به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ همایش گسترش و اقتصاد از سوی انجمن زیاد سازان مسکن استان قزوین روز پنجشنبه در دانشگاه آزاد اسلامی باراجین برگزار شد.
در این همایش که حسین عبده تبریزی، استاد دانشگاه و اقتصاد دان، محمود سریع القلم استاد دانشگاه، پژوهشگر حوزه گسترش، علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران و نائب رئیس مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، احمدپور سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری، زینالی رئیس دانشگاه آزاد قزوین، موسی خانی رئیس اسبق دانشگاه آزاد اسلامی، مسعود حق لطفی معاون شهردار تهران، خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، میترا عقیلی مدیرکل استاندارد استان، مهندسان ناظر، پیمانکاران، فعالان صنعت ساختمان و نظام مهندسی ساختمان، زیاد سازان، شهرداران و کارشناسان نیز وجود داشتند سرفصلهای مربوط به صنعت ساختمان و گسترش اقتصاد بازدید شد.
حسین عبده تبریزی در این نشست او گفت: امروز هنگامی دولت جای تولیدکننده نشسته نمی توان انتظار داشت حایت ملزوم را از قسمت خصوصی به معنی واقعی انجام دهد.
وی با اشاره به ناترازی انرژی و نوشته افزایش قیمت حامل های انرژی هم او گفت: هنگامی مشکلات قسمت تشکیل هم چنان زیاد است شما نمی توانید قیمت گاز را بالا ببرید و سختی بیشتری به کارآفرین داخل کنید.
عبده تبریزی یادآورشد: در شرایط جاری نیروگاه خورشیدی یک ظرفیت زیاد خوب است و قیمت برق خورشیدی هم یک دهم شده است و ظرفیت های نصب در یک ماه نزدیک به ۳۰ هزار مگاوات ست که ۹ میلیارد دلار هزینه دارد که ما نظر دادیم مذاکرات متمرکزی برای راه اندازی ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی عمل شده و برق تولیدی به قسمت خصوصی فروخته شود.
این استاد دانشگاه او گفت: در ۳ تا ۵ سال آینده بایستی صنایع و صنوف خودشان تشکیل برق کنند و دولت تا یک دهه آینده می تواند در قسمت منازل هم ورود کند و با نصب پنل های خورشیدی این قسمت را گسترش بخشد.
عبده تبریزی او گفت: دولت تعرفه برق را با قیمت نصف منطقه به صنایع بفروشد و قسمت خصوصی هم باید به فکر افت مصرف خود باشد تا ناترازی مدیریت شود اما در خصوص بنزین نوشته زیاد پیچیده و مصرف بالاست و باید ابتدا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود.
وی اظهارداشت: مصرف روزانه ۲۰ میلیون لیتر زیاد است و لازمه اش این است که قیمت روز پرداخت و اشکار شود کجا برود و ما ناچار هستیم در این حوزه اصلاحات را انجام دهیم مگر آنکه شرایط اقتصادی بهتری مهیا شده و مناسبات با دنیا بهتر شود.
این اقتصاد دان یادآورشد: اگر با عربستان سعودی بتوانیم روابط را تحکیم کنیم حالت اقتصاد بهتر می شود و حتی از محل سفر اعراب به ایران و اماکن زیارتی بویژه مشهد می توانیم ۱.۷ میلیارد دلار درآمد تشکیل کنیم یقیناً مراودات هنگامی بهتر می شود که مناسبات با آمریکا نیز به یک نظم برسد.
او گفت: در شرایط جاری تدبیر دولت مهم است و شرایط آسانی نداریم و در تیم رئیس جمهوری آمریکا افراد متعصب و سخت گیری می باشند و ما هم نگرانیهایی داریم و با سیاست سخت گیرانه ای که برای افت فروش نفت ایرن دارند ما هم باید تدبیر کنیم و به یک اعتدال و مناسبات عادی برسیم.
رکود و گرانی مسکن مشکل ساز است
وی در ادامه با اشاره به حالت مسکن در سرزمین او گفت: در سال ۱۳۹۶ اگر درآمد دهک اول به مسکن تقسیم می شد می توانستید یک متر و ۷۷ سانت خرید کنید و امروز این قوت به ۹۲ صدم متر رسیده در حالی که درآمدها رشد نکرده و دهک اول با یکسال حقوق یک متر مسکن قادر است خریداری کند.
عبده تبریزی تصریح کرد: این چنین اگر دهک پنجم در هفت سال قبل می توانست ۵ متر و ۴۶ سانت مسکن خریداری کند امروز قدرتش به خرید ۲ متر و ۵۹ سانت رسیده و نصف شده و نمودارها نشان می دهد ۴۲ درصد درآمد خانوار دهک اول در قسمت مسکن هزینه می شود و پولدارها بهتر زندگی می کنند.
وی اظهارداشت: از سال ۹۱ تا بحال صدور مجوز ساخت و ساز هم افت یافته و روال ساخت کمتر شده و از وقتی که مسکن به یک عامل بعد انداز تبدیل شده به مصرف کننده سختی آورده و در شهرهای بزرگ ۹۵ درصد مردم قادر به خرید ملک نیستند.
عبده تبریزی یادآورشد: در این شرایط اگر بنزبن گران شود معادلات بهم خورده و همین طبقه کم درآمد سختی بیشتری متحمل خواهند شد و چون به مناطق حاشیه شهر و دورتر نقل مکان کرده باید هزینه های بیشتری برای تردد پرداخت کند که زندگیش را سخت تر خواهد کرد.
وی فرمود: امروز معامله های قسمت مسکن هم بشدت افت یافته و شما فعالان صنعت ساختمان هم دلواپس آثار تحریم و آمدن ترامپ هستید و زیاد سازان هم دلواپس براورد منطقی از آثار تحریم و تعقیب کننده سیاستهای دولت و بانک مرکزی و سناریوهای حالت اقتصادی می باشند که زیاد مهم است.
این استاد دانشگاه او گفت: درصد مستاجران هم زباد شده و در تهران به ۵۸ درصد رسیده و از اروپا حالت بدتری داریم و تورم قسمت مسکن از اقلام مصرفی بالاتر بوده است.
وی در ادامه فرمود: اکنون واحدهای مسکونی بین ۴۰ متر تا ۷۰ متر بیشترین بسیاری در فروش را دارد که نشان می دهد شما اگر خانه های کوچک بسازید بهتر فروش می رود.
عبده تبریزی یادآورشد: در سرزمین ۲۴ میلیون خانوار و ۲۴ میلیون خانه داریم و اجاره نشینی گسترده شده و توزیع بسیاری هم نشان می دهد که واحدهای کوچک زیاد تر است و هنگامی مسکن با رکود روبه رو می شود اجاره ها بالا می رود و نسبت را جبران می کند.
رویای خانه دار شدن برای کم درآمدها
استاد دانشگاه یادآورشد: افزایش قیمت ها و تنگنا مسکن و رکود تشکیل شده خانه دار شدن را برای تعداد بسیاری از کم درآمدها رویایی کرده است.
وی اظهارداشت: مسکن در استطاعت مردم نیست و سیاست گذار نباید اجازه می داد این حالت تشکیل شود و قیمتها در دسترس نیست و دولت هزینه زیرساخت هم ندارد و شما زیاد سازان هنگامی به شهرهای تازه می روید تا ساخت و ساز کنید چون دولت نمی تواند زیرساخت تشکیل کند باز هم مردم به شهرهای حاضر هجوم می آورند و نمی توان قیمتها را متعادل و کنترل کرد.
عبده تبریزی در ادامه او گفت: از چالش های دیگر بازار رهن است و چون دیگر وامی نیست و قسطی فروشها نزدیک به ۴۲ درصد و بانکها با ۳۵ درصد وام می دهند دیگر وامی نیست شما خانه بخرید و مشکل زیاد تر شده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه یادآورشد: امروز به علت تنگنای مالی بانک مسکن هم قادر به پرداخت تسهیلات نیست و شواهد قوی داریم که مسکن به مقدار تورم رشد نخواهد کرد و مسکن هم حرفه ای تر شده و نیازمند هوشمندی و ایده های تازه در این عرصه است.
عبده تبریزی به زیاد سازان نظر کرد در شرایط رکود ساخت و سازها داخل شراکت در گسترش نیروگاههای خورشیدی شوند و افزود: یکی از حوزه های گسترش، اندوخته گذاری در احداث نیروگاه و پنلهای خورشیدی است و به شما پیشنهاد می کنم داخل اندوخته گذاری در نصب پنل های خورشیدی، احداث نیروگاه تجدید پذیر، انبارهای مکانیزه و مطرح های گردشگری، سرای سالمندان باشید که به شرط اصلاح دیپلماسی امیدواریم به شرایط بهتری برسیم.
انتهای مطلب
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع