند یک ژن خاص در این حشره اشکار میکند آنها در جوانی میمیرند یا خیر. آنها این ژن را در مخازن داده انسانی بازدید کردند و فهمید شدند ۹۳ درصد با یک ژن انسانی به نام «DIMT1» مطابقت دارد.
آنها در تحقیقات آزمایشگاهی، سلولهای انسانی را در معرض تشعشعات قرار دادند تا آسیبی را تشکیل کنند که قابل قیاس با تاثیرات مرتبط با سن در افراد است. نتایج نشان داد، سلولهایی که «DIMT1» بیشتری داشتند، ۶۵ درصد دیرتر از سلولهای تحولنیافته پیر شدند.
اکنون محققان امیدوارند این یافتهها به گسترش تحقیقاتی منجر شود که بتوان با داروهای نوین، این ژن را در افراد فعال کرد.
هر دو ژن انسانی و حشره، شکل و ساختار «میتوکندریا» را تحول میدهد. «میتوکندریا» نقش مهمی در متوازنسازی سختی اکسیداسیون دارد که فرایند پیری را به وجود میآورد. این چنین «میتوکندریا» مسئول تشکیل انرژی «ATP» است که سلولها برای کارکرد به آن نیاز دارند. این ماده همانند یک ایستگاه نیرو در بدن انسان است که توان مورد نیاز برای فعالیت سلولها را تامین میکند.
اگر سلولهای انسانی به انرژی مورد نیاز خود دست نیابند، بافت یا اعضای بدن به درستی کار نمیکند و همین امر، سرآغاز فرآیند پیری است. محققان برای یافتن ژنهای ضدپیری مذکور «۱۲۸۳» قسمت دیانای در حشرات را بازدید کردند و فهمید ژن «CG11837» شدند که چرخه حیات آنها را تنظیم میکرد. هنگامی که محققان فعالیت ژن را افزایش دادند مگسهای میوه تا ۵۹ درصد طویلتر زنده ماندند.
پژوهشگران با منفعت گیری از مخزن «AlphaFold2» که برنامه هوش مصنوعی جهت پیشبینی ساختار پروتئین است، وجود ژنهای شبیه در افراد را بازدید کردند. آنها فهمید شدند ساختار «CG11837» شبیه ژن انسانی «DIMT1» است.
نتایج این پژوهش در ژورنال «Nature Aging» انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار