ثبت بزرگ‌ترین برخورد سیاه‌چاله‌ها؛ امواج ۱۰ میلیارد ساله به زمین رسیدند_خبرخوان

علی باقری
3 Min Read


به گزارش خبرخوان

دانشمندان موفق شدند بزرگ‌ترین برخورد و ادغام دو سیاه‌چاله عظیم در تاریخ مشاهدات کیهانی را رصد کنند. امواج ناشی از این برخورد که ۱۰ میلیارد سال پیش رخ داده، بعد از سفری طویل در فضا-زمان، سرانجام به زمین رسید و توسط آشکارسازهای امواج گرانشی ثبت شد.

به گزارش گاردین، در تاریخ ۲۳ نوامبر ۲۰۲۳ (۲ آذر ۱۴۰۲) رصدخانه LIGO آمریکا لرزشی زیاد ضعیف اما معنادار را در فضا-زمان ثبت کرد. این سیگنال که فقط یک‌دهم ثانیه طول کشید، پژواک یکی از قدرتمندترین رویدادهای قابل فکر در کیهان می بود: برخورد دو سیاه‌چاله غول‌پیکر.

پروفسور «مارک هانام» (Mark Hannam) از دانشگاه کاردیف می‌گوید: «اینها خشن‌ترین رویدادهایی می باشند که می‌توانیم مشاهده کنیم، اما هنگامی سیگنال‌هایشان به زمین می‌رسد، به ضعیف‌ترین اتفاق‌های قابل اندازه‌گیری تبدیل خواهد شد.»

ثبت امواج برخورد بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها

تحلیل دقیق این سیگنال، جزئیات شگفت‌انگیزی را اراعه داد: دو سیاه‌چاله درحال برخورد ۱۰۳ و ۱۳۷ برابر جرم خورشید بوده‌اند. حاصل این ادغام، یک سیاه‌چاله تازه با جرمی تا ۲۶۵ برابر جرم خورشید است که رکورد قبلی (۱۴۰ برابر جرم خورشید) را به راحتی شکسته است. این سیاه‌چاله‌ها با سرعتی نزدیک به ۴۰۰ هزار برابر سریع تر از زمین به دور خود می‌چرخیدند.

منصوری پوگناتور معارفه شد، فراری پوروسانگوئه با ظاهری عجیب_خبرخوان
ادامه مطلب
آخرین مطالب
رصدخانه موج گرانشی تداخل‌سنج لیزری (LIGO) در آمریکا 

این کشف، فیزیکدانان را با یک معمای بزرگ مواجه کرده است. بر پایه مدل‌های جاری، ستاره‌ها نمی توانند به‌طور مستقیم سیاه‌چاله‌هایی با این جرم عظیم (در محدوده ۶۵ تا ۱۳۵ برابر جرم خورشید) را به وجود آورند. محققان برای توضیح این اتفاق گمان خواهند داد این دو سیاه‌چاله غول‌پیکر، خودشان محصول ادغام سیاه‌چاله‌های کوچک‌تر در قبل بوده‌اند. این فرایند جرم آنها را به این حد رسانده و علتچرخش بسیار سریع‌شان نیز شده است. پروفسور هانام می‌گوید: «ما قبلاً نشانه‌هایی از این نوشته را دیده بودیم، اما این بزرگ‌‌ترین مثالای است که تا بحال مشاهده کرده‌ایم.»

شرکت فضایی ویرجین گلکتیک 185 کارمند خود را اخراج کرد
ادامه مطلب

این دستاورد بار دیگر اهمیت اخترشناسی امواج گرانشی را مشخص می کند. تا پیش از این، ما فقط می‌توانستیم کیهان را از طریق نور و امواج الکترومغناطیسی مشاهده کنیم. اما اکنون، با ثبت لرزش‌های فضا-زمان، می‌توانیم رویدادهای عظیمی را که در تاریکی مطلق رخ خواهند داد، رصد کنیم. پروفسور هانام می‌گوید: «هنگامی به جهان به روشی متفاوت نگاه می‌کنید، چیزهایی کشف می‌کنید که انتظارش را نداشتید.»

یافته‌ها و جزئیات این پژوهش در نشست GR-Amaldi اراعه شده است.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی

Share This Article