تلسکوپ جیمز وب اولین کوتوله های قهوه‌ای احتمالی خارج از کهکشان ما را شناسایی کرده_خبرخوان

خوشه ستاره‌ای صدف، محل اولین جمعیت کوتوله قهوه‌ای احتمالی خارج از کهکشان راه شیری


به گزارش خبرخوان

تیمی از اخترشناسان توانسته‌اند با منفعت گیری از داده‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب یک جمعیت بزرگ کوتوله قهوه‌ای احتمالی را برای اولین بار خارج از کهکشان راه شیری اشکار کنند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب اخترشناسان را قادر به کشف اجرامی در فضا کرده که پیش از این نمی‌توانستند آن‌ها را شناسایی کنند. تعداد بسیاری از این اجرام، آن‌هایی می باشند که فهمیدن ما را درمورد چگونگی اغاز و تکامل کیهان بهبود می‌بخشند.

ما پیش از این نزدیک به ۳۰۰۰ کوتوله قهوه‌ای را درون کهکشان راه شیری اشکار کرده بودیم. اما با پشتیبانی وب، اخترشناسان آژانس فضایی اروپا (ESA) برای اولین بار چندین کوتوله قهوه‌ای احتمالی را در فاصله ۲۰۰ هزار سال نوری از زمین اشکار کرده‌اند.

اخترشناسان می‌گویند تنها به لطف حساسیت و قوت تفکیک فضایی شگفت انگیز در یک نوار طول موج درست می‌توان این اجرام را در فواصل زیاد دور شناسایی کرد. این چنین دستاوردی تا پیش از تلسکوپ فضایی جیمز وب ممکن نبوده است و تلسکوپ‌های روی زمین نیز نمی توانند در آینده نزدیک به این چنین قابلیتی دست اشکار کنند.

خوشه ستاره‌ای صدف، محل اولین جمعیت کوتوله قهوه‌ای احتمالی خارج از کهکشان راه شیری

کوتوله قهوه‌ای چیست؟

کوتوله‌های قهوه‌ای نه سیاره می باشند نه ستاره. آن‌ها اجرامی آزاد می باشند که ۱۳ تا ۷۵ بار از سیاره مشتری بزرگ‌ترند. کوتوله‌های قهوه‌ای، برخلاف سیاره‌ها، در دام نیروی گرانش هیچ ستاره‌ای دچار نشده‌اند. با این که این کوتوله‌ها از غول‌های گازی بزرگ‌تر می باشند، اما جرم آن‌ها به‌قدری نیست که نور بسیاری تشکیل کنند. به همین علت، بعضی اوقات اوقات به آن‌ها «ستاره‌های ناکامی‌خورده» می‌گویند.

دانشمندان این جمعیت کوتوله قهوه‌ای احتمالی را در یک خوشه ستاره‌ای اشکار کرده‌اند. به همین علت، کشف آن‌ها این نظریه را قبول می‌کند که کوتوله‌های قهوه‌ای همانند ستاره‌ها به‌وجود می‌آیند. فقط این‌ها نمی توانند به‌قدر کافی جرم جذب کنند تا به ستاره‌های کاملاً بالغ تبدیل شوند.

برخی دانشمندان گمان می‌برند که قسمت بزرگی از جرم کیهان در کوتوله‌های قهوه‌ای جمع شده است. از آن‌جا که این اجرام عمدتاً تاریک می باشند و تقریباً هیچ نوری تشکیل نمی‌کنند، امکان پذیر بتوانند به قضیه حل‌نشده «جرم گم‌شده» جواب دهند. اکنون، اخترشناسان تلاش می‌کنند تا این جرم گم‌شده را با اتفاق ماده تاریک توضیح بدهند.

اخترشناسان ESA اولین جمعیت کوتوله قهوه‌ای احتمالی را در یک خوشه ستاره‌ای به‌نام NGC 602 در نزدیکی کهکشان کوتوله «ابر ماژلانی کوچک» اشکار کرده‌اند. رصدهای قبلی تلسکوپ هابل نشان می‌دادند که این خوشه، که خوشه ستاره‌ای صدف نیز نامیده می‌شود، حاوی ستاره‌های جوان زیاد کم‌جرم است. اما آن‌ها توانستند با تلسکوپ فضایی جیمز وب نگاهی زیاد جزئی‌تر به آن بیندازند.

مطابق مشاهدات تازه، این خوشه در یک محیط قابل‌قیاس با کیهان اولیه وجود دارد. این یعنی مطالعه کوتوله‌های قهوه‌ای درون آن امکان پذیر سرنخ‌های جدیدی درمورد ستاره‌های و سیاره‌هایی که میلیاردها سال قبل وجود داشتند آشکار کند.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی