«مهاجرت» را وزارت بهداشت جلوی راه پرستاران گذاشته است_خبرخوان

«مهاجرت» را وزارت بهداشت جلوی راه پرستاران گذاشته است


به گزارش خبرخوان

به گزارش شبکه شرق، دبیرکل خانه پرستار ایران با اشاره به وضع معیشت پرستاران و مهاجرت آنها او گفت: «عقل سلیم حکم می کند پرستار جایی که حقوق ۴ هزار دلار است برود، نه ۲۰۰ دلار. ۲۰۰ دلار حقوق پایه نیست. آنهایی که نمی توانند مهاجرت کنند تحول شغل می دهند و به سمت کارهای آزاد می روال. پرستارانی که به سمت کارهای آزاد رفته اند به مراتب حالت شان بهتر شده است. پرستاری که نمی تواند کاری کند هم در تاکسی های اینترنتی کار می کند و می گوید اختیارش با خودم است و با افراد سالم ارتباط دارم و ماهی ۳۰ میلیون نیز درآمد دارم».

محمد شریفی مقدم در او گفت‌وگویی، با اشاره به افزایش مهاجرت پرستاران او گفت: «شغل پرستاری پرخطر و پراسترس است و شیفت های غیرمتعارف دارند که طبعا روبه رو با بیماران بدحال و در حال احتضار را خواهند داشت و مسئولیت جان این بیماران بر مسئولیت پرستاران است».

او همین طور گفت: «ماهیت این شغل زیاد سخت است، یقیناً تنها در ایران اینگونه نیست؛ بلکه در همه دنیا به همین شکل است. در کشورهای گوناگون برای این که جذب پرستاران را در این حرفه زیاد تر کنند، مسائلی از قبیل افزایش حقوق و امکانات دیگر را اضافه می کنند».

شریفی مقدم یادآور شد: «در اروپا، آمریکا، استرالیا و… پرستاران از یک‌ شان و مقام اجتماعی خاص برخوردارند و مردم به آنها احترام می گذارند و در فضای کاری حقوق دریافتی متفاوت تر را دارند. در سرزمین ما متاسفانه به علت سیاست های غلط و برخوردهای نامناسب با جامعه پرستاری به خصوص ۱۰ ،۱۵ سال تازه به مرور حالت این حرفه بدتر شده است. به شکلی که الان شاهدیم پرستاران پایین ترین حقوق را در سطح کارکنان دولت دریافت می کنند».

وی تصریح کرد: «یک پرستار در ماه ۱۳ میلیون دریافت می کند. سیستم مدیریتی وزارت بهداشت باید چند راه جلوی پرستاران بگذارند، مهاجرت راهی است که وزارت بهداشت جلوی راه پرستاران گذاشته است. پرستار می بیند ۲۰۰ دلار در ماه می گیرد و این همه نیز تحقیر می شود، ولی در اروپا چهار هزار دلار و در آمریکا پنج هزار دلار دریافت می کند و هر جایی برود این رقم از ایران بالاتر است».

دبیرکل خانه پرستار ایران افزود: «عقل سلیم حکم می کند پرستار جایی که حقوق ۴ هزار دلار است برود، نه ۲۰۰ دلار. ۲۰۰ دلار حقوق پایه نیست. آنهایی که نمی توانند مهاجرت کنند تحول شغل می دهند و به سمت کارهای آزاد می روال. پرستارانی که به سمت کارهای آزاد رفته اند به مراتب حالت شان بهتر شده است. پرستاری که نمی تواند کاری کند هم در تاکسی های اینترنتی کار می کند و می گوید اختیارش با خودم است و با افراد سالم ارتباط دارم و ماهی ۳۰ میلیون نیز درآمد دارم».

او با اشاره به این که وزارت بهداشت علتاین وضع شده اظهار کرد: «دولت ها تقصیر کار نیستند. برای این که این شغل جذابیت داشته باشد حاکمیت ۵ قانون وضع کرده است. اگر این قوانین درست اجرا می شد، حالت پرستاری اینگونه رقم نمی خورد. قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که مصوبه مجلس در سال ۱۳۸۶ است. دولت ها نه تنها حمایتکردند، بلکه دستور هم دادند که قانون تعرفه گذاری پرستاری به وزارت بهداشت واگذار شود. مجلس نیز قانون تصویب کرده و سال ۸۸ بر قانون ترقی منفعت وری پافشاری کرده و در برنامه ششم گسترش در ماده ۷۴ دولت را مکلف اجرای این کار نیز کرده است. این چنین قوه قضاییه هم به نحوی از طریق سازمان بازرسی عمل کرده است. اینجا توپ در زمین وزارت بهداشت است».

شریفی مقدم در ادامه افزود: «وزارت بهداشت مدام از سال ۸۶ ناموافق قانون تعرفه گذاری بوده تا این که سال ۹۹ مقام معظم رهبری در روز پرستار پیشنهاد کرد تعرفه گذاری برای پرستاری اجرا شود. سال ۱۴۰۰ ایشان مجدد اصرار کردند، ۱۴۰۱ به شکلی که نه مبنای قانونی و کارشناسی دارد برای این که سخن ایشان زمین نیفتد به بدترین وجه اجرا کردند که از آن زمان هم کارانه پرستاری را تحول دادند که هیچ مبنای قانونی، کارشناسی و حقوقی ندارد.»

دبیرکل خانه پرستار ایران اضافه کرد: از دو سال پیش گفتیم که اگر این روش را اجرا کنند با اعتراضات گسترده جامعه پرستاری روبه رو می شوند که ناظر این نوشته بودیم. چرا که منفعت و آورده ای برای پرستاران ندارد. دولت ها و سران قوا مدام بر این نوشته پافشاری داشتند، اما به نحو مناسب اجرا نشده است. تقصیر کار مهم این داستان وزارت بهداشت است؛ یقیناً مدیران پرستاری ما هم نقش دارند، چون باید فرهنگسازی کنیم که مدیر پرستاری نباید سرپوش بگذارد و روی مشکلات پرستاری خاک بپاشد. نقش مدیران پرستاری باید این باشد که سختی را از جامعه پرستاری به بالا منتقل کند که الان متأسفانه این روال از بالا به پایین است.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی