آیا هوش مصنوعی می تواند جای هنرمندان را بگیرد؟_خبرخوان

علی باقری
6 Min Read


به گزارش خبرخوان

به گزارش خبرنگار فرهنگی ، با ورود پرشتاب هوش مصنوعی به عرصه فرهنگ و رسانه، تعداد بسیاری از فعالان هنری و رسانه‌ای در دوگانه‌ای از امید و بیم قرار گرفته‌اند. آیا این فناوری می‌تواند باری از دوش تشکیل و نظارت بردارد یا قرار است جای انسان خلاق را بگیرد؟ برای جواب به این سوال‌ها، او گفت‌وگویی با شاهید مظفری، مدیرکل مرکز مطرح، برنامه و بودجه صدا و سیما انجام داده‌ایم که مسئولیت ستاد هوش مصنوعی را نیز برعهده دارد و این چنین در جریان برگزاری همایش و نمایشگاه هوش مصنوعی فرهنگ و رسانه مسئول اجرایی همایش می بود.

هوش مصنوعی، دیگر فقطً موضوعی برای آینده نیست؛ این فناوری اکنون در قلب رسانه‌ها، سینما، شبکه‌های اجتماعی و حتی نظام نظارت بر محتوا وجود دارد. یقیناً در این بین، سازمان صدا و سیما چند روز قبل با برگزاری همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»، تلاش دارد نه‌تنها به دغدغه‌های حاضر جواب دهد، بلکه زمان‌های تازه را برای اهالی رسانه و فرهنگ معارفه کند.

زمان خاکسپاری صدرالدین حجازی اشکار شد_خبرخوان
ادامه مطلب

اما این مسیر تازه، هم بیم دارد و هم امید؛ بیم از تضعیف خلاقیت انسانی و امید به ارتقاء تعامل و نظارت.

در ادامه، نگاهی داریم به دیدگاه‌های شاهید مظفری در این خصوص:

* آقای دکتر مظفری، صدا و سیما با چه انگیزه‌ای به سمت راه اندازی ستاد هوش مصنوعی رفت؟

در سال‌های قبل، فعالیت‌هایی در حوزه هوش مصنوعی داشتیم اما پراکنده و بدون انسجام ملزوم. با راه اندازی ستاد هوش مصنوعی و هوشمندسازی، مقصد‌گذاری ما اشکار‌تر شده است. به جستوجو منفعت گیری از ظرفیت‌های فناوری و نخبگان داخلی برای جواب به نیازهای رسانه ملی هستیم؛ از تشکیل تا نظارت و تنظیم‌گری.

منوچهر والی زاده صدای ماندگار دوبله درگذشت_خبرخوان
ادامه مطلب

* این ستاد دقیقاً چه وظایفی را برعهده دارد؟

این ستاد به‌نوعی قلب تپنده پروژه‌های هوش مصنوعی سازمان خواهد می بود. از خط‌مشی‌گذاری تا اجرا و نظارت بر پروژه‌ها را پوشش می‌دهد. برای نمونه، در نمایشگاه «رصتا» بخشی به نام تالار هوش مصنوعی طراحی شد که در آن، شرکت‌های فناور، توانمندی‌های خود را معارفه کردند و یا در نمایشگاه و همایش تازه به هوش مصنوعی در رسانه ملّی پرداخته شد. کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار و به نوعی این ظرفیت به اهالی فرهنگ و رسانه معارفه شود.

* و با برگزاری نمایشگاه و جشنواره تازه هوش مصنوعی در صداوسیما به جستوجو چه اتفاقی بوده‌اید و یا اصطلاحاً این حرکت‌ها قرار است به کجا منتهی شود؟

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

ما به جستوجو منفعت‌گیری از همه ظرفیت‌های حاضر در سرزمین هستیم؛ چه حقیقی و چه حقوقی. مقصد، تشکیل بسترهایی برای همکاری‌های علمی، فناورانه و رسانه‌ای است تا پروژه‌های مشترکی تعریف و اجرا شود. برگزاری همایش‌ها، تشکیل مرکز رشد دیجیتال و باشگاه هوش مصنوعی رسانه‌ای از جمله عمل های عملی ما در این عرصه بوده است.

اغاز «سنجرخان» در روزهای پایانی پاییز یا اول زمستان؟/سریالی که سر از شبکه یک درمی آورد
ادامه مطلب

* یکی از با اهمیت ترین حوزه‌های او گفت و گو‌برانگیز و به گمان زیادً راهگشا به واسطه وجود «هوش مصنوعی» نظارت بهتر و دقیق‌تر بر شبکه‌های تلویزیونی و حتی نظارت ساترا بر شبکه نمایش‌خانگی است. به نظر شما هوش مصنوعی در این عرصه چه مقدار می‌تواند کارآمد باشد؟

قسمت بسیاری از ظرفیت‌ها به سمت هوش مصنوعی می‌رود. هوش مصنوعی شدت و دقت را توأمان پیش می‌برد و علتمی‌شود قوانین بهتر عملیاتی شوند. در مقوله شبکه نمایش‌خانگی هم امروز تعداد بسیاری از نظارت‌ها، پسینی است؛ یعنی سپس از انتشار کردن محتوا بازدید می‌شود. اما با هوش مصنوعی، ما می‌توانیم به نظارت پیشینی برسیم. الگوریتم‌های هوشمند می‌توانند محتوای دارای مشکل را پیش از انتشار کردن شناسایی کنند. این یعنی هم دقت بالاتر، هم شدت زیاد تر و هم اجرای مؤثرتر قوانین.

* برخی هنرمندان دلواپس جایگاه خود در عصر هوش مصنوعی می باشند. آیا این نگرانی به‌جا است؟

من باور دارم نباید این نوشته را تهدید دید. در واقع، به‌جای واژه «نگرانی»، بهتر است از «بازاندیشی» منفعت گیری کنیم. هوش مصنوعی ابزاری است در خدمت انسان، نه جایگزینی برای او. خلاقیت، الهام و ذوق، ویژگی‌های انسانی می باشند که هرچند می‌توان با داده‌ها همانند‌سازی‌شان کرد، اما قابل جایگزینی نیستند. ما باید هنرمندان را تشویق کنیم خود را با ابزارهای نوین تطبیق دهند، نه این‌که از آن‌ها دوری کنند.

روایت متفاوت قالیباف از شهید جمهور در «مردم دار»_خبرخوان
ادامه مطلب

* چه اقداماتی برای حمایتاز تعامل مخاطب و رسانه در نظر گرفته شده است؟

یکی از اهداف مهم ما در این مسیر، تعامل فعال‌تر با مخاطب تولیدکننده است. امروز، مخاطب فقطً تماشاگر نیست؛ تعداد بسیاری از آن‌ها خودشان تولیدکننده محتوا می باشند. با راه‌اندازی مرکز رشد رسانه دیجیتال و باشگاه هوش مصنوعی رسانه‌ای، تلاش داریم فضایی فراهم کنیم که این تعامل به حداکثر برسد.

در واقع، رسانه دیگر یک‌طرفه نیست. هوش مصنوعی این امکان را فراهم کرده که تخصص‌هایی که روزگاری نیاز به آموزش طویل داشت، اکنون برای عموم دست‌یافتنی شود.

* با این تفاسیر، آینده را چطور می‌بینید؟

آینده رسانه، آینده‌ای تعاملی‌تر، دقیق‌تر و هوشمندتر خواهد می بود. فناوری هوش مصنوعی این امکان را فراهم کرده که مخاطبان ما به حرفه‌ای‌ترین تولیدکنندگان محتوا تبدیل شوند. تعامل رسانه و مخاطب به حداکثر ممکن خواهد رسید. و این، تحولی است که نمی‌توان نادیده‌اش گرفت.

«داستان شد» جانشین «کتاب باز» در تلویزیون؟_خبرخوان
ادامه مطلب

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی



منبع

Share This Article