هنگامی «ثریا» شبکه یک استودیویش را از تهران به اهواز برد_خبرخوان

علی باقری
4 Min Read


به گزارش خبرخوان

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، نخستین اختصاصی‌برنامه تلویزیونی از مجموعه «جان ایران» در قالب برنامه زنده «ثریا»، با محور بازدید مشکلات ساختاری و ریشه‌ای استان خوزستان، شب قبل به‌صورت زنده از استودیو اهواز پخش شد. در این برنامه، فعالان اجتماعی، پژوهشگران و نمایندگان مردمی با صدایی صریح، پرده از حقیقت‌های تلخ اما ناگفته یکی از استراتژیک‌ترین استان‌های سرزمین برداشتند.

هنگامی «ثروت» هست، اما «رفاه» نیست!

حجت‌الاسلام سید عماد موسوی، امام جماعت مسجد امام خمینی در محله حصیرآباد اهواز، در بخشی از این برنامه با لحنی گله های‌آمیز و پر از درددل، از محرومیت تاریخی خوزستان سخن او گفت و خواستار روبه رو مستقیم مسئولان با مشکلات مردم شد: «مشکلات مردم را در دل آن‌ها حل کنید، نه پشت درهای بسته و اتاق‌های تشریفاتی. خوزستان زر‌خیزترین استان ایران است، اما از حداقل‌ها محروم است.»

نگاهی به «قرارگاه» شبکه قرآن_خبرخوان
ادامه مطلب

او خطاب به رئیس‌جمهور پافشاری کرد: «آقای پزشکیان، شما پزشک هستید، هنگامی قلب بدن بیمار باشد، با دیگر اعضا چه می‌شود کرد؟ خوزستان، قلب تپنده اقتصاد ایران است اما قلبی بیمار از بی‌عدالتی، بی‌تدبیری و بی‌توجهی!»

روایت خوزستان، روایت یک «حقیقت ناقص» است

داوود مدرسیان، فعال اجتماعی و مطالبه‌گر خوزستان، خوزستان را یک «قضیه ملی» دانست که در گزارش‌های رسمی سرزمین به‌درستی دیده نمی‌شود: «آمار شهدای خوزستان، ظرفیت‌های اقتصادی، منبع های طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیک این استان، خوزستان را به دژ مستحکم ایران تبدیل کرده اما در روبه رو، آمارهای محرومیت آن هم تکان‌دهنده است.»

سریال های رمضانی آی فیلم اشکار شدند/ 3 سریال طنز
ادامه مطلب

به حرف های مدرسیان: خوزستان رتبه اول مهاجرت معکوس، رتبه اول حاشیه‌نشینی، رتبه اول تجمعات کارگری، رتبه اول آلودگی هوا و یکی از بیشترین نرخ‌های بی‌سوادی، بیکاری، و بازماندگی از تحصیل در سرزمین را داراست.

او پافشاری کرد: «یک سوم جمعیت خوزستان در سکونتگاه‌های غیررسمی و فاقد حداقل زیرساخت‌ها زندگی می‌کنند. آیا سزاوار است استانی که گندم ۱۱ میلیون نفر و شکر ۳۱ میلیون نفر را فراهم می‌کند، در صف آب آشامیدنی بایستد؟»

«زمین» برای مرفهان، «آلونک» برای مردم!

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

در قسمت فرد دیگر از این برنامه، ابوالفضل حاجی‌زاده، پژوهشگر برنامه «ثریا» به معضلات حوزه مسکن پرداخت. او آشکار کرد که در شهر تازه رامین، زمین‌های هزارمتری به مرفهان داده می‌شود در حالی که پروژه‌های مسکن مهر یا متوقف شده یا بی‌مشتری‌اند.

رونمایی از نماهنگ « قدس شریف» در اغاز روز غزه
ادامه مطلب

او او گفت: «از نهضت ملی مسکن هم خبری نیست، در تعداد بسیاری از شهرها حتی اغاز نشده، و سهم زمین برای مردم عادی کمتر از ۱۰۰۰ قطعه است. چرا زمین‌های دولتی احتکار خواهد شد؟ چرا عدل مسکن، شعاری بیش نیست؟»

تلخ‌ترین آمارها، از استانی با طلای سیاه و سفید

بر پایه آمارهای اراعه شده در برنامه «ثریا»:

۳۵ درصد جمعیت خوزستان زیر خط فقر

رتبه دوم بیکاری سرزمین

رتبه ۲۸ آموزش و پرورش

رتبه ۲۴ خدمات درمانی

بیشتر از ۲۶۰ روز آلودگی شدید هوا

بیشترین سهم فلرهای نفتی سرزمین (۳۴٪)

۷ کانون بحرانی ریزگرد داخلی

همه این‌ها در استانی که:

اولین تولیدکننده نفت، گاز، فولاد، برق، نیشکر و گندم است

بزرگترین سهم را در صادرات انرژی و مواد غذایی دارد

و قطب حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی در سرزمین محسوب می‌شود

«پرویز خان» و «عطرآلود» و چند فیلم دیگر در آخر هفته_خبرخوان
ادامه مطلب

پایانی بر «تحمل»، آغازی بر «مطالبه‌گری»

در آخر این برنامه، فعالان مردمی پافشاری کردند که صدای خوزستان باید از رسانه ملی شنیده شود نه فقط برای همدردی، بلکه برای تحول واقعی. مردم خوزستان دیگر تحمل قولهای توخالی، سفرهای بی‌نتیجه و نگاه تزئینی ندارند. برنامه «ثریا» با پخش زنده از اهواز، در نخستین تکه از مجموعه «جان ایران»، زخم‌های نهان خوزستان را آشکار کرد.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی



منبع

Share This Article