به گزارش خبرخوان
محققان در مطالعه جدیدی که روی ۱۵۰ هزار کودک و نوجوان از سراسر جهان انجام شده است، میگویند افرادی که صبحانه میخورند نسبت به افرادی که این وعده غذایی مهم را حذف میکنند، رضایت بیشتری از زندگی خود دارند.
این تحقیق روی شرکتکنندگان بین ۱۰ تا ۱۷ سال از ۴۲ سرزمین گوناگون همانند روسیه، انگلستان، اسکاتلند و کانادا انجام شده است. در آن از طریق یک پرسشنامه از شرکتکنندگان سوال شده که «طبق معمولً چند زمان یکبار صبحانه میخورند؟» این سوال هم برای روزهای مدرسه و هم برای تعطیلات آخر هفته از آنها پرسیده شده است.
سپس از شرکتکنندگان خواستهشد تا سطح کیفیت زندگی خود را با دادن امتیازی از ۰ تا ۱۰ برسی کنند. این چنین محققان عوامل احتمالی فرد دیگر همانند جنسیت، سن، حالت اجتماعی-اقتصادی، مصرف میوه و سبزیجات، فعالیت بدنی و شاخص توده بدنی آنها را نیز در نظر گرفتهاند.
افزایش رضایت از زندگی با صبحانه خوردن
گروهی که هر روز صبحانه مصرف میکردند، با میانگین امتیاز ۶.۳ تا ۶.۶ بیشترین سطح از رضایت را اظهار کردهاند. افرادی که هیچ زمان صبحانه نخوردهاند نیز کمترین مقدار رضایت از زندگی خود را با میانگین امتیاز ۵.۵ تا ۵.۸ داشتهاند.
«لی اسمیت»، نویسنده ارشد این تحقیق و اپیدمیولوژیست دانشگاه «آنگلیا راسکین» در بریتانیا میگوید:
«نتایج تحقیق به برخی ناسازگاریها بین کشورهای گوناگون اشاره دارد که امکان پذیر تحت تاثییر فرهنگها و سبک زندگی متنوع و عوامل اجتماعی-اقتصادی باشد. بااینوجود، نتایج ما مشخص می کند که در همه کشورهای بازدیدشده، رضایت از زندگی در افرادی که صبحانه میخورند زیاد تر از افرادی می بود که هیچ زمان صبحانه نمیخورند.»
دقت به این مسئله الزامی است که نتایج اراعهشده بر پایه مطالعات ارتباطی بهدست آمده است، به این معنی که مصرف صبحانه امکان پذیر لزوماً علت رضایت از زندگی نباشد.
اسمیت در ادامه توضیح میدهد:
«مصرف بهاندازه صبحانه انرژی و مواد مغذی ملزوم برای کارکرد شناختی بهینه را فراهم میکند و تمرکز، حافظه و توانایی یادگیری را افزایش میدهد. علت دیگر میتواند ترکیبی از ویتامینها و مواد معدنی باشد که از صبحانه دریافت میکنیم و عدم دریافت منظم آنها امکان پذیر بهمرور زمان علتکاهش رضایت از زندگی شود.
نتایج این مطالعه در ژورنال BMC Nutrition انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار