به گزارش خبرخوان
رامش عمرانی پور جراح سینه در رابطه سرطان پستان علائم و نحوه درمان آن او گفت: سرطان پستان از دسته سرطانهایی است که در کشورهای همه جهان رو به افزایش است، یعنی اگر در سال ۱۹۸۰ از هر ۱۳ خانم یک نفر به سرطان مبتلا میشد امروزه از هر ۷ خانم یک نفر به سرطان پستان دچار میشود و این آمار در آینده زیاد تر خواهد شد.
علل ابتلاء به سرطان سینه
جراح پستان اذعان کرد: مقدار زیاد بسیاری از علت ابتلاء به سرطان، به علت زندگی صنعتی و راه حلهای غلط در زندگی است اما فاکتورهای فرد دیگر نیز وجود دارد. ۱۰ درصد از سرطانهای پستان مربوط به ژنتیک و با وراثت منتقل میشود، اما ۹۰ درصد به عوامل درونی و بیرونی اعم از هورمونها، روش زندگی نادرست و آلایندهها تأثیر گذار در ابتلاء به سرطان می باشند.
وی اذعان کرد: وقتی که یک خانم سیکل قاعدگی منظمی نداشته و علاوه بر این قضیه دچار یائسگی زودرس شده به علت جراحی، ریسک سرطان پستان در افراد بالاتر خواهد رفت. این چنین اگر خانمی دچار نازایی باشد این خود یک ریز فاکتور برای ابتلاء به سرطان پستان است.
عمرانی پور اظهار داشت: پستان در تاثییر حاملگی به حالت بلوغ رسیده و حساسیت آن به سرطان کم خواهد شد، به این علت عدم شیردهی یک خانم یا بالاتر رفتن سن بارداری در خانم ریسک سرطان را زیاد تر میکند. یکی دیگر از فاکتورهای ابتلاء به سرطان اضافه وزن سپس از یائسگی است، این فاکتورها از طریق هورمونها تاثییر میگذارد، از با اهمیت ترین عواملی که روی سرطان پستان تأثیرگذاری بیشتری دارد راه حلهای ناسالم در زندگی و آلایندههای حاضر در هوا است که از طریق تنفس داخل بدن شده و ریسک سرطان را بالا میبرد.
راههای پیشگیری از ابتلاء به سرطان سینه
جراح پستان در ادامه او گفت: برای پیشگیری از سرطان افراد باید یک روش زندگی درست به همراه رژیم غذایی سالم، ورزش روزانه را داشته باشند، این چنین شیردهی میتواند از فاکتورهای پیشگیری باشد اما مسئله قابل دقت در شیردهی این است که وقتی یک فاکتور برای پیشگیری محسوب میشود که مادر حداقل چندین سال شیردهی را ادامه دهد یعنی با شش ماه شیردهی نمیتوان از این فاکتور منفعتمند شد.
او گفت: یکی از مشکلاتی که وجود دارد هراس از آزمایش و چکاپ است، اکثر خانمها به همین علت به متخصص مراجعه نمیکنند، از این که به سرطان مبتلا شده باشند میترسند اما نمیدانند که هرچه سریعتر بیماری تشخیص داده شود درمان راحتتر و طول عمر بیمار زیاد تر خواهد می بود.
عمرانی پور اظهار داشت: خانمها از سن ۳۰ سالگی به سپس به طور دائم هر ساله چکاپ شوند و آزمایش ماموگرافی را نزد متخصص انجام بدهند، میتوانند از ابتلاء به سرطان به راحتی پیشگیری کنند.
درمان سرطان سینه
عمرانی پور نقل کرد: درمان سرطان در مرحله های اولیه به راحتی قابل درمان است. در مرحله صفر سرطان که به مرحله پیش سرطانی معروف است، به علت عدم پیشرفت بیماری میتوان با یک جراحی کوچک توده را خارج و درمان کرد اما اگر سرطان انتشار شده باشد با روش میکروکلسیفیکیشن داخل سینه کامل خالی شده و اگر جراح بتواند پوست و نوک سینه را نگه دارد، با راه حلهای نوین امروزی میتوان با پروتز سینه، پستان را بازسازی کرد.
او همین طور گفت: این چنین با تشخیص سریع زمان میتوان حیات فرد را نگه داری کرده و دیگر نیاز به شیمی درمانی نخواهد داشت. تنها راه تشخیص و پیشگیری برای سرطان پستان ماموگرافی است، ماموگرافی دقیقترین روش تشخیص سرطان پستان است؛ برخی افراد فکر میکنند تنها با سونوگرافی میتوانند سرطان را تشخیص دهند اما بعضی اوقات نتیجه سونوگرافی مثبت بوده و در آزمایش ماموگرافی فهمید سرطان خواهد شد.
علائم سرطان سینه
جراح پستان اذعان کرد: متأسفانه سرطان پستان علائمی ندارد؛ سرطان یک توده بدون درد است که با معاینه و آزمایش میتوان آن را تشخیص داد. مسئله قابل تأمل این است که ۶۵ درصد تودههای پستان توسط خود افراد تشخیص داده شده و سپس به پزشک مراجعه میکنند، یعنی فرد سینه را لمس کرده و فهمید یک ضایعه داخل سینه میشود با فکر این که کیست سینه است به پزشک مراجعه کرده و فهمید سرطان میشود اما خانمها بخاطر داشته باشند هر ضایعهای که حس شود توده سرطانی نیست.
وی در ادامه او گفت: بعضی اوقات اوقات افراد چندین سال با توده سرطانی زندگی کرده و علائمی نداشتهاند، طی یک آزمایش به طور اتفاقی فهمید توده خواهد شد اما به علت این که دیر عمل کردهاند جراح ناچار است سینه را بریده و شیمی درمانی را اغاز کند.
ابتلاء سرطان سینه در آقایان
عمرانی پور تصریحکرد: ۱۰ الی ۱۵ درصد از افرادی که دچار سرطان پستان خواهد شد به این علت داشتن ژن مثبت در بدنشان است.
او همین طور گفت: آمار ابتلاء به سرطان پستان در ایران به زیر ۴۰ سال افت اشکار کرده، و این در صورتی است که آمار سرزمین آمریکا زیر ۵۰ سال را اظهار میکند.
جراح پستان فرمود: ابتلاء به سرطان در آقایان نسبت به بانوان یک به صد است، یعنی از هر صد خانم یک آقا به سرطان پستان مبتلا میشود که علت آن هم فقط یک اختلال ژنتیکی است که از ژن والدین به ژن فرد منتقل شده است. سپس از تشخیص صددرصدی آقا همانند یک خانم درمان خواهد شد یعنی ابتدا استیجهای پایین پستان درمان میشود و در مرحله های پیشرفته بیماری سینه تخلیه خواهد شد.
او همین طور گفت: چندین سال پیش راهکاری را اشکار کردند که اگر آقا حجم سینه کافی داشته باشد میتوان پوست و نوک سینه را نگهداری کرد و با پروتز سینه را بازسازی نمود اما بعضی اوقات اینقدر حجم پستان کم است که جراح ناچار است همه ناحیه آلوده را برداشته و به خط صاف تبدیل کند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار