به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، محمدمهدی خالقی، از ساخت مستند ابرسازههای ایران خبر داد.
خالقی درمورد سوژه این مستند او گفت: همانطور که میدانید، بنده چند سالی است که در عرصه مستندهای “گونه پیشرفت” کار میکنم. سال ۱۳۹۷ مجموعهای به نام «به توان چهل» ساختیم که درمورد پیشرفتهای ایران بعد از انقلاب اسلامی می بود؛ این مستند در موضوعات و لوکیشنهای مختلفی آماده شد که با استقبال روبه رو شد و جزء آثار برگزیده چهل سالگی انقلاب اسلامی در تلویزیون قرار گرفت.
او همین طور گفت: مجموعه “ابرسازه های ایران”، ادامهِ مضمونیِ “به توان چهل” است، اما تمرکز مهم آن به عکس در آوردن توان مهندسی ایران در ساخت و اداره سازههای بزرگ و پیچیده است؛ این مجموعه مستند به جستوجو این است که به مخاطب تلویزیون این خودباوری را بدهد که متخصصان ایران اکنون توان بومی و فنی ساخت سازههای غول آسا را دارند و در کنار این، توان منفعتبرداری، تعمیرات و منفعت گیری بهینه از این سازهها هم در سرزمین ما وجود دارد و حتی ایران توانسته این دانش فنی را در برخی موارد هم صادر کند.
او با پافشاری بر این که هر تکه از این مجموعه به معارفه یکی از سازههای بزرگ ایران میپردازد، او گفت: در هر تکه از این مجموعه ۲۶ قسمتی که در ۲ فصل ۱۳ قسمتی در حال تهیه است، یکی از سازههای بزرگ و پیچیده ایران را معارفه میکنیم و با شیوه طراحی، ساخت و منفعت برداری و مهندسان و کارگران مؤثر در آن آشنا میشویم. این مجموعه مستند تشکیل گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیماست و با مساعدت مدیر شبکه و مدیر گروه آن ساخته شده است.
او درمورد علت ساخت این مستند و چرایی تشکیل آن او گفت: گونه پیشرفت، گونه امید است؛ هنگامی مخاطب ببیند که در ایران میتوانیم کارهای بزرگ انجام دهیم، این خودباوری را اشکار میکند که او هم در کار، تلاش، دانش و زندگی خود خواهد توانست. به نظرم، گونه پیشرفت بهترین خنثی کننده تبلیغات مسموم و افترا رسانههای بیگانه برای بدبخت و فلاکت بار نشان دادن ایران و تشکیل یأس در جوان ایرانی است. ابرسازههای ایران هم یکی از مجموعههای گونه پیشرفت است؛ این گونه مستند، مورد علاقه بنده است و در تلویزیون جزء اولین افرادی هستم که در این گونه فیلم مستند ساختهام.
خالقی درمورد پژوهش و پیش تشکیل این مجموعه او گفت: پژوهش و پیش تشکیل این مجموعه مستند نزدیک به ۶ ماه طول کشید؛ به این علت که پژوهشی در این عرصه حاضر نبوده است و حتی کتابی با این عرصه تخصصی اشکار نکردم، باید از صفر اغاز میکردیم؛ حتی شناسایی سازههای بزرگ، چالش بزرگی می بود که مرحله به مرحله و با راه حلهای مختلفی اشکار شد. سپس از پژوهش مکتوب، هم با مدیر تشکیل مجموعه اغاز به سفر و بازدید از سازهها و هماهنگی با مجموعههای منفعتبردار و سازنده کردیم که زیاد نفسگیر، سخت و زمانبر می بود.
این مستندساز درمورد جزییات پخش این مستند از تلویزیون او گفت: سپس از نزدیک به یک سال کار، تازه به آخر آمادهسازی ۱۳ تکه فصل اول نزدیک میشویم؛ گمان میدهم که پخش این مجموعه به نزدیک به آبان ماه برسد، یقیناً به شرط بوجود نیامدن مشکلات خاص این نوع کارها همانند بودجه، آرشیو و … .
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع