مبتلایان به اختلال اسکیزوئید بی‌حس نیستند_خبرخوان

علی باقری
6 Min Read


به گزارش خبرخوان

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ مطالعات انجام شده مشخص می کند که ابراز این اختلال در فرد غالبا از دوران نوجوانی اغاز می‌شود با این حال در مواردی ابراز آن در سنین کودکی هم مشاهده شده است. اختلال اسکیزوئید نسبتا نادر است و در مردان شایع‌تر از زنان است مبتلایان به اسکیزوئید به تنهایی خود علاقه شدیدی دارند و از هرگونه تشکیل تحول در این شرایط پرهیز می‌کنند. مقدار بی‌تفاوتی و انزواطلبی در این افراد به طوری است که به اطرافیان آنها صدمه بیشتری داخل می‌کند. به نحوی که خانواده آنها دچار بحران روحی خواهد شد و نیازمند مراقبت‌های روانی می باشند.  

متخصصان می‌گویند مبتلایان به این اختلال از نوعی الگوی فراگیر از نقایص اجتماعی و بین فردی رنج می‌برند که ویژگی‌های آن گوشه‌گیری و دوری از اجتماعات، افت توانایی برای برقراری روابط صمیمانه با دیگران، تحریف‌های عاطفی و شناختی است. این اختلال به طور پایدار و مزمن بوده و ابتلا به آن علتمی‌شود که افراد صمیمیت با دیگران را توانایی نکرده و علاقه‌ای هم به آن نداشته باشند. آنها در در فعالیت‌های فردی کارکرد مساعد دارند درحالیکه از کار‌های گروهی پرهیز می‌کنند. برخی متخصصان می‌گویند هراس از طرد شدن با اهمیت ترین علت روابط اجتماعی کم این افراد است.

اطلاعات دارویی| شربت کتوتیفن؛ کاربرد و عوارض جانبی
ادامه مطلب

نشانه‌های  شخصیت اسکیزوئید

عدم ربط با دیگران، بی‌علاقه بودن به برقراری روابط صمیمانه با دیگران، انزواطلبی، عدم وجود در فعالیت‌های تفریحی و مسافرتی، سرد بودن نسبت به دیگران، بی‌تفاوتی نسبت به ابراز احساسات دیگران از تایید و تشویق تا انتقاد، درونگرایی و خیالاتی بودن از علائم مبتلایان به اختلال اسکیزوئید است.

این افراد در گفتن احساسات خود ضعیف می باشند و به کلمه ناگویی خلقی دارند، از آنجایی که این افراد هیجانات و احساسات درونی خود را به درستی نمی‌شناسند  در نتیجه توانایی ابراز آن را هم ندارند به همین علت هم برخی به نادرست گمان می‌کند که آنها فاقد حس می باشند. آنها تلاش می‌کنند علاقه خود را به دیگران با حرکت و عمل خود نشان دهند.  

چرا خوردن کاهو برای کودکان مفید است؟
ادامه مطلب

آنها این چنین علاقه‌ای به شراکت در فعالیت‌هایی با ماهیت اضطراب و انرژیک ندارند .به گفتن مثال این افراد نه جوک می‌گویند و نه به جوک‌های دیگران عکس العمل نشان خواهند داد به نحوی که دیگران آنان را کسل کننده توصیف می‌کنند. این افراد می‌توانند ساعت‌ها کنار دیگران بنشینند بدون این که کلامی با دیگران رد و بدل کنند.

دلایل ابتلا به اختلال اسکیزوئید

تا این مدت علت مهم ابتلای افراد به  اختلال شخصیت اسکیزوئید اشکار نشده است اما به هر حال مجموعه‌ای از دلایل ژنتیکی و تربیتی در ابراز این بیماری نقش دارند. وجود سابقه ابتلا به این بیماری در والدین یا اعضای خانواده و نیز داشتن والدین سرد و بی اعتنا نسبت به نیاز‌های فرزند در کنار توانایی طرد شدن توسط دیگران می‌تواند ریسک ابتلا به این بیماری را در فرد افزایش دهد.

پوشش بیمه پنج دهک اول جامعه تا پایان فروردین سال آینده
ادامه مطلب

 

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

وجود اختلاف سنی زیاد بین کودک و والد هم  می‌تواند عرصه ابتلا به این بیماری را فراهم کند، چون این فاصله سنی علتیک شکاف عاطفی بین کودک و والد  می‌شود.غرق شدن کودک در فضای مجازی می‌تواند از عوامل عرصه‌ساز ابتلای او به اختلال اسکیزوئید باشد چون این گروه ازکودکان به مرور  زمان تعامل های عاطفی با پدر و مادر یا اطرافیان دیگر را از دست خواهند داد.

نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید

اگر یکی از اطرافیان شما به این اختلال مبتلا است در اولین قدم و برای برقراری ربط با او تلاش کنید او را به سمت  فعالیت‌های خنثی که نیازی به شراکت و همراهی با دیگران ندارد، سوق دهید، این چنین در ادامه از این راه حلها منفعت گیری کنید»

مصرف سیگار اختلالات روان را دو برابر می‌کند
ادامه مطلب

سخن بگویید کردن با او

تشویق او برای پشتیبانی گرفتن از روان‌درمانگر یا ادامه درمان

بیمار را قضاوت نکنید

تلاش برای فهمیدن بیمار

کسب اطلاعات درمورد این بیماری و عوارض و علائم آن

تشویق بیمار به زندگی کردن همانند سایرین

تشویق بیمار به برقراری ربط با سایرین

بیشتر از حد او  را تحت سختی قرار ندهید

 

درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید

درمان این اختلال طویل زمان و دشوار است تا جایی که امکان پذیر با وجود کوششهای زیاد پیشرفتی در درمان بیماری تشکیل نشود. با این حال با اهمیت ترین راه حلهایی که برای درمان این افراد در نظر گرفته می‌شود شامل روان‌درمانی، دارودرمانی و خانواده‌درمانی است.

این چنین با دقت به این که یکی از با اهمیت ترین اهداف درمان این نوع بیماران پشتیبانی به سلامت روان اطرافیان آنهاست روان درمانگر در جلسات خانواده درمانی به اعضای خانواده پشتیبانی می‌کند که نسبت به خلقیات بیمار پذیرفتن داشته و راه حلهایی را برای تشکیل ربط با او آموزش ببینند تا مقدار تنش بین اعضای خانواده افت یابد.

اعتصاب پرستاران به تهران رسید/ ویدیو_خبرخوان
ادامه مطلب

 

 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی

Share This Article