۱۰۰ محتوای مجرمانه در فضای مجازی حذف و اصلاح شد_خبرخوان

علی باقری
6 Min Read


به گزارش خبرخوان

به گزارش ، محمدعلی اشعری، مدیرکل پایش فضای مجازی ساترا با پافشاری بر به کارگیری نظارت‌های پیشینی و پسینی در ساترا او گفت: بخشی از تخلفات محتوایی سکوهای صوت و عکس فراگیر، شبکه نمایش خانگی و رسانه‌های کاربر محور، انتشار کردن «محتوای مجرمانه» است. محتوای مجرمانه به محتواهایی اطلاق می‌شود که مطابق با قانون جرایم رایانه ای، مصادیق مجرمانه شناخته شده‌اند.

او گفت: کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای که مسئول شناسایی و اظهار این موارد است، کارگروهی راه اندازی داده که اعضای آن شامل رئیس ساترا به نمایندگی از سازمان صداوسیما و دیگر مراجع ذی‌ربط است. این کمیته با همکاری دادستانی، مصادیق محتوای مجرمانه را اظهار کرده و آن‌ها را در سایت دادستانی کل سرزمین انتشار کرده است.

اشعری پافشاری کرد: محتوای مجرمانه به محتوایی حرف های می‌شود که با این مصادیق اظهار‌شده تطابق داشته باشد. به این علت، هر محتوایی که به نظر ما مجرمانه می‌آید لزوما مشمول این تعریف نیست، بلکه باید مطابق با معیارهای اشکار‌شده توسط قانون جرایم رایانه‌ای و کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه باشد. در صورتی که این چنین تطبیقی صورت گیرد، ساترا می‌تواند با همکاری دادستانی نسبت به حذف محتوا و پیگیری عمل های قانونی علیه متخلف عمل کند.

مدیرکل پایش فضای‌مجازی با اشاره به این که بعضی اوقات مردم از برخی محتواها گله های‌مند می باشند که مطابق نظر دادستانی مجرمانه مصداق موارد مندرج در قانون جرایم رایانه ای نیست، او گفت: مسئله مهم این است که در فضای مجازی، زیاد تر کاربران اطلاعات دقیقی درمورد مصادیق مجرمانه ندارند و امکان پذیر هر صحنه یا محتوای ناپسند را «مجرمانه» برداشت کنند. در حالی که در برخی موارد، این چنین محتوایی با معیارهای قانونی تطابق ندارد. به‌گفتن مثال، محتوای مبتنی بر پوشش نامناسب یا لباس‌های غیرمتعارف بر پایه قانون جرایم رایانه ای، به‌تنهایی مصداق محتوای مجرمانه نیست مگر این که همه محتوا به نوعی مروج ابتذال یا ضدیت با فرهنگ اسلامی باشد.

وی در ادامه اضافه کرد: در ساترا در حوزه مقابله با محتوای مجرمانه، عمل های و توفیقات مناسبی صورت گرفته است. برای مثال در یکی از آپلود سنترها نزدیک به ۱۰۰ ترابایت محتوای مجرمانه شناسایی کردیم. بعد از پیگیری‌های ملزوم و ابلاغ رسمی، ایشان ۱۰۰ ترابایت محتوای مجرمانه را از سیستم خود حذف کرد و متحمل خسارات‌های مالی به علت انتشار کردن محتوای مجرمانه شد‌.

اشعری در ادامه پافشاری کرد: در دو ماه قبل به‌طور خاص فقط در ماه‌های شهریور و مهر ساترا بیشتر از ۱۰۰ محتوای مجرمانه را از فضای مجازی سرزمین حذف کرده است. این محتواها عمدتا توسط چند سکوی گوناگون انتشار شده بودند. علاوه بر این، بیشتر از ۲۰ سکو را که محتوای مجرمانه انتشار می‌کردند با همکاری دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای مسدود کردیم. مسئله مهم این است که هنگامی این سکو‌ها مسدود یا فیلتر خواهد شد، طبق معمول بعد از مدتی برای از بین بردن مسدودیت یا فیلتر به ما مراجعه می‌کنند.

او گفت: در این اوقات، ما آنها را دعوت می‌کنیم و بعد از اصلاح و حذف محتوای مجرمانه، مجوز فعالیت قانونی به آنها اعطا می‌کنیم و به‌این‌ترتیب این سکوی‌ها به فعالیت‌های قانونی و سالم ادامه خواهند داد و ساترا هم بر فعالیت آنها نظارت دارد.

اشعری در ادامه این او مباحثه درمورد منفعت گیری از هوش مصنوعی در رصدها و پیگیری‌ها با دقت به این که نظارت در رسانه‌های ناشر محور پیشینی و در رسانه‌های کاربر محور پسینی است، او گفت: ما نمی‌توانیم مسئولیت نظارت پیشینی محتوای سکوهای کاربر محور را بر مسئولیت بگیریم چون ماهیت این سکوها بارگذاری محتوا توسط مردم و کاربران است. این مسئولیت برعهده خود سکوها است که باید از ابزارهایی همانند هوش مصنوعی برای پالایش هوشمندانه محتوای خود منفعت گیری کنند. به این علت، اگر تخلفاتی در محتوای منتشرشده در یک سکو مشاهده شود، به سکو اظهار کنیم که در محتوای شما تخلفات محتوایی وجود دارد. در این صورت، سکو باید پاسخگو باشد که آیا این تخلفات به علت عدم آگاهی از ضوابط است یا به‌علت عدم ضمانت به مراعات آنها است و در هر صورت طبق معمولً به فوریت محتواهای مجرمانه شناسایی شده از سوی ساترا حذف خواهد شد. یقیناً به علت تعداد بالای محتواهای رسانه‌های کاربرمحور مردم نیز از طریق سامانه ساپرا به ساترا پشتیبانی می‌کنند که نظارت دقیق‌تری بر رسانه‌های کاربرمحور داشته باشیم.

وی در آخر افزود: ما در اداره کل پایش فضای مجازی می‌توانیم از طریق کلاس‌های آموزشی و جلسات تبیینی، ضوابط را به سکوهای کاربر محور یادآوری و آنها را موظف کنیم که از هوش مصنوعی برای پالایش محتوای خود منفعت گیری کنند اما در نهایت این مسئولیت بر مسئولیت خود سکوها  است که ابزارهای مناسب را به‌کار گیرند و فرآیند پالایش محتوای خود را به‌طور هوشمندانه انجام بدهند.

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی



منبع

Share This Article