به گزارش خبرخوان
ورود هوش مصنوعی به صنعت بازیسازی، همانند تعداد بسیاری از حوزههای دیگر، موجی از تغیرات و یقیناً نگرانیها را به همراه داشته است. این فناوری قوی، مرزهای سنتی تشکیل محتوا را جابهجا کرده و مسیرهای تازهای برای شدت بخشیدن به فرایند گسترش بازیها باز کرده است؛ اما در عین حال، تعداد بسیاری از فعالان این صنعت نسبت به جایگاه شغلی خود و آینده این حرفه، دلواپس و برخی از آنها خوشبین می باشند.
در این بین، شنیدن نگاه و تواناییهای عملی بازیسازان ایرانی، که در فضای واقعی این تکنولوژی را لمس کردهاند، اهمیت اختصاصیای دارد.
در همین جهت امین شهیدی، بازیساز ایرانی، در او مباحثه با خبرگزاری برنا از تواناییهای شخصیاش درمورد تاثییر هوش مصنوعی در روال کار تیمهای کوچک، مزایا، تهدیدها و مهمتر از همه نقش غیرقابل جانشین خلاقیت انسانی سخن بگویید کرد؛ او گفتوگویی که نهتنها برای فعالان این حوزه بلکه برای علاقهمندان ورود به دنیای بازیسازی میتواند الهامقسمت باشد.
شهیدی در ابتدا گفت: هوش مصنوعی، برخلاف فکر اولیه تعداد بسیاری از افراد، بیشتر از آنکه به صنعت بازی ضربه بزند، نقش یک ابزار کمکی و تسهیلگر را ایفا میکند؛ هرچند در این مسیر، بیتأثیر بر بازار کار و جایگاه شغلی افراد هم نبوده است.
وی در اینباره گفت: بیشترین تاثییر منفی هوش مصنوعی، اکنون فهمید نیروهای انسانی است که در شرکتهای بزرگ مشغول به انجام کارهای تکراری و روتین می باشند؛ کارهایی که پیچیدگی بسیاری ندارند اما پیش از این الزاماً باید توسط یک انسان انجام میشدند.
این بازیساز ایرانی در ادامه افزود: منفعت گیری از هوش مصنوعی در این قسمتها عمدتاً با مقصد افت هزینههای تشکیل صورت میگیرد و در نتیجه تعداد بسیاری از این موقعیتهای شغلی از بین میروال.
وی این چنین پافشاری کرد: این موج، به شکل گسترده و همهجانبه به صنعت نرسیده و تا این مدت فضا برای تحول زیاد وجود دارد. قسمت مثبت این فناوری، در بهبود فرایند تشکیل و مختصر کردن زمان پروژهها کاملاً مشهود است. هوش مصنوعی میتواند تعداد بسیاری از خلأها و کمبودهایی که تیمها در طول گسترش بازی با آن مواجه خواهد شد را با هزینه کمتر جبران کند.
شهیدی از توانایی شخصیاش در تیم بازیسازی خود او گفت: نگاه تیم من به هوش مصنوعی کاملاً مثبت و ابزارمحور است. ما در قسمتهای گوناگون از این تکنولوژی منفعت گیری میکنیم اما هیچ زمان دلواپس جایگزینی نیروهای انسانی با هوش مصنوعی نیستیم، بهخصوص در تیمهایی با مقیاس کوچکتر که زیر ۵۰ نفر عضو دارند، منفعت گیری از هوش مصنوعی زیاد تر به گفتن یک ابزار مکمل برای گسترش بهتر و بهینهتر پروژهها نقل است، نه جانشین نیروی انسانی.
وی در ادامه افزود: منفعت گیری از هوش مصنوعی این زمان را فراهم کرده است تا اعضای تیم بتوانند تمرکز خود را از کارهای تکراری بردارند و نیروی خلاقیت خود را روی مسائل چالشبرانگیزتری متمرکز کنند. در واقع، هوش مصنوعی انجام بخشی از کارهای روتین را به مسئولیت میگیرد و تیم میتواند زمان و انرژی بیشتری را صرف قسمتهایی کند که نیازمند خلاقیت انسانی است.
این بازیساز ایرانی معتقد است: در قسمت گسترش ایدهها نیز هوش مصنوعی میتواند پشتیبانی شایانی بکند. به گفتن مثال، وقتی که فردی یک ایده خام دارد و میخواهد آن را به یک سند طراحی جامع تبدیل کند، هوش مصنوعی میتواند در گسترش این ایده و مستندسازی اولیه نقش مهمی ایفا کند.
با این وجود، وی پافشاری کرد: در ابتدای مسیر خلاقیت، هم چنان این ذهن انسان است که سخن اول را میزند. هوش مصنوعی فعلاً زیاد تر در گسترش و گسترش ایدههای انسانی موفق عمل میکند تا در تشکیل ایدههای اورجینال.
شهیدی در آخر خطاب به افرادی که به علت پیشرفت سریع هوش مصنوعی دچار تردید یا هراس برای ورود به عرصه بازیسازی شدهاند، او گفت: هوش مصنوعی یک ابزار است، نه جانشین انسان. افرادی که بتوانند در پایههای خلاقیت و ایدهپردازی خود را قوی کنند، با منفعت گیری از این ابزار میتوانند ایدههای خود را سریع تر و مؤثرتر گسترش دهند و به نتایج بهتری برسند. بعد بهجای هراس، باید تلاش کنند تواناییهای خودشان را در این مسیر تحکیم کنند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع