به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، با تحول مدیریت در سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و عکس (ساترا)، نگاهها به سمت اصلاح فرآیندهای نظارتی، شفافسازی و تعامل سازنده با ذینفعان معطوف شده است.
فقدان مکانیزمهای قانونی شفاف، نبوده است نظارت کافی بر پلتفرمهای متعدد و ابهام در رویکردهای تنظیمگری، از جمله چالشهای پیشروی این سازمان است که انتظار میرود در دوره تازه مورد دقت جدی قرار گیرد.
سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و عکس (ساترا) در سالهای تازه با چالشهای بسیاری مواجه بوده است که برخی از آنها به فقدان سازوکارهای قانونی شفاف، نبوده است نظارت مؤثر بر پلتفرمهای فعال و ابهام در فرآیندهای صدور مجوز بازمیگردد.
با تحول مدیریت این سازمان، انتظار میرود رویکردهای جدیدی در پیش گرفته شود تا همزمان با از بین بردن مانع ها حاضر، مطمعن تولیدکنندگان و مردم به این نهاد تنظیمگر تحکیم شود. هرچند در دوره قبل کوششهای تعداد بسیاری شده اما ضروت دقت به چند مسئله الزام دارد.
۱. خلأ قانونی و مداخلات قوه قضائیه
یکی از بزرگترین مشکلات ساترا، نبوده است چارچوب قانونی جامع و شفاف است که در موارد بسیاری تبدیل مداخله قوه قضائیه برای برخورد با تخلفات شده است. مثالهای این قضیه را میتوان در توقیف آثاری همانند «تاسیان»، «غریب» و «جیران» مشاهده کرد که به علت ابهام در قوانین و فرآیندهای نظارتی، با مشکلات حقوقی روبه رو شدند.
مدیران تازه ساترا باید با تعامل زیاد تر با مجلس شورای اسلامی، عرصه تصویب قوانین شفاف و کاربردی را فراهم کنند تا از ابراز این چنین چالشهایی جلوگیری شود.
۲. عدم شفافیت در فرآیندهای نظارتی
تعداد بسیاری از فیلمسازان، سریالسازان و حتی پلتفرمهای نمایشخانگی از فرآیندهای صدور مجوز و نظارت ساترا خبر دقیقی ندارند. این عدم شفافیت علتسردرگمی فعالان این حوزه شده و حتی برخی آن را به گفتن ابزاری برای محدودسازی رقابتپذیری بازار میدانند.
نظر میشود ساترا با انتشار کردن دستورالعملهای شفاف و برگزاری جلسات توجیهی، ربط بهتری با ذینفعان برقرار کند.
۳. پلتفرمهای متعدد و نظارت نامؤثر
در حالی که بیشتر از ۴۵۰ پلتفرم مجوز فعالیت گرفتهاند، تنها تعداد معدودی از آنها بهصورت فعال در بازار وجود دارند. این نوشته این سوال را تشکیل میکند که آیا صدور این حجم از مجوزها با اهداف مشخصی صورت گرفته یا خیر؟ مدیران تازه باید سازوکار نظارتی دقیقتری بر پلتفرمها اعمال کنند و از وجود بازیگران غیرفعال یا با اهداف نامشخص جلوگیری کنند.
۴. تعامل ضعیف با رسانهها و عکس نادرست از ساترا
برخی رسانهها ساترا را ابزاری برای محدودسازی رقابت در بازار نمایشخانگی میدانند، در حالی که اقداماتی همانند برگزاری نمایشگاهها، تسهیلات تبلیغاتی و پخش تیزرهای مشترک مشخص می کند این سازمان میتواند نقش تنظیمگری مؤثری داشته باشد. نظر میشود ساترا با تعامل زیاد تر با رسانهها و فعالان حوزه صوت و عکس، عکس واقعیتری از کارکرد خود اراعه دهد.
۵. جایگزینی تعامل حرفهای به جای رویکردهای سلبی
به جای آنکه ساترا به گفتن نهادی «مچگیر» و محدودکننده شناخته شود، باید با رویکردی حرفهای و تعاملی، نقش تنظیمگری خود را ایفا کند. این کار الزام بازنگری در روشهای نظارتی، تحکیم او مباحثه با تولیدکنندگان و شفافسازی فرآیندهاست.
انتظارات از دوره تازه
با تحول مدیریت ساترا، امید میرود این سازمان با از بین بردن چالشهای حاضر، به سمت تنظیمگری هوشمند و تعاملمحور حرکت کند. شفافیت در تصمیمگیری، نظارت مؤثر بر پلتفرمها و تحکیم ربط با ذینفعان میتواند به بهبود جایگاه ساترا و افزایش مطمعن عمومی بینجامد.
پیگیری کمیسیون فرهنگی و جلسهای که پیشروست
احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در او گفتوگویی با خبرنگار تسنیم از جلسهای که تنظیم خواهد شد تا سخن بگوییدها و رویکردهای مدیران تازه ساترا شنیده شود خبر داد. او یقیناً به این مسئله هم اشاره کرد که او گفت و گو خلأ قانونی ساترا که بایستی در مجلس شورای اسلامی مورد تصویب و تثبیت قرار گیرد نیز در دستور کار قرار دارد و پیگیری مجدّانه خواهد شد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع