به گزارش خبرخوان
به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ در حالی که افتواکسنهای حیاتی کودکان همانند پنتاوالان و روتاویروس در سرزمین به مشکلی جدی تبدیل شده، مجلس شورای اسلامی هشدار داده است که دو شرکت مسئول واردات این واکسنها به تعهدات خود عمل نکردهاند و در صورت تداوم این حالت، پرونده آنها به دادستانی ارجاع خواهد شد.
واکسنهای الزامی در برنامه ملی، این روزها نایاب می باشند و خبرهای بسیاری از استانهای متعدد در این باره به گوش می رسد.
درمورد نایاب شدن و افتاز افتواکسنهای پنتاوالان، روتاویروس و داروی ضد سل، پی گیریها ادامه دارد و انگار با شرایط جاری قرار است پای دادستان نیز به این پرونده بازر شود.
سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس، در نشست روز قبل این کمیسیون با وجود معاون بهداشت وزارت بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، از کمبود واکسنهای پنتاوالان، روتاویروس و داروی ضد سل خبر داد و او گفت: «این واکسنها از سال ۱۳۹۳ در برنامه واکسیناسیون ملی قرار گرفتهاند، اما دو شرکت “کیبیسی” و “بیوسان” که مسئولیت فراهم آنها را بر مسئولیت دارند، در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به تعهدات خود عمل نکردهاند.»
وی پافشاری کرد: «اگر این روال در سال ۱۴۰۴ ادامه یابد، کمیسیون بهداشت از دادستان کل سرزمین میخواهد به گفتن مدعیالعموم داخل عمل شود و برخورد قضایی با این شرکتها صورت گیرد.»
تأخیر در واردات واکسن = افزایش مرگومیر کودکان
اسحاقی با اشاره به اهمیت فراهم بهموقع واکسنها هشدار داد: «اگر واکسنهایی همانند پنتاوالان یا ضد سل به موقع داخل نشوند، با افزایش موارد بیماری و حتی مرگومیر روبه رو خواهیم شد.»
هرچند رئیس سازمان غذا و دارو وعده داده که از هفته آینده واکسن پنتاوالان در همه مراکز بهداشت توزیع خواهد شد، اما نگرانیها درمورد تداوم کمبودها هم چنان وجود دارد.
واکسن پنتاوالان و روتاویروس؛ چرا اینقدر مهماند؟
واکسن پنتاوالان از کودکان در برابر پنج بیماری کشنده (دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت B و هموفیلوس آنفلوانزا نوع B) محافظت میکند. واکسن روتاویروس نیز مانع از اسهال شدید و کمآبی خطرناک در نوزادان و کودکان میشود.
واکسن روتاویروس از روز – ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۳ به برنامه سراسری ایمن سازی سرزمین اضافه شد تا کودکان را در برابر بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری ایمن سازد و یقیناً به حرف های معاون بهداشت وزارت بهداشت، سالانه به پنج میلیون دز واکسن روتاویروس نیاز است. بر پایه این برنامه و با انجام واکسیناسیون کودکان در برابر روتاویروس، پیش بینی می شد که سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری و مرگ و میر کودکان جلوگیری شود. اما اکنون با افتآن روبه رو هستیم.
تهدید قضایی؛ شرکت های داخل کننده چه می کنند؟
با هشدارهای مجلس، این سوال نقل است که آیا شرکتهای واردکننده واکسن به تعهدات خود عمل خواهند کرد یا پرونده آنها به مراجع قضایی کشیده خواهد شد؟ از نظر دیگر، انتظار میرود وزارت بهداشت نظارت بیشتری بر فراهم بهموقع واکسنهای الزامی داشته باشد تا سلامت کودکان به خطر نیفتد.
در شرایطی که برخی خانوادهها برای یافتن واکسن مورد نیاز فرزندانشان به داروخانههای گوناگون مراجعه میکنند، مجلس و دادستانی باید تصمیمی قاطع بگیرند تا این مشکل به شدت حل شود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار