به گزارش خبرنگار فرهنگی ، «رنگ دفاع» عنوان برنامهای است که درباره هنر نقاشی و گرافیک با موضوع دفاع مقدس به آنتن شبکه پنج سیما رسید.در این برنامه با هنرمندان گفتوگوهایی انجام شد که از انگیزه و رویکردشان در خلق اثر هنری با موضوع دفاعمقدس صحبت کردند.
سیدجمال نحوی تهیهکننده این مجموعه مستند به خبرنگار تسنیم گفت: مجموعه مستند «رنگ دفاع» متوجه بخشی از رخدادهای دوران دفاع مقدس است که کمتر به آن پرداختهشده بود. بخشی که به تلاش هنرمندان نقاش و گرافیست از آن دوران مربوط میشد، بخشی که حکایتِ نوع دیگری از مایه جان است.
وی خاطرنشان کرد: هنرمندان انقلاب در آن دوران نه جدا از میادین نبرد که در جوار همان پردههای رشادتها ، شجاعتها و شهادتها ، اما رزمشان در رنگ بود و در تصویری که ماندگارانه از آن دوران ترسیم کردند. این هنرمندان نقاشیهایی کشیدند که از جان مدافعان کشور برمی خواست ، از جان خودشان بر بوم و صفحه و دیوار مینشست و بر جان مردم ، ثبت میگردید.
نحوی با اشاره به اینکه «رنگ دفاع» به خود اجازه داده به سراغ پردهسراییهای شگرف و بینظیر برود، خاطرنشان کرد: «رنگ دفاع»به خود اجازه داده است در اندازه محدود یک مجموعه ۱۰ قسمتی کوتاه زمان به سراغ این پردهسراییهای شگرف و بینظیر رفته و با یادی نام از بعضی هنرمندان به معرفی آثاری که در دوران دفاع مقدس خلق کردند، بپردازد. هرچند توجه به نقاشان و نقشهای دوران دفاع ، نیازمند زمان بیشتری بود تا اندکی از حق مطلب بهقاعده ادا شود.
این تهیهکننده تلویزیون در پاسخ به این سؤال که چطور شد این مستند پا گرفت و به آنتن تلویزیون رسید، افزود: مدیر گروه معارف شبکه ۵ مشتاق بودند که در هفته دفاع مقدس وجه تازهای از آن دوران در سیمای جمهوری اسلامی به نمایش گذاشته شود. البته زمان ارائه طرح و طی مراحل تصویب آن به درازا کشید اما با وجود همه مشکلات، کار در اواخر مرداد کلید خورد و با فشردگی زمانی و به همت گروه فعال و پرتحرکی و مدیریت آقای امیری و با پیگیریهای کارگردان مجموعه کار در زمان خود آماده و تحویل شد.
وی همچنین تأکید کرد: تلاش میکنیم بتوانیم فرصتهای مبسوطتری را در پرداخت به هنرمندان و نقش هنر در حماسه دفاع پیدا کنیم تا هم به اساتید و آثار آنها که در این مجموعه توفیق بهرهمندی از آنها حاصل نشد بپردازیم و هم با تأمل دقیقتری بر سبک و سیاق هر اثر و واکاوی جهانی که به خلق آن منجر شد توفیق حاصل کنیم.
گفتنی است، این مستند به دیدار عبدالحمید قدیریان، محمد خزایی، علیمحمد شیخی، خشایار قاضیزاده، علیرضا خالق دادی، پرویز اقبالی، حسین عصمتی و مینا صدری رفته است و به معرفی حال و هوا و آثار هنری برخواسته از آن روزگاران فراموش نشده نشست. علاوه بر آن در این مجموعه با برخی اساتید طراز اول کشور در عرصه هنر و فرهنگ دفاع مقدس از جمله محمدعلی رجبی، مرتضی حیدری، مرتضی سرهنگی، علیاصغر فهیمیفر، بهنام زنگی، علیاصغر شیرازی، پریسا شاد قزوینی، نظامالدین امامیفر و محسن سلیمانی دیداری صورت گرفت.
انتهای پیام/
منبع