به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ همایش بزرگ فعالین معدن استان قزوین عصر سه شنبه با وجود محسن رستمی مدیرکل سمت استان، نقی نبئی رئیس سازمان نظام مهندسی و خانه معدن استان، مهندسان ناظر، مدیران فنی و اندوخته گذاران، منفعت برداران قسمت معدن در سالن اجتماعات سازمان صمت قزوین برگزار شد.
در این مراسم بعد از سخنان مدیرکل صمت، رئیس سازمان نظام مهندسی و خانه معدن استان تعدادی از معدن کاران مشکلات خود را نقل کردند.
ملک پور نماینده معدن سیلیس قرمز آباد در این نشست او گفت: این معدن با ذخیره قطعی ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و استخراج سالانه ۲۰۰ هزار تن سیلیس توسط شرکت استخراج و فرآوری مواد اولیه شیشه به منفعت برداری رسیده است.
وی او گفت: معارضین محلی در قسمت معدن زیاد است و مشکلات بسیاری برای ما تشکیل کرده در حالی که ما در حوزه مسئولیت های اجتماعی شراکت خوبی داریم و هرجا که معدنی فعال می شود به مسائل اجتماعی هم رسیدگی می کنیم.
این معدن کار فرمود: به نظر می رسد بعضی اوقات دولت خدمات روستایی را رها کرده و روستاییان همه خدمات را از ما معدنکاران انتظار دارند در حالی که مسئولان دولتی نباید ما را رها کنند.
او گفت: منفعت برداران نمی توانند همه کار اکتشافی را خودشان انجام بدهند و به استخراج اسمی برسند و در این راه باید از حمایتدولت برخوردار شوند.
ملک پور اظهارداشت: مشکل بعدی ناترازی سوخت است که سهمیه معادن به نصف رسیده و این نیاز باید جبران و تامین شود و مشکل بعدی ابطال جواز منفعت برداری است که بسرعت صورت می گیرد و حساب های معدن کاران با یک مشکل بسته می شود که تشکیل را با چالش جدی روبه رو می کند.
وی او گفت: در محدوده معدن قرمز آباد ۲۰ کیلومتر جاده و ۲۶ دهنه پل ساخته ایم اما بیشتر از ۲۰ سال قبل جاده توسط اداره راه بدون کیفیت اسفالت شده و همه کارهایش با هزینه معدن بوده اما معارضان محلی امسال سه بار جلوی فعالیت ما را گرفتند که باید برای آن تدبیر شود.
در ادامه حق وردی مدیرعامل شرکت امین خرمدشت معدن زه آباد و منفعت بردار مجتمع پلی متال زه آباد او گفت: قسمت معدن در استان قزوین سهم بسیاری در اشتغال دارد و ۳۰ هزار شغل تشکیل کرده و دولت باید در تامین و تشکیل زیرساخت حتما پشتیبانی کند.
وی فرمود: مشکلات ما در ماده سرب و روی و اکتشاف و استخراج است که زیاد پر هزینه و زمان بر است و تعداد بسیاری از معادن فلزی کار اکتشاف را متوقف کرده اند.
این فعال معدنی یادآورشد: روشهای سنتی و محدودیت مالی، نبوده است روش های پیشرفته در اکتشاف، چالش محیط زیست و طویل بودن صدور مجوز و نبوده است راه دسترسی مناسب از با اهمیت ترین مشکلات قسمت معدن است.
حق وردی فرمود: راه اندازی صندوق اکتشاف و حمایتدولت و اصلاح قوانین و راه اندازی کارگروهی در اکتشاف با وجود نمایندگان زمین شناسی و صمت می تواند مشکل گشا باشد.
وی اظهارداشت: برای این که مواد معدنی دارای قیمت افزوده بیشتری شود بایستی از خام فروشی جلوگیری کنیم و از بین بردن مانع ها زیرساختی و تامین انرژی و منفعت گیری از فناوری نوین و پذیرفتن اندوخته کارخانه بعنون وثیقه از دیگر راهکارها برای افت مشکلات قسمت معدن است.
این معدن کار تصریح کرد: تعارضات اجتماعی و محلی و مالکیت کشاورزان و آلودگی هوا و اختلاف در اراضی مشاع و مشکلات ثبت سند باید شفاف سازی و رسیدگی شود تا ریسک اندوخته گذاری در معادن افت یابد و شراکت ذی نفعان تحکیم شود.
وی او گفت: معدن سرب و روی زه باد با ذخیره قفطعی ۱۵۰ هزار تن و استخراج سالانه ۱۵ هزار تن ماده معدنی سرب و روی سولفیدی توسط شرکت امین خرمدشت به منفعت برداری رسیده است.
پورصالح نماینده معدن سرب و روی لک نیز او گفت: نبوده است ارامش قوانین و خلق قوانین خلق الساعه جهت مشکلات جدی برای معدن کاران شده است.
وی فرمود: ما هم ۷ کیلومتر جاده ساختیم و هزینه برق منطقه را تامین و برای جوانان روستایی اشتغال تشکیل کردیم ولی هم چنان با اعتراض روستاییان مواجهیم و از دولت انتظار داریم در این عرصه ورود کرده و ماموریت خود را انجام دهد.
پور صالح، نبوده است سوخت را از دیگر مشکلات گفت و افزود: معدنی که گازوییل ندارد و اتش باری نکند منفعت ندارد و باید سوال کرد کجای دنیال هزینه برق ۴۰ میلیون تومانی یک باره به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش می یابد.
وی او گفت: ما ارز را ۳۰ درصد کمتر می فروشیم و برق را ۱۰ برابر گران می خریم و حقوق دولتی که ۱۰ برابر شده را می پردازیم در حالی که خدمات دولتی به یک دهم افت یافته است.
این فعال معدنی او گفت: پنجشنبه ها برق نداریم و گازوییل هم نداریم و قطعی روزانه هم اعمال می شود و بسختی کار می کنیم و از گلوگاههایی که دست خودمان نیست صدمه می ببینم در حالی که اگر حمایتشویم و زیرساختها تامین شود قادریم تا یک هزار نفر شغل تشکیل کنیم.
وی اظهارداشت: نبوده است ارامش صادراتی و قوانین بی فایده از دیگر چالش ها است و این قوانین بایستی اصلاح و بازنگری شود چون با این قوانین و مقررات نمی توانیم برنامه ریزی کنیم.
پور صالح افزود: دولت هنگامی قادر به تامین هزینه های خود نیست به ما سختی می اورد و ما مالیات و حقوق دولتی را می دهیم و بیابانها را آباد کرده ایم اما حمایتنمی شویم لذا خواست می کنیم دولت یک بار برای همیشه این حالت را اصلاح کند.
پورصالح او گفت: معدن سرب و روی و خاک صنعتی لک با ذخیره قطعی ۶۱۰ هزار تن و استخراج سالانه ۶۵ هزار تن ماده معدنی سرب وروی و خاک صنعتی توسط شرکت پی جویان یزد به منفعت برداری رسیده است.
رفوگران مدیر معدن شن و ماسه در طارم دیگر سخنران این مراسم می بود که با گفتن برخی مشکلات او گفت: جاده ساختیم و برق کشی کردیم اما بازهم برخی معارضان محلی مزاحم ما می شوند و بایستی امنیت معدن کاران تامین شود.
او گفت: در معدن شن و ماسه هم نیازمند سوخت هستیم که به مقدار کافی تامین نمی شود در حالی که در همین معدن که بسختی راه اندازی کرده ایم به طور غیر مستقیم برای ۳ هزار نفر شغل تشکیل شده است.
خانم موسوی عضو هیئت اندیشه ورز صنعت و معدن هم نقش استارتاپ ها در معدن را الزامی دانست و او گفت: اتوماسیون و بازاریابی دیجتیال مهم است و پیشنهاد می کنیم از ظرفیت استارتاپ های معدنی برای افت هزینه و ترقی منفعت وری منفعت گیری شود.
وی فرمود: پلتفرم های معدنی برای اکتشاف و سیستم هوش مصنوعی و استخراج ایمن معادن و دقت به مزیت های اندوخته گذاری در استارت اپ ها ضمانت کننده اندوخته گذاری و جهت قیمت آفرینی بالا و تشکیل کسب و کارهای تازه و خلق شغل پایدار در روستاها و افت هزینه بازاریابی می شود.
موسوی یادآورشد: در شرایط جاری بهترین زمان برای هوشمندسازی مهیا شده تا بخشی از فعالیتهای معدنی برای ورود به ظرفیت بکر و تشکیل قیمت افزوده چند برابری از این ظرفیت ستفاده کند.
گزارش: محمدرضا جباری
انتهای مطلب
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع