تزریق نانوذرات طلا به چشم!_خبرخوان

علی باقری
3 Min Read


به گزارش خبرخوان

محققان با آزمایش روی موش‌ها روش جالبی برای درمان نابینایی یافته‌اند. آنها با تزریق نانوذرات طلا به چشم‌ می‌خواهند اختلال دژنراسیون ماکولا (AMD) و دیگر بیماری‌های چشمی را درمان کنند. AMD از شایع‌ترین علت‌های نابینایی در افراد مسن است.

بر پایه گزارش ScienceAlert، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به دژنراسیون ماکولا مبتلا می باشند. گمان ابتلا به این بیماری با افزایش سن زیاد تر می‌شود. صدمه به ماکولا که در شبکیه قرار دارد و حاوی سلول‌های گیرنده نوری است، علتتاری دید و در مرحله های پیشرفته به نابینایی منجر می‌شود. اگرچه درمان‌هایی برای افت شدت پیشرفت AMD وجود دارد، تا بحال هیچ روشی برای درمان قطعی آن وجود نداشته است.

روش تازه محققان دانشگاه براون که در آن به چشم نانوذرات طلا تزریق می‌شود، می‌تواند بدون عمل جراحی پیچیده به برگشت دادن بینایی این بیماران پشتیبانی کند.

هوش مصنوعی می‌تواند در چهار حوزه علتپیشرفت شود_خبرخوان
ادامه مطلب

درمان نابینایی با تزریق نانوذرات طلا به چشم

نحوه کارکرد این درمان تازه به‌ این صورت است که ابتدا نانوذرات طلای زیاد ریز، هزاران برابر نازک‌تر از موی انسان، با آنتی‌بادی‌هایی برای مقصد قراردادن سلول‌های خاص چشم پوشانده خواهد شد. سپس به زجاجیه چشم بین شبکیه و عدسی تزریق خواهد شد.

در مرحله سپس، از دستگاه لیزر مادون قرمز کوچک برای تحریک این نانوذرات و فعال‌کردن سلول‌های خاص به همان روشی که گیرنده‌های نوری عمل می‌کنند، منفعت گیری می‌شود. اگر این درمان برای منفعت گیری در انسان‌ها قبول شود، می‌توان لیزر را در عینک تعبیه کرد. محققان این روش را روی موش‌هایی با اختلالات بینایی آزمایش کردند و تا حدی بینایی آنها برگشت. یقیناً آزمایش کامل روی چشم این جوندگان دشوار است، بااین‌حال محققان دریافتند نانوذرات طلا می‌توانند به درمان گیرنده‌های نوری صدمه‌دیده پشتیبانی کنند.

این الیاف ابریشمی چسبان الهام‌گرفته از مرد عنکبوتی، ۸۰ برابر وزن خود را بلند می‌کنند_خبرخوان
ادامه مطلب

این رویکرد تازه شباهت‌هایی با درمان‌های جاری دژنراسیون ماکولا دارد اما این روش تازه کمتر تهاجمی است و به جراحی یا ایمپلنت‌های بزرگ در داخل چشم نیاز ندارد. همانند اکثر مطالعات انجام‌شده روی موش‌ها، گمان دارد یافته‌های امیدبخش محققان در انسان نیز قابل‌مشاهده باشد. یقیناً رسیدن به آن مرحله و دستیابی به روشی ایمن زمان‌بر خواهد می بود اما محققان قدم مهمی برداشته‌اند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال ACS Nano انتشار شده است.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی

TAGGED:
Share This Article