به گزارش خبرخوان
بسیم لاله: به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا هفته قبل دیگر مذاکرات ایران و آمریکا سر تیتر رسانههای بین المللی نبوده است. درگیری مستقیم دو قوت اتمی یعنی هند و پاکستان جهت شد که همه نگاهها به شبه قاره هند دوخته شود. فارغ از این که دو سرزمین دارای سلاح اتمی می باشند جمعیت زیاد و گستردگی اتباع این سرزمینها در نقاط گوناگون جهان به خصوص اروپا و آمریکا جهت شد که سرزمینهای دیگر دلواپس درگیری داخلی بین اتباع هند و پاکستان در داخل سرزمین خود شوند همانطور که در انگلیس و کانادا چندین گزارش از زد و خورد بین اتباع این سرزمینها انتشار شد و حتی چندین نفر از انگلستان اخراج شدند.
اما علت مهم این درگیری چه می بود؛ منطقه جامو کشمیر از سالها قبل محل تقابل این دو قوت اتمی بوده، اما چندین سال است که دیگر او گفت و گو خطوط مرزی نقل نیست، اما صنعت گردشگری و توریسم جهت شده که این دو سرزمین برای کسب این درآمد پر سود حتی داخل فاز نظامی شوند.
ایالت جامو کشمیر تنها ایالت با اکثریت مسلمان در سرزمین هند است که به لحاظ زیبایی و مناطق بکر طبیعی به بهشت روی زمین معروف است. وجود رشته کوه هیمالیا و دریاچه دال و جاذبههای مذهبی جهت شده که این منطقه هر سال رکورد جذب گردشگر را جابجا کند به طوریکه سال قبل ۳۲ میلیون نفر فقط از این منطقه بازدید کردند و درآمد میلیارد دلاری را برای دولت هند و مردم منطقه به ارمغان آوردند.
در نقطه روبه رو منطقه تحت کنترل پاکستان در فقر و عقب ماندگی کامل است. با اهمیت ترین علت این عقب ماندگی وجود گروههای مسلح تندرو و جهادی است به طوریکه در برخی اوقات دولت پاکستان نیز توانایی برخورد با آنها را ندارد. در واقع کراچی همان سیاست مدارا و منفعت گیری از طالبان و گروه حقانی را با گروههای مسلح جامو کشمیر اجرا میکند.
این تناقض؛ عقب ماندگی و فقر در روبه رو گسترش و ثروت در یک منطقه کوچک علتدرگیریها و اعتراضات مردم و تاجران منطقه تحت کنترل پاکستان شده و همین امر جهت شد که لشگر طیبه پاکستان تحت گفتن جبهه آزادی قسمت دعوا تروریستی خونینی به گردشگران متطقه تحت کنترل هند انجام دهد که تبدیل کشته شدن ۲۶ نفر و ۱۲ زخمی شد. نیروهای لشگر طیبه با عبور از نیروهای مرزی هند داخل پلگهام یکی از نقاط پر رفت و آمد گردشگران شدند و بعد از انجام عملیات به پاکستان گریختند.
در نهایت صنعت گردشگری و درآمد سرشار آن و از همه مهمتر مطالبه مردم منطقه که خواهان گسترش و خروج از فقر همانند همسایه خود بودند علت مهم درگیری دو سرزمین اتمی شد.
صنعت توریسم سال ها است که در اقتصاد و تشکیل ناخالص ملی سرزمینها نقش مهمی دارد. سال قبل قیمت جهانی این صنعت به ۵/۹ تریلیون دلار رسید
در بازدیدهای سازمانها و نهادهای پژوهشی صنعت گردشگری و مقدار جذب توریسم مبنایی مهم برای رشد اقتصاد، افزایش کیفیت زندگی و رکن تشکیل ناخالص داخلی و یکی از اصول اساسی در گسترش پایدار هر سرزمین است. اهمیت نقش توریسم در رشد اقتصادی سرزمینها تا جایی است که تعداد بسیاری از سرزمینهای جهان مبنای مهم اقتصادشان را جذب گردشگر و توریست قرار دادهاند.
ایران نیز به لحاظ جاذبههای طبیعی و تاریخی جزو ۵ سرزمین اول دنیا است. سال قبل درآمد سرزمینهای خاورمیانه از صنعت توریسم ۱۶۹ میلیارد دلار بوده که سهم ایران از این رقم ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بوده است. امارات، ترکیه و عربستان بیشترین سهم را از این عدد داشتند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع