به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان؛ سید مازیار رضوی با اشاره به این که «آروجیا» گیاه بومی آمریکای جنوبی است، اظهار کرد: «آروجیا» یک گیاه چند ساله است که به راه حلهای مختلفی همانند باد و چسبیدن به لباس انسان، به مناطق گوناگون منتقل میشود و به علت شباهت بذرهایش به قاصدک، به راحتی به همه جا پراکنده میشود.
به حرف های مدیر کل منبع های طبیعی و آبخیزداری گیلان، گل دهی این گیاه در تیرماه اغاز شده و میوههای آن در اغاز مردادماه ظاهر میشود.
وی با اشاره به این که هر میوه آروجیا نزدیک به ۲۴۰۰ بذر دارد، او گفت: بذرها با پشتیبانی باد به خوبی قابل انتشار کردن می باشند و به شدت گسترش اشکار میکنند.
رضوی با گفتن این که بذرهای این گیاه تا پنج سال زنده میماند و شرایط بهینه برای جوانه زنی این گیاه در گیلان حاضر است، تصریح کرد: این گیاه در خاکهای با مقدار بارندگی بالا و زهکشی مناسب و این چنین در خاکهای با اسیدیته کمتر و حتی خنثی رشد میکند.
وی دمای مناسب برای رشد آروجیا را هوای گرم و معتدل دانست و افزود: این گیاه در مناطقی که سرمای بسیاری دارند، قابلیت ماندگاری ندارد و استان گیلان با شرایط آب و هوایی خود برای رشد این گیاه مناسب است.
مدیرکل منبع های طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با گفتن این که آروجیا میتواند تا ارتفاع ۴۵ سانتیمتری رشد کند، او گفت: این گیاه به طور رونده یا حالت بوته همانند در سطح زمین نیز پراکنده میشود.
سید مازیار رضوی با گفتن این که آروجیا به گفتن یک گیاه انگلی شناخته میشود و میتواند جهت بیماریهای ریشهای و رقابت برای مواد مغذی با درختان شود، اضافه کرد: این گیاه طی دو سال میتواند درختان «اشکوب» (اشکوب اول شامل درختان بلوط (بلند مازو)، پلت، توسکا و لرگ است. اشکوب دوم که زیاد متراکمتر است از درختان شمشاد، لیلکی، کلهو و گل ابریشم راه اندازی یافته و سرانجام پوشش علفی را گیاهان تیره گندمیان و خزههای خاکزی که حالت خاصی دارند، به وجود آوردهاند) را به طور کامل در بر گیرد.
مدیر کل منبع های طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با گفتن این که آروجیا مولد بیماریهای ریشه گرهی است و شیرابهای دارد که با تماس با پوست و چشم علتواکنشهای آلرژیک میشود، افزود: میوه این گیاه میتواند علتواکنشهای آلرژیک شود و در مناطق بومی به گفتن گیاه دارویی و زینتی منفعت گیری میشود.
سید مازیار رضوی با گفتن این که از این گیاه در مناطق بومی و خاستگاه مهم خود، به گفتن گیاهان دارویی و صنعتی و این چنین برای درمان زگیل پوستی منفعت گیری میشود، او گفت: در گیلان نیز در «دام سراها» از این گیاه به گفتن داروی محلی منفعت گیری میشود.
مدیرکل منبع های طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با گفتن این که آروجیا در قبل نیز در منطقه وجود داشته، اما به این شدت که اکنون علتنگرانی شود، نبوده است، اضافه کرد: عملیات کنترل این گونه مهاجم مهاجر باید قبل از بذر و میوه انجام شود.
وی جمع آوری میوه این گیاه و معدوم کردن آن را راه مناسبی برای نجات جنگلهای گیلان دانست و افزود: این گیاه خشن و خطرناک امروز ریههای سبز گیلان را بیشتر از هر وقتی تهدید میکند و برای نجاتش شراکت مردم در کنار مسئولان از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع