هفته دفاع مقدس آمد اما سریال دفاع مقدس نیامد!_خبرخوان

نگاهی به سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیون در هفته‌ دفاع‌مقدس


به گزارش خبرخوان

به گزارش خبرنگار فرهنگی ، تلویزیون در دوران تازه به سراغِ ساخت آثاری درمورد شخصیت‌ها و تاریخ معاصر و تاریخ اسلام رفت. ساخت آثار فاخر را جدّی گرفت به همین خاطر چرخه ساخت «سلمان فارسی» در همان روزهایی که همه از توقف و چالش برای ساختِ آن می‌انها گفتند، شدت گرفت و به تعبیر تهیه‌کننده‌اش قرار است در سال آینده ناظر به آخر رسیدن فصل ایران باستان آن باشیم.

تا این مدت از سریال «موسی(ع)» خبر جدّی به گوش نرسیده به جز چند شایعه و گمانه‌زنی! اما از «قرارگاه سری نصرت» و سریالی درمورد شهید علی هاشمی، خبری به گوش رسید. ماجرایی که خبر سینمایی آن سریعتر رسانه‌ای شد.

سازمان سینمایی سوره نیز زمان‌ها است سریال «قرارگاه سری نصرت» را به نویسندگی مهدی سجاده‌چی و کارگردانی مهدی جعفری کلید زده که قرار است از تلویزیون پخش شود. این تاثییر به قرارگاه فوق سری نصرت و شهید علی هاشمی فرمانده آن می‌پردازد که نقش مهمی را در عملیات خیبر ایفا کرد.

به شکلی دلنشین دقت، «قرارگاه سری» به کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی که با نام «اسفند» نیز شناخته می‌شود، فیلمی دیگر با همین نوشته است که با شراکت بنیاد سینمایی فارابی و سازمان هنری ـ رسانه‌ای اوج به آخر تشکیل رسیده و سپس از طی مرحله های بعد‌تشکیل، به چهل و سومین جشنواره فیلم فجر ارسال خواهد شد.

تلویزیون این چنین ساخت سریالی درمورد رشادت‌های شهید نادر مهدوی، فرمانده ناوگروه دریایی ذوالفقار را در دستور کار دارد که تا این مدت به مرحله تشکیل نرسیده و فهرست عوامل مهم آن معارفه نشده است.

سپس از به سرانجام نرسیدنِ «صیاد شیرازی» در تلویزیون اکنون خبرها حاکی از ساخت یک نسخه سینمایی درمورد این قهرمان دفاع‌مقدس است. فیلمی با نام اولیه «صیاد» درمورد شهید علی صیاد شیرازی از فرماندهان شاخص ارتش، در سکوت خبری ساخته شده و حرف های می‌شود قرار است به چهل و سومین جشنواره فیلم فجر برسد. آن‌طور که در خبرها آمده این فیلم به رشادت‌های شهید صیاد در اغاز انقلاب و دفاع مقدس و خصوصا عملیات فتح‌المبین می‌پردازد و آن را جواد افشار کارگردانی کرده است.

این چنین درمورد «مؤمن» هادی مقدم‌دوست از سالِ قبل خبرها رسید و اما به جشنواره فیلم فجر نرسید. فیلمی که درمورد شهید حسین همدانی فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله است.

به جز دو فیلم «مجنون» درمورد شهید مهدی زین‌الدین فرمانده لشکر ۱۷ علی ابن ابی‌طالب(ع) و «احمد» درمورد شهید احمد کاظمی فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران که در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند، ولی تا این مدت به اکران عمومی درنیامده‌اند، «قهرمان جندی شاپور» به کارگردانی مهدی صاحبی درمورد شهید مجید بقایی فرمانده قرارگاه کربلا نیز دیگر تاثییر تولیدشده سینمایی به شمار می‌آید که تا این مدت نمایش عمومی را توانایی نکرده است.

این چنین سریال‌های فرد دیگر که درمورد آنها گمانه‌زنی می‌‌شود؛ مجموعه‌ای با گفتن «سرباز کوچک امام» است که محمدباقر مفیدی‌کیا نوشته و به گمان زیاد توسط خود او کارگردانی خواهد شد. منبع اقتباس این تاثییر، کتابی به همین نام شامل خاطرات خودنوشت مهدی طحانیان، یکی از جوان‌ترین رزمندگان دفاع مقدس است.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

سریال فرد دیگر که خبرهای آن در سطح تست گریم رسانه‌ای شد به سریال «نقطه رهایی» درمورد شهید ابراهیم هادی برمی‌گردد.

اما در بینِ همه این خبرها و گمانه‌ها یک مسئله‌ای زیاد مهم است که دقت به ساخت سریال‌هایی درمورد قهرمانان جنگ برای مدیران صداوسیما و سینما به یک دغدغه تبدیل شده ولی چند پرتره‌ای که در سال‌های تازه ساخته شده فارغ از «موقعیت مهدی» هادی حجازی‌فر جزو پرتماشاگرترین آثار در سینمای ایران و نسخه سریالی آن هم مورد استقبال در تلویزیون قرار گرفت.

در عین حال «مجنون»،‌ «احمد» و «آسمان غرب» نتوانستند مخاطبان را در سینما و سریال «فراری» با نامِ قبلی «هادی» هم موفق نشد در تلویزیون به پیروزی چندانی دست اشکار کند.

اما احتمالا مسئله مهم عدم وجودِ یک سریال و یا یک فیلم اثرگذار و دلنشین درمورد دفاع‌مقدس در این روزهایی است که برخی در آن سویِ مرزها مستندهایی را برنامه‌ریزی می‌کنند تا نسلِ تازه را از حقایق و حقیقت‌های جنگ دور کنند.

حماسه‌ها و ایثارگری‌ها را نبینند؛ فریاد بزنند جنگ، جنگ و نگذارند دفاعِ مقدس درست تبیین شود. دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها باهوش‌تر و کنجکاوتر از نسل‌های قبل نیاز به خوراک‌های مهمتر و فاخرتری در حوزه حقیقت‌های تاریخ‌‌مان خصوصاً در مقطع جنگ تحمیلی دارند.

یقیناً «تانک‌خورها» که روزهای بعد‌تشکیل را می‌گذراند گمانه‌زنی‌هایی شد به ایام هفته دفاع‌مقدس برسد و اما پخش سریال «غریبه» در شبکه سه و «طوبی» در شبکه یک ادامه دارد. هرچند «طوبی» سعید سلطانی هم گوشه‌هایی از آن روزها را یادآور می‌شود اما نیازمند کارهای مهمتر و مستندگونه‌تریم.

تا این مدت هم در بینِ آثار سطحیِ خارج‌‌نشینان،‌ کنایه‌هایی به گوش می‌رسد که شائبه‌هایی را برای نسل تازه تشکیل می‌کند. با «حماسه‌خوان» و برنامه‌هایی که این روزها روی آنتن تلویزیون است نمی‌توان همه این حقایق را جواب داد. در حالی‌که همیشه بهترین و گویاترین اتفاقِ فرهنگی و هنری، تاثییر نمایشی باشد.

نسل تازه، امروز از بزرگمردی‌ها، شجاعت‌ها و اتفاقات ناب اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جنگ تحمیلی آگاهی ندارد چون فقط یکسری توپ و تانک را ضمیمه یک پرداخت هنری کرده‌ایم و نامش را گذاشته‌ایم یک سریال یا فیلم تلویزیونی حوزه دفاع‌مقدس؛ اکنون هرچه‌قدر آتش‌افروزی‌هایش زیاد تر شوق‌انگیزتر…

اما واقعاً مقصد ما در ۸ سال جنگ با بعثی‌ها، قوت‌طلبی بوده یا یک دفاع همراه با ادبیات مقدسی؟!

رسانه‌ ملی ماموریت دارد مرز بین این دو را برای نسل‌جدیدی که با شائبه‌افکنی رسانه‌های معاند و گستردگی فضای مجازی هزاران ابهام بی‌جواب برایش بوجود می‌آید که اصلاً چرا جنگیدیم و چرا ۸ سال جنگ ادامه اشکار کرد و اصلاً چرا آنقدر به این دفاع‌ بها می‌دهیم و می‌گوییم دفاع‌مان مقدس بوده است؟

یقیناً فیلمسازان گرانسنگی همچون مرحوم رسول ملاقلی‌پور و ابراهیم حاتمی‌کیا کارهای هنری فوق الاده را به یادگار گذاشته‌اند اما تلویزیون همچون مناسبت‌های دیگر برای هفته دفاع مقدس امسال هم مجدد ترجیح داده کارهای قبل را تکرار کند.

دفاع‌مقدس هزاران درس و آموزه ناب در درونش نهفته است که منفعت گیری فرهنگی و هنری از این دریای بی‌کران معرفت تأثیرات شگرفی در پرورش، آموزش و اصلاح سبک زندگی جامعه بوجود می‌آورد.

جامعه و مسئولین ما امروز به یک تلنگر جدی نیاز دارند که چه چیزهایی برایمان مقصد و دغدغه بوده و امروز چه نوع سبک زندگی و تربیتی خانواده، جامعه خصوصاً جوانان را دچار خودش کرده است.

صداوسیما می‌تواند با ساخت برنامه‌ها و فیلم‌های ماندگار و فاخر در حوزه دفاع‌مقدس، گوشه‌ای از معرفت نهفته روزهای جنگ تحمیلی را به عکس بکشد. در واقع باید این اتفاق بیفتد که دفاع‌مقدس در قاب سیما و روی پرده سینما مهجور نباشد.

مهمتر از آن به هشدار جدّی مقام‌معظم رهبری که هر ساله در فرمایشات‌شان به نوعی به آن می‌پردازند؛ «تحریف دفاعِ مقدس جدّی است، حتماً کنار نگارش خاطرات و وصیت‌نامه‌های شهدا، جای ساخت مستندهای واقعی، فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی خالی است؛» مورد دقت قرار بگیرد.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی



منبع