به گزارش خبرخوان
محققان یک شهر عظیم مایاها با قدمت چند صدساله را در شبهجزیره یوکاتان مکزیک کشف کردند. این شهر دارای ۶۶۷۴ سازه گوناگون، از جمله اهرامی همانند هرمهای چیچن ایتزا در مکزیک و تیکال در گواتمالا است.
بر پایه گزارش Live Science، محققان دانشگاه آریزونای شمالی از نقشههای ایجادشده توسط فناوری لیرزی لایدار منفعت گیری کردند تا این شهر ۱۵۰۰ ساله را کشف کنند. بهطورکلی با گسترش فناوری لایدار در چند دهه قبل، کشف سکونتگاههای باستانی بهطور چشمگیری افزایش یافته است. بااینحال، این فناوری گران است، اما باستانشناسان در پژوهش حاضر این مانع را دور زدند.
کشف شهر مخفی مایاها در مکزیک
محققان میگویند که دانشمندان قسمتهای محیطزیست، جنگلداری و مهندسی عمران پیشازاین از نقشهبرداری لایدار به منظور مطالعه برخی از این مناطق مکزیک برای اهداف کاملاً جداگانه منفعت گیری کرده بودند. بهاینترتیب آنها از همین نقشهها برای کشف شهر مایاها نیز منفعت بردند.
باستانشناسان با تجزیهوتحلیل ۱۲۹ کیلومترمربع در مرکز شرقی شهر کامپچ (Campeche) مکزیک، که قبلاً برای سازههای مایا جستجو نشده می بود، آثار پنهانی از یک شهر را یافتند که در مزارع و بزرگراههای امروزی قرار داشت.
محققان نام شهر کشفشده را «والریانا» (Valeriana) گذاشتند؛ وجه تسمیه آن نیز به تالار آب شیرینی در مجاورت این شهر برمیگردد. قدمت والریانا مربوط به دوره کلاسیک (۲۵۰ تا ۹۰۰ بعد از میلاد) است و همه نشانههای پایتخت سیاسی مایاهای باستان را مشخص می کند، ازجمله میدانهای محصور متعدد که با یک گذرگاه گسترده به هم متصل شدهاند.
محققان این چنین میگویند که قرارگیری اهرام معبد دورتر از مرکز شهر والریانا، و وجود تراسها و خانهها در دامنه تپهها نشاندهنده پراکندگی این شهر است. بهطورکلی نقشه این شهر باستانی مشخص می کند که نحوه شهرسازی مایاها زیاد با آنچه انسان امروزی بنا میکند، فرق دارد. بهحرف های باستانشناسان، کشف این چنین شهرهایی همانند یافتن قطعات پازل است که علتمیشود بینش ما نسبت به مایاها کاملتر شود.
یافتههای پژوهش حاضر در ژورنال Antiquity انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار