به گزارش خبرخوان
علی عبدی زاده مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا درمورد بیمه حیات وحش او گفت: این بیمه که اسفندماه سال ۱۴۰۱ بنیان گذاری شد؛ با مقصد از بین بردن خطر از بخشی از سرزمین، کنترل انقراض و تاثییر گذاری در اقتصاد خورد و اقتصاد خانواده کار خود را اغاز کرد.
وی با اشاره به مخاطرات ناشی از گمان انقراض گونههای حیات وحش در ادامه گفت: او گفت و گوهایی همانند تغییرات اقلیمی که در فرآیند انقراض نیز تاثیرگذار می باشند از جمله دلایلی می بود که سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق ملی محیط زیست را به فکر تشکیل «بیمه حیات وحش» انداخت.
مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست با اشاره به دعوا گونههای وحشی به باغات، مزارع و محصولات کشاورزی افزود: اگرچه دعوا این گونهها به محصولات کشاورزی از روی غریزه و برای تامین زندگی قلمداد میشود؛ با این حال نمیتوان از خسارتی که به فعال اقتصادی داخل میشود؛ چشم پوشی کرد. این چنین به جز محصولات کشاورزی، کندوهای عسل یا محصولات آبزی نیز از جمله محصولاتی به شمار میآیند که تحت پوشش این بیمه قرار میگیرند.
۱۸۴ گونه حیات وحش در حال انقراض می باشند
عبدی زاده با گفتن این که بیمه حیات وحش برای اولین با در تاریخ محیط زیست سرزمین اتفاق افتاده است؛ اظهار داشت: با دقت به این که به طور معمول فعالان اقتصادی برای دفاع از محصولات خود ناچار به صدمه زدن به این گونههای وحشی می باشند؛ مطابق ماده ۷ اساسنامه صندوق ملی محیط زیست درمورد اجرایی شدن عملیات بیمه حیات وحش تصمیماتی اتخاذ و در دستور کار صندوق ملی محیط زیست قرار گرفت.
وی با اشاره به ۱۸۴ گونه حیات وحش در حال انقراض تشریح کرد: علاوه بر این که نوشته بیمه حیات وحش، نوشته نوپا و تازهای به شمار میآید؛ هیچ نمونه شبیهی در دنیا با این شیوه در حال فعالیت نیست.
عبدی زاده او گفت: به گفتن مثال بیمه حیات وحش در کشوری همانند چین فقط شامل پاندا و امثال آن خواهد شد که گونه ملی سرزمین چین به حساب میآید؛ این چنین بیمه حیات وحش در استرالیا فقطً شامل کانگورو میشود که نماد این سرزمین است؛ در حالی که بیمه حیات وحش درایران ۱۸۴ گونه از طیور، آبزیان و دیگر گونههای حفاظت شده یا در حال انقراض را در بر میگیرد و از نظر دیگر نیز خسارت وارده از جانب این گونهها به مسئولیت بیمه حیات وحش است. از همین رو علاوه بر تحکیم پویای محیط زیست، خسارت وارده به فعال اقتصادی نیز از طرف بیمه حیات وحش پرداخت و نظارت میشود.
بیمه حیات وحش امنیتی برای فعالیتهای اقتصادی است
مدیرعامل صندوق محیط زیست بیمه حیات وحش را امنیتی برای فعالیتهای اقتصادی دانست و تصریح کرد: با دقت به این که فعالیت بیمه حیات وحش در جهت گسترش صنعتی است؛ نیازی به فرآیند زمانبر ثبت نام ندارد. به عبارت دیگر فرد دامدار یا کشاورز به طور پیش فکر به گفتن جامعه مقصد اقتصادی بیمه حیات وحش شناخته شده و این چنین از خدمات بیمه حیات وحش منفعت خواهد برد.
او همین طور گفت: جامعه مقصد اقتصادی بیمه حیات وحش در زمان خسارت با مراجعه به ادارات محیط زیست شهرستانی یا استانی میتوانند از خدمات بیمه حیات وحش منفعت گیری کنند. ادارات محیط زیست شهرستانی یا استانی نیز در راستای مراجعه فرد خسارت دیده، بعد از بازدید اولیه و کارهای کارشناسی، خسارتها را بر حسب ریال، مقدار و تعداد برآورد و به صندوق ملی محیط زیست اظهار میکند.
عبدی زاده با اشاره به شدت بالای فرآیند پیگیری خسارات یادآور شد: علیرغم عدم وجود هرگونه زیرساخت، ظرف ۲۰ الی ۳۰ روز عملیات اجرایی توسط صندوق بیمه کشاورزی و جبران خسارت وارده زمان میبرد.
تا امروز رقمی نزدیک به هزار و ۲۱۱ پرونده خسارت حیات وحش برای پرداخت معارفه شده است
وی با اشاره به دوسالگی بیمه حیات وحش او گفت: تا امروز رقمی نزدیک به هزار و ۲۱۱ پرونده خسارت حیات وحش برای پرداخت معارفه شده که در کل ۱۷ میلیارد و ۴۳۷ میلیون تومان برای بیمه حیات وحش آب خورده؛ اما از این تعداد تنها ۸۱۲ پرونده پرداختی به مبلغ تقریبا ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به مرحله پرداخت نهایی رسیدند و حد فاصل این دو مبلغ به دلایل عدم تکمیل پرونده از سوی خسارت دیدگان تا این مدت به مرحله پرداخت نرسیده است. عدم معارفه شماره حساب یا عدم اراعه مدارک از جمله نواقص پروندههای خسارت دیدگان است.
مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست با اشاره به تمدید و افزایش سقف قرارداد در سال جاری در ادامه گفت: برآورد و برسی مخاطرات نسبت به رشد قیمتها در ادوارد آینده و اندازه گیری قیمتها به گفتن مبنا قیمت گذاری در اقتصاد شناخته خواهد شد. در همین جهت طی نشستهای برگزار شده نرخ قراردادهای مطالعاتی نیز اشکار شدند.
عبدی زاده با اشاره به ثبت «صندوق سبز» به گفتن صندوق نیکوکاری محیط زیست در بازار اندوخته خاطرنشان کرد: علیرغم این که بیمه حیات وحش بدون هیچ پشتیبانی و منبع و به منظور جلوگیری از تخریب محیط زیست راه اندازی شد؛ صندوق سبز نیز راه ارتباطی برای شراکت افراد جهت افزایش توان منبع های مالی صندوق ملی محیط زیست در راستای به کارگیری بیمه حیات وحش است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع