به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، یکی از گمانهزنیهایی که چند روزی است زیاد سرزبانها افتاده و در فضایمجازی به چشم میخورد، عدم وجود «پایتختیها» در تاجیکستان بوده و برخی این مسئله را نقل کردند قسمتهایی از «پایتخت» حذف شده است.
سیروس مقدم پرده از این اتفاق برداشت و رسماً خبرداد که این چنین چیزی حقیقت ندارد بخشی به فیلمنامه اضافه شده باشد و یا تکههای حذف شده؛ اما حقیقت چیست؟ کارگردان «پایتخت» پافشاری کرد: « نه تنها در این «پایتخت» بلکه در همه فصلهای پایتخت، هنگامی ایده و خلقش توسط محسن تنابنده اتفاق میافتد، پایانی برایش متصور نیستیم. تیم دوم که اجزای راه اندازیدهنده پایتخت می باشند، به این مخلوق پر و بال خواهند داد.
در «پایتخت ۷» جرقه شهاب سنگ را داشتیم و قرار می بود در تاجیکستان گرهگشایی شود اما هنگامی قصه جلو رفت و ما به مشهد رفتیم و رحمت نمیتوانست روبه رو فهیمه قسم افترا بخورد، قصه همه میشد و لزومی نداشت که به تاجیکستان برویم و ادامه آن همان آب بستن میشد که دوستان پرهیز دارند. برخی از تکهها را هم خودمان درآوردیم؛ چراکه به هر دلیلی راضی نبودیم.»
او این چنین به یک سوال تکراری که پیش از این سیروس مقدم در او مباحثه با خبرنگار تسنیم به آن جواب داده می بود یک بار دیگر عکس العمل نشان داد. آیا «پایتخت ۸» ساخته میشود؟ او او گفت: «پایتخت سه رکن مهم دارد؛ رکن مهم این است که مردم هم چنان خواهان تکههای بعدی باشند. دوم تیم سازنده حس کند که تا این مدت حرفی برای گفتن دارند. سوم این که مدیران فرهنگی ما حس کنند که شور و نشاط و همبستگی خانوادگی جزوی از ماموریت های برنامهسازی آنهاست. این سه رکن هم چنان وجود دارد. باید بنشینیم و مقداری در این عرصه فکر کنیم.
ملزوم است که روی اتفاق عظیمی همانند «پایتخت»، کار کارشناسی و دانشگاهی شود. جامعه ما نشان داده است که در بحرانیترین شرایط، خانواده سخن اول را میزند. در سریال «پایتخت» همه اجزای ارتباطی یک خانواده ایرانی کنار هم قرار گرفته است و در حقیقت برگرفته از زندگی هر ایرانی است.»
یقیناً او در او مباحثه با خبرنگار تسنیم بر این مسئله پافشاری داشت: «تیم پایتخت تا وقتی که حس کند داستانهای تازهتر و قصههای نوتری برای مردم دارد و تا وقتی که مردم حس کنند پایتخت برایشان تکراری نیست و یقیناً مدیران فرهنگی ما حس کنند ساخت سریالی همانند پایتخت و پایتختهای دیگر میتواند نشاط و همبستگی را در جامعه بیاورد، قطعا ساختش ادامه خواهد داشت.»
یا درمورد سکانس معروف تکه نوزدهم هم این مسئله را نقل کرده می بود: «سکانس دعوای نقی و بهتاش در تکه ۱۹ را تقریباً ۵۰ بار در مرحله های گوناگون تدوین، صداگذاری و موسیقی و بازبینی دیدم. حتی آن را وقتی که از آنتن پخش میشد هم دیدم و هر بار منقلب شدم، بغض و گریه کردم.
پیروزی سریال پایتخت به علت کار تیمی و اتاق فکر قوی آن است که بر پایه نیازهای جامعه و به اختصاصی نسل جوان، داستانها را شکل میدهد. شما دیدید که نسل جوان و به اختصاصی نوجوانان چه قدر خوب با این سریال ربط برقرار کردند. من و همه همکارانم بچه داریم و نیازهای آنان را از نزدیک میشناسیم.»
همانگونه که در او گفتوگوی شبکه خبر هم یک بار دیگر تکرار کرد: «سکانس معروف «پایتخت» (او گفت و گو نقی و بهتاش) را ۵۰ بار دیدم. آخرین بار هم با خانوادهام دیدم و باز همان حس را به من داد. از خودم سوال کردم چرا این سکانس تاثیرگذار است؟ علت این است که همه اعضای این سکانس نقش خود را درست بازی میکنند؛ هما برای اولین بار طغیان میکند و فهیمه برای نخستین بار صدایش را بالا میبرد و از طرفی وقتی که تنش بالا میگرفت، بچه کوچکی در آن سکانس نبوده است. من هیچ زمان نتوانستم حق را به یکی از آنها ـ بهتاش یا نقی ـ بدهم و هر دو نماینده نسل خود بودند و از نگاه خود سخن میزنند.»
به راز پیروزی «پایتخت» هم اینگونه اشاره کرد: راز پیروزی «پایتخت» در این است که زیاد نزدیک به مردم و مشکلات جامعه است. «پایتخت» متکی به جرقه ذهن و خلاقیت محسن تنابنده است. همه ما شامل تیم سازنده، مدیران و حتی مردمی که سریال را میبینند تلاش کردیم تا با این توپ (سریال) بهترین گل را بزنیم. من یادم است ۱۵ سال قبل هنگامی ایده «پایتخت»ی که آن زمان اسم فرد دیگر داشت توسط تورج اصلانی از طریق محسن تنابنده به خانم غفوری نظر شد، به حدی ما را جذب کرد که به شدت توافق اتفاق افتاد و آقای تنابنده مشغول شد که از آن سریال دربیاورد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع