به گزارش خبرخوان
«پیتر بک» (Peter Beck)، مدیرعامل و بنیانگذار Rocket Lab میگوید راکت نوترون این شرکت که قابلیت منفعت گیری مجدد دارد، آماده است تا خطرناکترین تهدید برای انحصار فالکون ۹ اسپیسایکس باشد. فالکون ۹ بهگفتن راکتی با اندازه متوسط و با قابلیت پرتاب مجدد، تقریباً بیرقیب است، ولی پیتر بک برنامهای برای ناکامی انحصار «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیسایکس دارد.
پیر بک در مصاحبه با Yahoo Finance اینگونه برنامه خود را برای رقابت با اسپیسایکس شرح میدهد که ۵۰ درصد از مقصد پروژه راکت نوترون شکستن انحصار فالکون ۹ در بازار راکتهای پرتاب متوسط خواهد می بود. ۵۰ درصد نیز این است که Rocket Lab بتواند تجهیزات خود را به مدار زمین بفرستد. اولین پرتاب این راکت تازه برای اواسط سال ۲۰۲۵ برنامهریزی شده است.
بااینحال آیا Rocket Lab میتواند رقیبی جدی برای شرکت بزرگ ایلان ماسک باشد؟ پیتر بک زیاد تر به کارمندان خود یادآوری میکند: «ما پول نداریم، به این علت باید فکر کنیم.»
راکت نوترون Rocket Lab؛ رقیبی برای فالکون ۹ اسپیس ایکس
Rocket Lab که در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد، اکنون خدمات پرتاب را با راکت «الکترون» خود اراعه میدهد. این شرکت فضاپیما و قطعات ماهواره نیز میسازد. بااینحال، راکت نوترون بزرگترین زمان این شرکت برای اعمال نفوذ در صنعت هوافضا است.
پیتر بک میگوید:
«هیچکس نمیتواند با ایلان [ماسک] که اینترنت را در فضا دایر کرده، رقابت کند، مگر این که راکت خود را داشته باشید و بتوانید هر فضاپیمایی که میخواهید بسازید.»
راکت الکترون این شرکت تا بحال ۲۰۰ ماهواره به فضا برده است و میتوان آن را در این عرصه موفق دانست، اما اسپیسایکس باتوجه به این که میتواند با قیمت بهتر و محمولههای بزرگتری با راکت متوسط فالکون ۹ به فضا بفرستد، در این کار پیشتاز بوده است.
مطابق حرف های فوربز، اسپیسایکس در پرتابهای فالکون ۹ به ازای هر کیلوگرم ۳,۰۰۰ دلار دریافت میکند، درحالیکه Rocket Lab با الکترون به ازای هر یک کیلوگرم از مشتریان خود ۲۲,۰۰۰ دلار هزینه طلب میکند. بعد منطقی است که مشتریان بیشتری بهجای آنکه یک ماهواره ۱۰۰۰ کیلوگرمی را از طریق یک راکت کوچک، همانند الکترون به فضا بفرستند، ۱۵ ماهواره را با فالکون ۹، با هزینهای کمتر پرتاب کنند.
بااینحال راکت نوترون Rocket Lab میتواند گزینه خوبی برای مشتریان این شرکت باشد. یقیناً برخی از قانونگذاران آمریکا نیز دلواپس انحصار اسپیسایکس می باشند. به همین علت پیتر بک میگوید که دولت نیز به گمان زیادً از راهاندازی نوترون استقبال خواهد کرد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار