به گزارش خبرخوان
در پی به بار نشستن این پروژه، برخی از مسوولان و کارشناسان این حوزه درمورد چگونگی و اهمیت این دستاورد این چنین انها گفتند:
مهدی ضیائی، رئیس واحد توزیع سیالات:
فرسودگی شدید پمپهای « PUMP STATION ۴» تصفیهخانه نورد گرم و افزایش حجم تعمیرات و معاوضه آنها مسوولان ذیربط شرکت را بر آن داشت تا جهت واردات آنها عمل نمایند؛ اما به علت مشکلات ناشی از تحریم و اهمیت و نقش این پمپها در فرایند تشکیل خط نورد گرم و توقف تشکیل در خط نورد گرم در صورت هرگونه توقف کارکرد پمپهای مذکور، بومیسازی آنها در دستور کار قرار گرفت.
مسئله مهم این است که با افزایش طول عمر این پمپها و نبوده است قطعه یدکی برای تعمیر آنها، خرابی پمپها بهشدت افزایش یافته و در برخی موارد، تشکیل را با چالش همراه ساخته می بود؛ اما خوشبختانه با مطمعن فولاد مبارکه به توانمندی شرکتهای سازنده داخلی، بومیسازی پمپها با پیروزی و در کمترین زمان ممکن انجام شد.
مهدی رئیسی، کارشناس فرایند نگهداری و تعمیرات ناحیه انرژی و سیالات:
پمپهای اسکیلپیت تصفیهخانه ناحیه نورد گرم که در ۶ ایستگاه نصب شدهاند ماموریت ارسال آب برگشتی از ناحیه نورد گرم را بر مسئولیت دارند. این پمپها مطابق استاندارد API از نوع عمودی دومکشه (VS۲) و ساخت شرکت WORTHINGTON آمریکا می باشند و آب و ذرات اکسید آهن جداشده از سطح تختال را به تانکهای کلاریفایر جهت جداسازی انتقال خواهند داد. باتوجهبه استهلاک این پمپها و عدم امکان فراهم نمونه مهم، بهرغم تکنولوژی و متریال خاص بهکاررفته در قطعات زیرمجموعه آن، بومیسازی پمپهای این ۶ ایستگاه برای نخستین بار در فولاد مبارکه در دستور کار قرار گرفت و با پیروزی انجام شد.
پمپ ایستگاه شماره ۴ قابلیت ارسال ۲۷۰۰ مترمکعب بر ساعت با سختی ۲ بار را دارد. اکنون بومیسازی این پمپها که توان مصرفی هریک از آنها در شرایط منفعتبرداری ۲۰۰ کیلووات است، با پیروزی انجام شده و نزدیک به چهار ماه است که با بهترین کارکرد در مدار منفعتبرداری قرار دارد.
مهدی معینی، کارشناس بومیسازی مواد، قطعات و تجهیزات:
سپس از ارسال خواست بومیسازی، استعلام پمپهای اسکیلپیت ناحیه انرژی و سیالات به شرکت ممتاز پمپپویا که ازلحاظ فنی و مالی شرکت برتر محسوب میشود خواست داده شد. در ابتدا باتوجهبه این که هیچگونه مستندات و مدارک ساختی از این پمپ وجود نداشت، مثالهای مهم جهت اسکن و دادهبرداری ابعادی جهت تهیه نقشههای ساخت در اختیار سازنده قرار گرفت. سپس از تکمیل فاز مهندسی معکوس پمپها، ساخت قطعات انجام و سپس از بازرسیهای ابعادی، پمپ مونتاژ و آماده منفعتبرداری شد.
در ادامه، بعد از انجام تستهای اولیه در شرکت سازنده، پمپها در فولاد مبارکه نصب و با پیروزی در مدار تشکیل قرار گرفت. فرایند ساخت پمپها نزدیک به ۱۴ ماه به طول انجامید. از دستاوردهای مهم بومیسازی پمپ مذکور میتوان به کسب دانش فنی ساخت این تجهیز مهم و وارداتی، ترقی توان ساخت داخل، افت ارزبری و افت هزینههای همهشده آن اشاره کرد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع