به گزارش خبرخوان
ناسا و اسپیس ایکس قرارداد جدیدی به قیمت ۸۴۳ میلیون دلار با یکدیگر بستهاند که بهجهت آن شرکت فضایی متعلق به «ایلان ماسک» فضاپیمایی را گسترش خواهد داد که ایستگاه فضایی بینالمللی را در سال ۲۰۳۰ از مدار خارج میکند.
ایستگاه فضایی بینالمللی در حال نزدیکترشدن به آخر عمر عملیاتی خود است و با وجود برنامههایی که برای ایستگاههای فضایی تجاری تازه وجود دارد، ISS نهایتاً باید در آخر این دهه از بین برود.
ناسا تصمیم دارد با فضاپیمایی که U.S. Deorbit Vehicle نام دارد، ایستگاه فضایی بینالمللی را برای همیشه از مدار بیرون بکشد اما تا بحال اطلاعات زیاد مقداری درمورد آن انتشار شده است. ناسا توضیح میدهد که این فضاپیما با کپسول دراگون اسپیس ایکس که برای ارسال محموله و خدمه به ایستگاه فضایی منفعت گیری میشود، متفاوت خواهد می بود.
مأموریت اسپیس ایکس: خروج ایمن ایستگاه فضایی بینالمللی از جو
انتظار میرود ایستگاه فضایی بینالمللی و این فضاپیما بعد از ورود مجدد به جو زمین تجزیه شوند و یکی از ماموریت های پیشروی اسپیس ایکس این است که راهی اشکار کند تا ایستگاه بهطوری داخل جو شود که برای هیچ منطقه پرجمعیتی خطری به همراه نداشته باشد.
برخلاف این فضاپیماها که توسط اسپیس ایکس ساخته و اداره خواهد شد، ناسا مالکیت بعد از گسترش U.S. Deorbit Vehicle را در اختیار خواهد گرفت و آن را در طول ماموریت خود به کار میگیرد.
ناسا و شرکای آن در حال برسی منفعت گیری از فضاپیمای روسی روسکوسموس پروگرس (Roscosmos Progress) برای انجام ماموریت خارجکردن ایستگاه از مدار بودند، اما تحقیات آنها نشان داد که یک فضاپیمای تازه برای این کار مورد نیاز است. خروج ایمن ایستگاه فضایی بین المللی از مدار مأموریت مشترک پنج آژانس فضایی فعال در آن، یعنی ناسا، آژانس فضایی کانادا، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و شرکت فضایی دولتی روسکوسموس محسوب میشود، اما اشکار نیست که مبلغ این قرارداد توسط همه کشورها پرداخت میشود یا خیر.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار