به گزارش خبرخوان
به گزارش برنا؛ تحقیقات نشان می دهد که نزدیک به یک سوم سرطان هایی که در نهایت تبدیل مرگ می شود با آنچه که می خوریم، ربط دارد. گرچه نمی توان بر محیط زندگی و عوامل به وجود آورنده سرطان پیروز شد، اما می توان با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی مناسب گمان ابتلا به سرطان را به مقدار بسیاری افت داد.
بین تغذیه و سرطان ربط پیچیده ای وجود دارد. غذایی که می خوریم به نوعی می تواند دارای مواد سرطان زا و بر عکس دارای مواد ضد سرطانی باشد. پر خوری در برخی کشورهای پیشرفته در آشکار شدن انواع سرطان ها نقش دارد؛ در حالی که در کشورهای در حال پیشرفت کمبودهای تغذیه ای علت کم شدن ویتامین ها و مواد معدنی بدن می شود و در ابراز سرطان نقش مهمی دارد. این چنین روش های نادرست نگهداری مواد، کیفیت غذای مصرفی مردم را به مقدار بسیاری افت می دهد؛ به طوری که می تواند در به وجود آمدن سرطان نقش داشته باشد.
۴ قدم تغذیه ای
جلوگیری از چاقی و افزایش وزن
و چاقی با تعداد بسیاری از سرطان ها به اختصاصی سرطان های کیسه صفرا ، معده، روده بزرگ و سرطان سینه ربط دارد. هرچه مقدار اضافه وزن در یک فرد زیاد تر باشد خطر ابتلا به سرطان زیاد تر است به این علت بایستی وزن را در حد طبیعی نگه داشت.
افت مصرف چربی در برنامه غذایی
منفعت گیری از غذاهای پر چرب می تواند علتزیاد شدن چربی خون و آشکار شدن برخی از سرطان ها همانند سرطان معده، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان پروستات شود. به این علت باید از خوردن غذاهای سرخ شده و غذاهای با چربی بالا پرهیز کرد و به جای گوشت های پر چرب از گوشت های سفید همانند مرغ یا ماهی منفعت گیری کرد.
افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها در برنامه غذایی
سبزی های سبز تیره و یا زرد تیره دارای موادی است که در بدن به ویتامینA تبدیل می شود و در پیشگیری از انواع سرطان نقش دارد. علاوه بر آن ویتامین C نیز در پیشگیری از سرطان ها موثر است که در سبزی ها و میوه ها به اختصاصی مرکبات حاضر است.
افزایش مصرف مقدار فیبر در برنامه غذایی
فیبر قسمتی از ساختمان سلول گیاهی است که دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نیست، ولی بهحرکت غذا در لوله گوارش و خارج کردن مواد زائد غذا در بدن و در نتیجه به نگه داری سلامتی دستگاه گوارش پشتیبانی می کند. مصرف مواد غذایی فیبردار در کم کردن تعداد بسیاری از بیماری ها به اختصاصی سرطان موثر است. حبوبات، غلات کامل (سبوس دار) سبزی ها و میوه های تازه دارای مقدار بسیاری فیبر است./ف.نوروزی فرد
«زهرا مغدانی»، کارشناس ارشد گروه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع