به گزارش خبرخوان
مواد غذایی اسیدی
سس گوجه فرنگی و مرکبات همانند لیمو، لیموترش، پرتقال و گریپ فروت اسیدی می باشند و میتوانند مخاط معده را تحریک کرده و علتمشکلات گوارشی شوند. تعداد بسیاری از مردم نمیدانند که نوشیدنیهای گازدار نیز اسیدی می باشند. به این علت، هنگامی ناراحتی معده دارید از مصرف غذاهای اسیدی اجتناب کنید.
غذاهای چرب
غذاهای چرب انقباضات دستگاه گوارش را تحریک میکنند و این کار میتواند تخلیه معده را کندتر یا سریع تر کند و جهت تشکیل یبوست یا اسهال شود. وقتی که دچار سوء هاضمه میشوید، غذاهای کم چرب را در منوی غذایی خود قرار دهید و قولهای غذایی کوچک را با فاصله در طول روز بخورید تا سختی کمتری به معده شما داخل کند. حداقل برای مدتی از مواد غذایی پرچرب همانند کره، بستنی، گوشت قرمز و پنیر خودداری کنید.
غذاهای سرخ شده
مشکل غذاهای سرخ شده همانند غذاهای چرب است. آنها میتوانند به شدت در بدن حرکت کنند و هضم نشده، تبدیل اسهال شوند یا برای زمان طویل در دستگاه گوارش شما بمانند و علتاحساس سیری و نفخ شوند. تعداد بسیاری از غذاهای سرخ شده فیبر مقداری دارند و هضم آنها به زمان بیشتری نیاز دارد. به این علت اگر با اسهال یا یبوست روبه رو هستید، بهتر است برای مدتی از مصرف غذاهای سرخ شده خودداری کنید. هنگامی دچار سوء هاضمه میشوید نیز باید از مصرف غذاهای سرخشده اجتناب کنید، چون علتکاهش شدت تخلیه معده خواهد شد.
غذاهای فرآوری شده
اگر یبوست دارید، باید از غذاهای فرآوریشده اجتناب کنید، چون فاقد فیبر می باشند و زیاد تر مواد نگهدارنده و رنگهای مصنوعی دارند. افراد مبتلا به آلرژی یا دارای حساسیت به این افزودنیها اثرات آنها را در طول دورههای مشکلات گوارشی حس میکنند. دقت داشته باشید که برخی از غذاهای بسته بندی شده این چنین حاوی لاکتوز می باشند که می تواند جهت نفخ شما شود.
شیرین کننده های مصنوعی
شیرین کننده مصنوعی که احتمالا زیاد تر با مشکلات گوارشی مرتبط است سوربیتول است. این قند، سخت هضم است و به طور طبیعی در برخی میوهها از جمله آلو، سیب و هلو یافت میشود، این چنین برای شیرین کردن آدامس و غذاهای رژیمی نیز منفعت گیری میشود. هنگامی که سوربیتول به روده بزرگ میرسد، زیاد تر گاز، نفخ و اسهال تشکیل میکند. اگر اسهال دارید، برچسب مواد غذایی را بخوانید تا بتوانید از مصرف سوربیتول اجتناب کنید.
غذاهای فاسد
تعداد بسیاری از غذاهایی که در یخچال نگهداری خواهد شد همانند تخم مرغ، محصولات لبنی و گوشت میتوانند فاسد شوند. باکتریهایی همانند سالمونلا و اشریشیا کلی نیز میتوانند از گوشت خام به سبزیجات و میوهها منتقل شوند. خوردن غذاهای آلوده نیز میتواند علتمشکلات گوارشی یا بدتر شدن اسهال و استفراغ شود. مسمومیت غذایی میتواند تهدیدکننده زندگی باشد.
قهوه
کافئین حرکات دستگاه گوارش را تحریک میکند و علتحرکت سریع تر محتویات آن میشود. به این علت، مقادیر بیشتر از حد آن میتواند علتاسهال شود. به یاد داشته باشید که چای، نوشابه و شکلات منبع های دیگر کافئین می باشند و باید تا وقتی که ناراحتیهای شکمی از بین بروند متوقف شوند.
غذاهای تند
اگر حالت تهوع، استفراغ و اسهال دارید، بهتر است از انتخابهای غذایی که سیستم گوارشی را تحریک میکنند، از جمله غذاهای تند اجتناب کنید. غذاهای تند هیچ اثری بر برخی افراد ندارند، اما برای برخی دیگر علتسوء هاضمه خواهد شد. به طور کلی، وقتی که مشکلات گوارشی دارید، باید غذاهای ملایم را انتخاب کنید و اگر به آنها حساس هستید، حتما از مصرف این ادویهها اجتناب کنید.
سخن پایانی
انتخابهای غذایی ما نقش مهمی در مدیریت عفونتهای معده دارند. با شناخت غذاهایی که میتوانند عفونت را تشدید کنند، میتوانیم به بهبود هرچه سریع تر حالت خود پشتیبانی کنیم. از مصرف غذاهای چرب، تند و فرآوری شده بپرهیزید و به جای آنها، گزینههای ملایم و مغذی را در برنامه غذاییتان بگنجانید. این چنین، دقت به نشانههای بدن و مشورت با پزشک در زمان ابراز عفونتهای معده زیاد اهمیت دارد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار