به گزارش خبرخوان
به گزارش شرق ، ویژگی نانهای سالم، این متخصص تغذیه، ویژگیهای نان سالم را این چنین توصیف میکند: گندم حاوی سبوس است و برای این که نان خوب پخته شود و زمان نگهداری بیشتری هم داشته باشد، باید سبوسگیری شود.
سبوسی که از آرد گرفته میشود بین ۸ تا ۱۶ درصد است به طوری که برای پخت نان سنگک ۸ درصد سبوسگیری و برای نانهای سفید ۱۶ درصد انجام میشود. یقیناً در آردهایی که به نام آرد قنادی به فروش میرسد، سبوسگیری تا بالای ۲۵ درصد هم انجام میشود، حال برای داشتن نان کامل باید مقدار سبوسگیری افت یابد و به نزدیک به ۶ درصد برسد.
غنیسازی آرد برای مناطق کم برخوردار
دکتر نوروزی با اشاره به این که برای این افت سبوسگیری اول باید ذائقه مردم را تحول دهیم، میگوید: افزایش مقدار سبوس مزه نان را تحول میدهد و امکان پذیر برای مردم مطلوب نباشد، این چنین نان با سبوس زیاد تر سریعتر بیات میشود به همین علت امکان پذیر جهت افزایش دور ریز نان شود. او گفت و گو دیگر در نان سالم غنیسازی آن با ویتامینها است که میتوانیم مواد مفیدی را که در برخی مناطق کمتر به بدن مردم میرسد در نان اضافه کنیم تا از طریق آن مواد غنی همانند آهن و ویتامین دی در بدن افراد تحکیم شود.
نان سنگک سالم تر است
نوروزی با گفتن این که در یک کار پژوهشی روی ۱۱ نوع نان نمایه قندی آنها را مورد بازدید قراردادیم، میگوید: نمایه قندی نانها تفاوت چشمگیری با هم دارند به طوری که نان سنگک نمایه قندی پایین و نانهای فانتزی نمایه قندی بالایی دارند و نانی سالمتر است که قند کمتری داشته باشد و طی بازدیدهای انجام شده نان سنگک نان سالمتری از لحاظ قند، سبوس و نوع پخت محسوب میشود.
ایران بزرگترین تشکیل کننده نان
به حرف های وی، ایران جزو بزرگترین تولیدکنندگان نان محسوب میشود چرا که نزدیک به ۶۵۰ هزار نانوایی در سطح سرزمین فعالیت میکنند و یکی از ملزومات داشتن نان سالم، نحوه پختن آن در نانواییها است و از وقتی که برای ور آمدن خمیر نان باید طی شود تا حرارتی که میبیند در کیفیت و سلامت آن مؤثر است.
منبع:سلامت نیوز
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار