به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «آپوزیشن» برنامه تلویزیونی است که با رویکردی متفاوت و چاشنی طنز، به بازدید تناقضات و افتراهای اپوزیسیون جمهوری اسلامی میپردازد. این برنامه مشخص می کند که طنز میتواند ابزاری قوی برای بازتاب حقیقتها و به چالش کشیدن دیدگاههای رایج باشد.
در حالی که مخاطب از تماشای آن لذت میبرد، به طور ناخودآگاه اغاز به تفکر درمورد مسائل مهم و پیچیده میکند. طنز در «آپوزیشن» تنها وسیلهای برای خنداندن نیست، بلکه ابزاری است برای باز کردن درهای تفکر و بازدید عمیقتر جهان حوالی ما.
به همین بهانه با مصطفی صاحبی، کارگردان و تهیه کننده برنامه به او مباحثه پرداختیم که در ادامه میخوانید.
* برنامه «آپوزیشن» چه اثری روی بینندگان خواهد داشت؟ مقصد شما از این چالشهای طنزآمیز چیست؟
مقصد مهم ما در ابتدا سرگرم کردن مخاطب و خنده آوردن به لبهای بینندگان است. در کنار آن، تلاش داریم نقاط ضعف، افتراها و تناقضات خندهدار اپوزیسیون جمهوری اسلامی را به عکس بکشیم.
* در خصوص انتخاب مدرسه سینمایی اندیشه و هنر ماه برای تشکیل این برنامه، چه دلایلی داشتید؟ آیا این همکاری علتشکلگیری ویژگی خاصی در برنامه شده است؟
مدرسه سینمایی اندیشه و هنر ماه حامیان مهم تشکیل این برنامه می باشند و پیشتر نیز در تولیدات دیگر به ما پشتیبانی کردهاند. اگر پشتیبانیهای آنان نبوده است، به گمان زیادً این تاثییر تشکیل نمیشد. همکاری با این مدرسه به اختصاصی در تولیدات کوچک مقیاس، شدت بخشیدن به فرآیند تشکیل و جلوگیری از از بین رفتن انگیزه و انرژی تیمهای کوچک اهمیت دارد. این تیمها اگر بخواهند داخل ساختارهای قدیمی و خسته صداوسیما شوند، امکان پذیر یا نومید شوند یا انگیزه خود را از دست بدهند.
* با دقت به ویژگیهای خاص «دیبیسی»، چه اثری در شکلدهی به سبک و لحن برنامه داشته است؟ آیا شما به طور مستقیم از سریهای قبلی الهام گرفتهاید؟
بخشی از کاراکترهای اپوزیسیون در برنامه دیبیسی خلق شدهاند و در این برنامه ادامه حیات دادهاند. لحن و شوخیها در این برنامه مقداری متفاوتتر است و به نظر من طنزی که در «آپوزیشن» وجود دارد، بامزهتر، مردمیتر و سادهفهمیدنتر است. مخاطب دیبیسی نخبگانیتر می بود. اما در هر دو برنامه، وجود خودم به گفتن کارگردان به تشکیل شباهتهایی بین آنها انجامیده است.
* چه نکاتی در تیمسازی و همکاری بین کارگردان، تهیهکننده و نویسندگان در ساخت این برنامه برایتان اهمیت داشت؟
یکی از اهداف ما بزرگتر کردن حلقه همکاران و اضافه کردن افراد با توانایی به تیم می بود. توانستیم با سه نویسنده با توانایی دیگر، مدیر تشکیل، تدوینگر، تیم تصویربرداری و… همکاری کنیم که افتخار بزرگی برای من می بود. از نظر دیگر، برای ادامه این مسیر، گسترش مقداری و کیفی زیاد مهم است. هرچه مقدار تولیدات زیاد تر باشد، کیفیت نیز ارتقا خواهد یافت.
* آیا در مرحله های تشکیل با مشکلات خاصی روبرو شدید؟ چطور این چالشها را پشت سر گذاشتید؟
زمان، یکی از چالشهای مهم ما می بود، به اختصاصی سختی وقتی برای پخش در دهه فجر. اما با همکاری مضاعف اعضای تیم و پشتیبانی خداوند توانستیم به موعد تعیینشده برسیم. در هر مرحله خداوند به نوعی گره از کار ما باز کرد که از شگفتی شگفتزده میشدیم. یکی دیگر از با اهمیت ترین چالشهایمان اشکار کردن بازیگران مناسب می بود. اکثر بازیگران این برنامه نابازیگر بودند، اما دلنشین این که زیاد تر آنها از دوستان و نزدیکان خودمان بودند. به علت این که برخی از بازیگران قرار می بود نقش شخصیتهای مشهوری را ایفا کنند، چهره آنها باید به کاراکترهایی که قرار می بود نقش نقیض آنها را بازی کنند، شباهت میداشت. دلنشین است که در این عرصه، پشتیبانیها در خانه خودمان می بود و نیازی به جستجوی زیاد در بیرون نداشتیم.
* برای فصلهای بعدی برنامه چه ایدهها و مطرحهایی دارید؟ آیا در نظر دارید به نقد موضوعات فرد دیگر هم پرداخته و آنها را با رویکرد طنز به چالش بکشید؟
ایدههایی برای فصلهای بعدی داریم، اما ابتدا تصمیم داریم بعد از پخش این فصل، مجدد بنشینیم و مطرحهای تازه را طراحی کنیم. یقیناً امیدواریم که فرصتی برای این کار باقی بماند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع