به گزارش خبرخوان
رسانههای دولتی چین گزارش دادهاند که دانشمندان این سرزمین با افزودن پیروزیآمیز سوخت تازه به رآکتور نمک مذاب توریم درحال کار توانستهاند به نقطه عطفی در دسترسی به انرژی پاک دست یابند.
در اغاز ماه جاری گزارش شد که چین تصمیم دارد اولین نیروگاه هستهای نمک مذاب توریم جهان را در سال ۲۰۲۵ عملیاتی کند. این نیروگاه بهگفتن جایگزینی برای سوختهای فسیلی و گسترش انرژی پاک مورد نظر چین قرار گرفته است. تزریق سوخت به این نیروگاه اولین عملیات طویل مدت و پایدار این فناوری است که چین را در خط مقدم رقابت جهانی برای منفعت گیری از توریم بهگفتن جایگزینی ایمن برای اورانیوم قرار میدهد.
چین گسترش نیروگاههای مبتنیبر انرژی پاک را در برتری قرار داده است
نشریه Guangming Daily در روز جمعه گزارش داد که این دستاورد توسط دانشمند ارشد پروژه «Xu Hongjie» طی یک جلسه پشت درهای بسته در آکادمی علوم چین اظهار شده است.
این رآکتور آزمایشی که در صحرای گبی چین واقع شده، ظرفیت انرژی حرارتی معادل با ۲ مگاوات دارد. بر پایه اظهار رسانهها، این رآکتور از نمک مذاب بهگفتن حامل سوخت و خنککننده و از توریم بهگفتن منبع سوخت منفعت گیری میکند.
درحالیکه برای سالیان متمادی اورانیوم منبع مهم فراهم سوخت نیروگاهها بوده، اما این ماده خطرات قابلتوجهی برای محیطزیست دارد. به همین علت محققان به جستوجو اشکار کردن سوختهای جانشین می باشند و اکنون رآکتورهای توریم را بهگفتن جهش بعدی در نوآوری انرژی معارفه کردهاند.
برخی از دانشمندان تخمین زدهاند که یک معدن توریم در مغولستان میتواند از نظر تئوری انرژی مورد نیاز چین را برای دهها هزار سال با زبالههای رادیواکتیو زیاد کمتری نسبت به رآکتورهای مبتنیبر اورانیوم جاری فراهم کند.
دانشمند ارشد این پروژه به رسانهها او گفت که چین به سمت رهبری جهانی این فناوری حرکت کرده است. در قیاس با اورانیوم، توریم مزایای بیشتری را اراعه میکند. برای مثال، این ماده در پوسته زمین بهمراتب زیاد تر از اورانیوم یافت میشود و این چنین خطرات آن برای محیطزیست زیاد کمتر است. این چنین رآکتورهای توریم ایمنی بهمراتب بیشتری نسبت به دیگر راه حلها دارند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار