کار در محیط صنعتی پرسروصدا ریسک سختی خون بالا را افزایش می‌دهد_خبرخوان

شرکت‌کنندگان این آزمایش کارگران صنع پارچه‌بافی بنگلادش بودند، اما نتایج آن را می‌توان به تمام صنایع با نویز محیطی بالا تعمیم داد.


به گزارش خبرخوان

قرارگیری در معرض سروصدا در برخی از حرفه‌ها علتصدمه شغلی می‌شود؛ صدمه‌های نظیر افت شنوایی، سختی فیزیکی و فیزیولوژیکی، و افت تمرکز. اکنون مطابق یک مطالعه اراعه‌شده در کنفرانس آسیایی کالج کاردیولوژی آمریکا، وجود مداوم در محیط پرسروصدا نه‌تنها سختی خون را به‌طور کلی افزایش می‌دهد، بلکه ریسک مرتبط با سختی خون را نیز هر سال ۱۰ درصد بالا می‌برد.

مکانیسمی که نویز محیطی را به سختی خون بالا ربط می‌دهد اشکار نیست. اما دانشمندان گمان می‌برند که عکس العمل استرسی بدن در روبه رو با سروصدای مداوم علتعدم اعتدال هورمون‌ها و در نتیجه افزایش دائمی سختی خون می‌شود.

بیشتر از یک میلیارد نفر در دنیا به سختی خون بالا مبتلا می باشند، اما فقط یک نفر از هر پنج نفرشان سختی خون خود را کنترل می‌کنند. سختی خون بالا یکی از عوامل مهم مرگ زودهنگام است. به باور متخصصان، ما نه‌تنها باید سختی خون را با ابزارهای مناسب درمان کنیم، بلکه باید راه‌هایی برای پیشگیری از آن بیابیم. و به‌نظر می‌رسد که افت زمان‌های قرارگیری در محیط پرسروصدا، یکی از راه‌های پیشگیری از سختی خون است.

شرکت‌کنندگان این آزمایش کارگران صنع پارچه‌بافی بنگلادش بودند، اما نتایج آن را می‌توان به همه صنایع با نویز محیطی بالا تعمیم داد.

نقش محیط پرسروصدا در افزایش سختی خون

پژوهشگران سازمان خدمات سلامت عمومی بنگلادش حالت ۲۸۹ کارگر بزرگسال را در کارخانه‌های پارچه‌بافی این سرزمین از ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۳ تحت‌نظر گرفتند. متغیرهای مربوط به گروه‌های جمعیتی، حرکت، رژیم غذایی و سابقه پزشکی خانوادگی شرکت‌کنندگان در مصاحبه‌های حضوری تعیین شد. پژوهشگران این چنین با منفعت گیری از راه حلهای استاندارد، سختی خون، قد، وزن و شدن سروصدای محیطی را اندازه‌گیری کردند.

شرکت‌کنندگان غالباً مردان متأهلی بودند با میانگین سن ۲۴ سال. قسمت قابل‌توجهی از آن‌ها سواد نداشتند. این افراد به‌طور میانگین به‌زمان ۱۶ سال در یک محیط پرسروصدا کار کرده بودند که شدت نویز در آن از ۹۶ تا ۱۱۱ دسی‌بل متغیر می بود.

برای قیاس، در ایالات متحده آمریکا، مؤسسه ملی سلامت و ایمنی شغلیْ نویز پیشنهاد‌شده برای محیط کاری را به میانگین ۸۵ دسی‌بل برای یک روز کاری هشت ساعته محدود کرده است. صداهای کمتر از ۷۰ دسی‌بل عموماً ایمن درنظر گرفته خواهد شد.

۳۱.۵ درصد جمعیت مطالعه سختی خون بالا داشتند و ۵۳ درصد دیگر آن‌ها در حالت پیش از پرفشاری بودند. پژوهشگران این چنین یک همبستگی مثبت بین سختی خون بالا و زمان‌زمان وجود در محیط پرسروصدا اشکار کردند. هر سال کار در این چنین محیطی، گمان داشتن سختی خون بالا را ۱۰ درصد افزایش می‌دهد؛ حتی بعد از آن که ملاحظات مربوط به سن، شاخص توده بدنی (BMI) و مصرف دخانیات به داده‌ها اعمال شد.

مطابق حرف های‌های پژوهشگران، هیچ‌کدام از کارگران از ابزارهای شخصی محافظت از گوش منفعت گیری نمی‌کردند. آن‌ها امیدوارند که با تشویق کارگران به منفعت گیری از این ابزارها، مشکل افت شنوایی و افزایش سختی خون را پوشش دهند.

پژوهشگران می‌گویند به آزمایش‌های بیشتری نیاز است تا جزییات زیاد تر این ربط اشکار شود. اما از آن‌جا که آن‌ها روی کارگران محیط‌های دارای نویز بالاتر از ۴۵ دسی‌بل متمرکز بودند، هر صنعتی که کارگرانش در شرایط شبیه کار می‌کنند امکان پذیر علتافزایش سختی خون آن‌ها بشود.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

یقیناً این یافته‌ها را نمی‌توان به ساکنان نزدیک به مناطق پرسروصدا (همانند افرادی که نزدیک راه‌آهن و بزرگراه‌ها زندگی می‌کنند) تعمیم داد؛ چون نویز در این مناطق مدام نیست و نوسان دارد. اما پژوهش‌هایی می باشند که نشان خواهند داد زندگی در مناطق پرسروصدا (برای مثالً در مجاورت راه‌آهن) ریسک‌هایی خود را برای سلامت افراد دارند.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی