به گزارش خبرخوان
با ابلاغ آییننامه واردات ماشین جانبازان به گمرکات سرزمین، ورود این خودروها در آینده نیز ادامه خواهد داشت. در ادامه نوشته، بندهای مهم و حیاتی این آییننامه را که در ۴ صفحه انتشار شده است، آوردهایم:
ماده ۱ آییننامه واردات ماشین جانبازان
در این آییننامه، واژگان زیر در معانی مشروح به کار میروال:
۱- وزارت: وزارت صنعت، معدن و تجارت
۲- بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران
۳- بانک عامل: بانک منتخب پرداختکننده تسهیلات بانکی با معارفه بنیاد
۴- کمیسیون پزشکی: کمیسیون پزشکی بنیاد
۵- خودروی داخلی: خودروی سواری تشکیل یا مونتاژ داخل سرزمین
۶- شرکت: شرکت ایرانی تولیدکننده یا اراعهکننده ماشین (اعم از داخلی یا وارداتی)
۷- سامانه: سامانه یکپارچه اراعه ماشین به نشانی https://www.google.com/search?q=sale.iranecar.com یا دیگر سامانههایی که توسط وزارت اظهار میشود.
۸- تسهیلات: تسهیلات قرضالحسنه یا دیگر تسهیلات بانکی که مطابق ضوابط این آییننامه به مشمولین پرداخت میشود.
فصل دوم- خودروهای وارداتی (جانبازان) ماده ۲
مشمولین دریافت خودروی وارداتی، جانبازان هفتاد درصد (۷۰٪) (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) یا نابینایی دو چشم یا ترکیب دو صدمه از صدمههای مذکور که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد، تبدیل معلولیت شدید یا زیاد شدید شده و از تاریخ تصویب این آییننامه، فاقد خودروی مناسب بوده و از تسهیلات نوشته ماده (۴۵) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مصوب ۱۳۸۶ منفعت گیری نکرده باشند.
ماده ۳
قیمت خودروی وارداتی در سرزمین مبدأ (FOB) نباید بیشتر از ۳۵ هزار (۳۵,۰۰۰) یورو باشد. خودروهای با قیمت بالاتر از این مبلغ، مشمول تسهیلات و معافیتهای این فصل نمیشوند.
ماده ۴
مشمولین این فصل میتوانند یک دستگاه خودروی مناسب با کاربری شخصی را شخصی یا از طریق شرکتهای دارای مجوز از وزارت با مراعات دیگر مقررات، داخل و از پرداخت سود بازرگانی و حقوق گمرکی و عوارض مربوط به شمارهگذاری و مالیات بر قیمت افزوده (در مرحله ترخیص از گمرک) معاف شوند.
تبصره- انتخاب نوع و مدل ماشین با مراعات سقف ارزشی مذکور در ماده (۳) این آییننامه، بر مسئولیت مشمول است.
ماده ۵
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است نسبت به فراهم و تخصیص ارز موردنیاز برای واردات این خودروها تا سقف سالانه ۱۰۰ میلیون (۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰) یورو از محل منبع های ارزی در اختیار دولت با نرخ رسمی (درصورت وجود) یا نرخ ارز حواله مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بعد از واریز سی درصد (۳۰٪) بهای ماشین به حساب شرکت بهگفتن پیشپرداخت، ظرف یک ماه عمل نماید. برتری با جانبازانی است که درصد جانبازی بالاتری دارند.
ماده ۶ آییننامه واردات ماشین جانبازان
بنیاد موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه، فهرست مشمولین واجد شرایط این فصل را بعد از قبول کمیسیون پزشکی، به همراه مشخصات کامل و نوع خودروی درخواستی (در صورت اظهار توسط جانباز)، به وزارت، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک عامل و شرکتهای واردکننده ماشین (در صورت معارفه از سوی جانباز) اظهار نماید.
ماده ۷
مشمولین این فصل نمی توانند خودروی وارداتی دریافتی را قبل از ۵ سال از تاریخ ترخیص از گمرک، به هر نحو (قطعی، شرطی، وکالتی و غیره) به غیر واگذار نمایند. درصورت واگذاری، کلیه معافیتها و تسهیلات اعطایی به قیمت روز، مسترد خواهد شد.

ثبت هرگونه نقلوانتقال خودروهای نوشته این فصل در دفاتر اسناد رسمی و معاوضه پلاک در مراکز شمارهگذاری، قبل از انقضای این زمان، منوط به اراعه مفاصاحساب از وزارت و بنیاد مبنیبر پرداخت کلیه وجوه متعلقه است.
تبصره- درصورت فوت مشمول، وراث وی میتوانند با پرداخت مابهالتفاوت سود بازرگانی و حقوق و عوارض گمرکی متعلقه (نسبت به تاریخ ترخیص) و دیگر وجوه متعلقه، ماشین را منتقل کنند یا از دیگر حقوق قانونی خود در این عرصه منفعتمند شوند.
فصل سوم- خودروهای داخلی (دیگر ایثارگران) ماده ۸
دیگر جانبازان بیستوپنج درصد (۲۵٪) تا شصتونه درصد (۶۹٪)، آزادگان و همسر و فرزندان شهدا که فاقد خودروی مناسب بوده و از تسهیلات نوشته ماده (۴۵) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران منفعت گیری نکردهاند، میتوانند برای خرید یک دستگاه خودروی داخلی از تسهیلات بانکی قرضالحسنه یا دیگر تسهیلات بانکی کممنفعت منفعتمند شوند.
تبصره ۱- تشخیص درصد جانبازی، نوع آن (جسمی-حرکتی، اعصاب و روان و شیمیایی) این چنین زمان اسارت برای آزادگان و احراز دیگر شرایط (ازجمله منفعت گیرینکردن از تسهیلات قبلی و نداشتن خودروی مناسب) بر مسئولیت بنیاد است.
تبصره ۲- برتری واگذاری ماشین و تسهیلات به مشمولین این فصل بر پایه آییننامهای خواهد می بود که بنیاد با همکاری وزارت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی ۲ ماه تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
ماده ۹ آییننامه واردات ماشین جانبازان
واگذاری خودروی داخلی به مشمولین این فصل، با مراعات شرایط زیر و از طریق سامانه انجام میشود:
۱- معارفه مشمولین واجد شرایط توسط بنیاد به بانک عامل و شرکتهای خودروساز.
۲- افتتاح حساب بانکی توسط مشمول و واریز سهم آورده متقاضی (درصورت وجود).
۳- اعطای تسهیلات بانکی توسط بانک عامل به مشمول یا به حساب شرکت خودروساز (به نام مشمول).
۴- انتخاب ماشین توسط مشمول از بین خودروهای اراعهشده در سامانه توسط شرکتهای خودروساز.
۵- تحویل ماشین توسط شرکت خودروساز به مشمول.
ماده ۱۰
سقف تسهیلات اعطایی و زمان بازپرداخت آن توسط شورای پول و اعتبار تعیین خواهد شد. تا وقتی که شورای مذکور سقف را تعیین کند، سقف تسهیلات دویستوپنجاه میلیون (۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰) تومان با بازپرداخت ۵ ساله و کارمزد چهار درصد (۴٪) است.
تبصره- درصورتیکه متقاضی خودروی فرسوده خود را (که حداقل ۱۰ سال از تاریخ تشکیل آن قبل و معاینه فنی معتبر دارد) به مراکز اسقاط مجاز تحویل داده و گواهی اسقاط دریافت کند، علاوهبر تسهیلات مذکور در این ماده، از تسهیلات فرد دیگر معادل قیمت کارشناسی خودروی اسقاطی (تا سقف ۵۰ میلیون تومان) نیز منفعتمند خواهد شد. مسئولیت فراهم منبع های این تسهیلات اضافی بر مسئولیت ستاد مدیریت حملونقل و سوخت سرزمین است.
ماده ۱۱
بنیاد موظف است بعد از دریافت فهرست خودروهای قابلاراعه از وزارت و شرکتهای خودروساز، فهرست مشمولین واجد شرایط این فصل را بر پایه برتریبندی نوشته تبصره (۲) ماده (۸) این آییننامه، به بانک عامل و شرکتهای خودروساز برای انجام دیگر مرحله های اظهار کند.
ماده ۱۲ آییننامه واردات ماشین جانبازان
شرکتهای خودروساز مکلفاند بر پایه فهرست اعلامی بنیاد و بعد از اعتبارسنجی و قبول بانک عامل، از طریق سامانه عمل به تخصیص و واگذاری ماشین به مشمولین بکنند.
تبصره ۱- درصورتیکه متقاضی بعد از اظهار بانک عامل یا شرکت مبنیبر تخصیص ماشین، طی زمان مقرر (شرکت اظهار میکند و نباید کمتر از ۱۵ روز کاری باشد) عمل به تکمیل وجه یا اراعه تضامین (درصورت نیاز) کند، تخصیص وی لغو و نفر بعدی در برتری جانشین خواهد شد. این نوشته نافی حق متقاضی برای شرکت در مرحله های بعدی واگذاری نخواهد می بود
تبصره ۲- شرکتهای خودروساز موظفاند در قراردادهای فروش ماشین به مشمولین این فصل نبوده است امکان واگذاری ماشین به غیر را طی ۳ سال از تاریخ تحویل، قید کنند.
ماده ۱۳
مسئولیت احراز شرایط متقاضیان (بهجز اعتبارسنجی بانکی) و صحت مدارک اراعهشده بر مسئولیت بنیاد است. بانک عامل مسئول اعتبارسنجی و شرکت خودروساز مسئول تحویل خودروی سالم و استاندارد مطابق با مشخصات اعلامی و قرارداد منعقده است.
فصل چهارم- دیگر مقررات ماده ۱۴
بهمنظور تسهیل فرایند اجرای این آییننامه، بنیاد مکلف است با همکاری وزارت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای خودروساز امکان ثبتنام الکترونیکی، انتخاب ماشین، واریز وجه و پیگیری مرحله های را برای مشمولین فراهم آورد.
ماده ۱۵
وزارت مکلف است با همکاری بنیاد و گمرک جمهوری اسلامی ایران، نظارت ملزوم بر فرایند واردات، ترخیص، شمارهگذاری و اراعه خودروهای وارداتی نوشته این آییننامه را اعمال کند. این چنین وزارت مسئول نظارت بر کارکرد شرکتهای خودروساز داخلی در روبه رو مشمولین این آییننامه است.
تبصره- فروش ماشین به مشمولین این آییننامه خارج از سامانه و ضوابط مقرر ممنوع است و درصورت تخلف، متخلفین به مراجع قانونی معارفه خواهند شد.

ماده ۱۶ آییننامه واردات ماشین جانبازان
مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این آییننامه (بهجز موارد مربوط به تسهیلات بانکی که بر مسئولیت بانک مرکزی است) و رسیدگی به شکایات بر مسئولیت وزارت با همکاری بنیاد است. گزارش کارکرد این آییننامه هر ۳ ماه یک بار توسط وزارت به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و هیئت وزیران اراعه میشود.
ماده ۱۷
هزینههای مربوط به شمارهگذاری، بیمه شخص ثالث، مالیات نقلوانتقال (درصورت شمول بعد از پایان دوره ممنوعیت فروش) و دیگر عوارض قانونی بر مسئولیت متقاضی است. درمورد خودروهای وارداتی، عوارض سالیانه پلاک و ماشین نیز بر مسئولیت متقاضی است.
ماده ۱۸ آییننامه واردات ماشین جانبازان
این آییننامه از تاریخ ابلاغ ملزومالاجراست و جانشین آییننامه اجرایی بند (و) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل سرزمین (نوشته تصویبنامه شماره ۳۲۷۱۲/ت۵۹۷۲۷هـ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۱) و اصلاحات بعدی آن و دیگر مقررات مغایر میشود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار