به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرنگار باشگاه جوانی خبرگزاری برنا، دوره حاکمیت نسل آلفا (متولدین ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۵) به سر آمده و در آیندهای نه چندان دور، نگاهها به سمت نسل «بتا» جلب میشود.
با دقت به پیشرفت دیدنی علم، افزایش فردگرایی، عادی شدن ناهنجاریها و فراگیری صدمههای اجتماعی، نسل «بتا» که به متولدین ۲۰۲۵ به سپس اطلاق میشود؛ جهانی شگفت را پیش روی خواهند داشت.
به همین جهت باشگاه جوانی خبرگزاری برنا در پرونده ای اختصاصی و در او گفت وگو با روانشناسان و جامعه شناسان به صدمه شناسی نسل بتا و بازدید آینده پیش روی این نسل پرداخته است.
قسمت اول این پرونده گفتگو با رامین علوی نژاد روانشناس و مشاور ازدواج است.
برای فهمیدن کودکان نسل «بتا» الزام فهمیدن خانوادههای این نسل هستیم
علوی نژاد در گفتگو با خبرنگار باشگاه جوانی خبرگزاری برنا درمورد چالشهای نسل «بتا» او گفت: با دقت به این که بزرگترین کودک نسل «بتا» اکنون زیر یک سال سن دارد؛ والدین این کودکان نیز تحت تاثییر شرایط حاکم در جامعه با نگرشی «انتخابی» عمل به فرزندآوری کردند.
وی با گفتن این که فرزندآوری در نسلهای قبل به گفتن ماموریت برای زوجهای جوان قلمداد میشد، در ادامه گفت: با دقت به این که مادران کودکان نسل «بتا»، بانوان دهه ۶۰ الی اغاز ۸۰ می باشند؛ از فرزندآوری به گفتن تصمیم شخصی یاد کرده و این تفاوت از جمله تفاوتهایی است که نسل «بتا» را تافتهای جدا بافته از دیگر نسلها می کند.
این روانشناس با گفتن این که برای فهمیدن کودکان نسل «بتا» الزام فهمیدن خانوادههای این نسل هستیم، افزود: اگرچه انتظار میرود کودکان نسل «بتا» از امکانات و حالت بهتری برخوردار باشند؛ اما شرایط جاری والدین این نسل را باید در دست بازدید قرار داد تا رفاه، حالت شناختی، هوشی و شخصیتی این نسل تا حدودی پیش بینی شود چرا که در عصر حاضر تعداد بسیاری از والدین جوان با نادیده گرفتن همه مشکلات، عمل به فرزندآوری برای نسل «بتا» میکنند.
این مشاور ازدواج با اشاره به اختلافات طبقاتی در نسل «بتا» یادآور شد: از همین رو کودکان نسل «بتا» مدام در دو دسته ارتقاء یافته یا تنزل یافته به لحاظ رفاهی، زندگی خود را اغاز میکنند؛ این چنین دسته دوم نیز زیاد تر به سمت صدمهها سوق اشکار خواهند کرد.
الگوبرداری نسلهای قبل از کودکان «بتا»
علوی نژاد با اشاره به آگاهی کودکان نسل «بتا» تشریح کرد: با دقت به این که شبکههای اجتماعی همراه با صدمهها، مزایایی غیر قابل تکذیب دارد؛ از همین رو کودکان نسل «بتا» پیشرفت چشمگیری در آگاهی خواهند داشت چرا که ظهور هوش مصنوعی، دسترسی این نسل را به تکنولوژی آسانتر از پیش ساخته است.
وی با گفتن این که فناوری هوش مصنوعی جای خود را بین نسل «بتا» باز خواهد کرد، تصریح کرد: با دقت به این که هوش مصنوعی در زندگی کودکان نسل «بتا» به گفتن یک رکن، مورد پذیرفتن و منفعت گیری قرار میگیرد؛ از همین رو الگوبرداری یا رقابت نسل آلفا (متولدین ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۳) و پیشتر با نسل «بتا» ایده دور از ذهنی نیست.
این روانشناس با گفتن این که نسل «بتا» در فناوری هوش مصنوعی، تحولآفرین است اظهار داشت: آگاهی، توانمندیهای هوشی، منفعت مندی از تکنولوژی و دستاوردهای روز دنیا دست به دست هم خواهند داد تا نسل «بتا» به گفتن نسلی پیشگام در عرصه پیشرفت اطلاعات بدرخشد.
فردگرایی در کمین نسل «بتا» خواهد می بود
این مشاور ازدواج با استناد به روال فردگرایی در جامعه جهانی او گفت: استقلال و اشتغال بانوان به گفتن رهبران یا مدیران جامعه نیز به این فردگرایی دامن میزند؛ از همین رو نه تنها اجباری که پیش از این برای بقای بانوان وجود داشت، بلکه دلایل ادامه یک رابطه نیز از بین میرود و به این ترتیب موج فردگرایی است که در کمین نسل «بتا» مینشیند.
علوی نژاد با اشاره به بهبود الگوهای تربیتی در ادامه گفت: با دقت به نقشی که فرهنگ سازی و مطالعات روانشناسی در آگاهی والدین ایفا کرده؛ انتظار میرود فردگرایی در خانوادههای آگاهتر تشدید شود چرا که فرزندان این خانوادهها با شدت بیشتری از خانوادههای خود جدا گانه خواهند شد. این چنین اوج این فردگرایی فاصلهای خواهد می بود که از خانواده تا زمان تاهل اتفاق میافتد.
این روانشناس در آخر با ابراز امیدواری نسبت به این نسل خاطرنشان کرد: اگرچه پیش از این وابستگی بیشتری بین فرزند و خانواده وجود داشت؛ با این حال نه تنها باید نسبت به این نسل خوشبین می بود بلکه باید تا حد توان در راستای پیشرفت این نسل که فرزندان ما می باشند؛ قدم برداشت تا این بار ناظر طلوع خورشید از افقهای امید باشیم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع