سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 از نگاه جیمز و_خبرخوان

علی باقری
2 Min Read


به گزارش خبرخوان

در عکس روز ناسا که با تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده، سحابی سیاره‌نمای NGC 1514 با ساختاری همانند ساعت‌شنی دیده می‌شود.

هنگامی سوخت هسته‌ای ستاره‌ای به آخر می‌رسد، چه می‌شود؟ برای ستاره‌هایی همانند خورشید ما، هسته مرکزی آن به جسمی چگال و داغ به نام کوتوله سفید فرومی‌ریزد و لایه‌های بیرونی آن به فضا پرتاب می‌شود و ساختاری درخشان به نام سحابی سیاره‌ای به وجود می‌آورد.

یکی از این سحابی‌های سیاره‌ای NGC 1514 نام دارد که در نور مرئی همانند مجموعه‌ای پیچیده از حباب‌های درخشان به نظر می‌رسد. اما مشاهدات تازه جیمز وب عکس متغیری از این سحابی مشخص می کند.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

عکس ناسا سحابی NGC 1514 را در نور فروسرخ نمایش می‌دهد. در این طول موج، ساختاری همانند ساعت‌شنی‌ در سحابی مشاهده می‌شود. این ساختار استوانه‌‌ای است که از زاویه‌ای مایل مشاهده می‌شود. در قلب این ساختار، ستاره فوق الاده قرار دارد که عضوی از منظومه‌ای دوتایی است.

سبک‌ترین و ارزان‌ترین پهپاد DJI به‌زودی رونمایی می‌شود_خبرخوان
ادامه مطلب
آخرین مطالب

وجود ۲ ستاره در این سیستم می‌تواند کلید فهمیدن چگونگی شکل‌گیری ساختارهای پیچیده‌ای همانند استوانه‌ها و حباب‌ها باشد. برهم‌کنش‌های گرانشی و تبادل جرم بین این ۲ ستاره به گمان زیادً جهت خروج ماده از ستاره‌ پیر و راه اندازی این چنین سحابی گسترده‌ای شده است.

سحابی NGC 1514 را نخستین بار سال ۱۷۹۰ ویلیام هرشل کشف کرد. اما اکنون، اخترشناسان با ابزارهای گسترش یافتهای همچون جیمز وب، می‌توانند جزئیاتی بی‌سابقه از ساختار و فرایند تحول این سحابی را بازدید کنند. بازدید دقیق‌تر این سحابی می‌تواند به فهمیدن بهتر سرنوشت ستارگان شبیه خورشید پشتیبانی کند.

عکس روز ناسا: ساختار دم دنباله‌دار 12P
ادامه مطلب

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی

Share This Article