به گزارش خبرخوان
به گزارش گروه فرهنگی ، فرشید رضایی سرپرست دفتر آموزش و ترقی سلامت وزارت بهداشت در حاشیه بازدید از نمایشگاه دائمی ساترا راجع به این نمایشگاه او گفت: بازدید از ساترا برای بنده زیاد آموزنده می بود و احتمالا بتوان او گفت برای ترقی سواد رسانهای مسئولان گوناگون سرزمین نیازمند آشنایی ایشان با نهاد تنظیمگر رسانههای فراگیر و خبر از فرایندهای تنظیمگری ساترا هستیم.
وی درخصوص ویژگیهای نمایشگاه دائمی ساترا او گفت: این نمایشگاه دستاوردهای ساترا را در ابعاد هشتگانه تنظیمگری نمایش میدهد و به حجم وسیعی از فعالیتها و میدان فعالیت و ظرفیتهای گوناگون ساترا اشاره میکند.
رضایی خاطر نشان کرد: قبل از بازدید از نمایشگاه این سوال برای وزارت بهداشت نقل می بود که چرا در برخی از فیلم ها و سریالهای شبکههای نمایش خانگی سرزمین ناظر استعمال و به نوعی ترویج دخانیات هستیم، در بازدید از نمایشگاه فهمید شدیم که ساترا برای اعمال نظر وزارت بهداشت با مشکل خلأ قانونی مواجه است و ملزوم است تا مجلس و قوه قضاییه به نیازهای این نهاد تنظیمگر برای اعمال حکمرانی دقت بیشتری داشته باشند.
رضایی افزود: ساترا ظرفیتهای خوبی دارد و باید در کنار آنها از دیگر قسمتهای قانونگذار و در واقع قضایی سرزمین منفعت گیری شود تا بتوان از تشکیل یا انتشار کردن و مقدار آسیبی که به فرهنگ سلامت در خانواده و جامعه زده میشود کم کنیم. به هر حال برای همکارانم در ساترا آرزوی پیروزی دارم و امیدوارم بر پایه سخن بگوییدهایی که داشتیم بتوانیم تفاهمنامههای خوبی را در راستای ترقی سواد رسانهای مردم و افزایش سواد فضای مجازی و ایمن کردن این فضا به سمت خانواده سالمتر و فرهنگ سلامت و ترویج سبک زندگی سالم برداریم.
سرپرست دفتر آموزش و ترقی سلامت وزارت بهداشت درمورد عرصههای همکاری مشترک بین وزارت بهداشت و ساترا گفت: قسمت مشترکی که برای جلوگیری از انتشار کردن محتوای صدمهزننده میتوانیم با ساترا داشته باشیم این است که ساترا نه تنها یک سازمان تنظیمگر و قانونگذار است بلکه در کارگروه فرهنگ سلامت هم عضو است و میشود از ظرفیت کارگروه برای این نوشته منفعت گیری کرد. در کارگروه فرهنگ سلامت سازمانهای مختلفی که بهنوعی در شکلگیری فرهنگ یا شناسایی صدمههای فرهنگی نقش دارند عضو می باشند و ساترا میتواند در کارگروه فرهنگ بهگفتن یک عضو فعال دادههای خود و کارهای مختلفی که انجام داده و ما در این نمایشگاه آنهارا دیدیم اراعه و دیگر سازمانها را نیز در مسیر شناسایی صدمهها و ریشه یابی آنها پشتیبانی کند.
او همین طور گفت: دربخش فعالیتهایی که میتوان در حوزه سواد رسانه انجام داد، وزارت بهداشت مخاطبهای مختلفی در حوزه کودکان، دانشجویان، شهروندانی که در شهر و روستا تحت پوشش خدمات نظام سلامتاند، دارد لذا ساترا میتواند با حمایتاز تولیدات رسانهای سکوها در حیطه سواد فضای مجازی و سواد رسانهای، تولیدات سکوها را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد که ترویج رفتارهای سالم در خانواده و جامعه را انجام دهد. علاوه بر این ما میتوانیم بر این مبنا تفاهمنامههای مختلفی را داشته باشیم و کارهای مختلفی را در تشکیل محتواهای جدیدتر بر پایه مطالعات آموزشی که در جامعه انجام میشود، با یکدیگر داشته باشیم.
رضایی یادآور شد: در این بازدید درخصوص شش محور همکاری سخن بگویید شد. یکی از موضوعات مهمی که نقل شد نظام رتبهبندی ساتراست که نظر شد بخشی از این نظام رتبهبندی را وزارت بهداشت برعهده بگیرد و سپس از مطالعه سازکار این رتبهبندیها و معیارهایی که دارد نحوه قضاوت و معارفه داور از سمت وزارت بهداشت انجام شود تا تولیدات صوتی و تصویری بر پایه معیارهای دقیقتری در حیطه فرهنگ سلامت قضاوت شوند که زیاد نظر خوبی می بود.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه زوایای همکاری محتوایی نیز سخن بگویید شد تا همکاریهایی با ساترا در حوزه قانون و جرمانگاری، روشنترشدن مصداقهای جرم و نوع برخورد با محتوای صدمهزننده، داشته باشیم. یکی دیگر از موضوعات نقل شده، او گفت و گو استانداردسازی فناوریهای رسانه ای می بود. او گفت و گو سکوهای اختصاصی وزارت بهداشت نیز نقل شد که یقیناً سختیهایی دارد که وزارت بهداشت مستقیما داخل سکوی اختصاصی شود اما نظر وجود در تلوبیون عملیتر خواهد می بود.
رضایی در آخر او گفت: نوشته آییننامه رسانهای مشترک با ساترا نیز نقل شد و در آن به مواد غذایی زیان اور و دخانیات که بعضی اوقات اوقات در شبکه نمایش خانگی تبلیغ خواهد شد و نحوه برخورد با آنها اشاره شد. نوشته دیگر این می بود که ما میتوانیم در جشنواره «رصتا» بخشی را بهگفتن فیلمهای سلامتمحور و فیلمهای سالم قضاوت کنیم و با جشنواره همکاری داشته باشیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع